AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 09-26-2011, 00:54   #1
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart Erdoğan Obama'nın Seçim Çalışmalarına Neden Yardım Ediyor?
Arkadaşlar haber çok açık.Erdoğan Obama'ya istersen bi el atayım demiş.Neden dedi?Türkiye'nin çıkarları nelerdir?Erdoğan mitingte çıkıp konuşma yapsa ne diyecek?

Şöyle kapsamlı bir değerlendirme yapalım isterseniz

Erdoğan Obama'nın seçim mitinginde konuşacak mı?

Yaklaşan ABD seçimleri öncesi Erdoğan, Obama'ya bakın ne demiş?

25.09.11 15:54

Sabah Gazetesi yazarı Erdal Şafak, Başbakan Erdoğan ve Barack Obama arasındaki ilginç diyaloğu yazdı. Yaklaşan seçimler öncesi Barack Obama Erdoğan'a, 'Siz seçim sınavını bir kez daha başarıyla atlattınız. Ne mutlu. Benim işim sizin kadar kolay değil' dedi. Erdoğan'ın cevabı ise oldukça ilginçti; 'İsterseniz, gelip seçim mitinglerinizden birinde konuşayım!'
İşte Şafak'ın bugünkü köşesinde yer alan o giyaloglar:
Başbakan Erdoğan'la bir New York gezisinin daha sonuna geldik. Siz bu yazıyı sabah okursanız dönüş yolunda uçuyor olacağız; yok öğleden sonra göz atarsanız vatan topraklarına ayak basmış olacağız.
New York'tan son yazıyı birkaç anekdota ve gözleme ayırayım.
Erdoğan'ın danışmanlarından biriyle kahvaltı masasında bir araya geldim. Konu, Başbakan'ın BM Genel Kurulu'na katılan diğer liderlerle yaptığı ikili görüşmelerinden açıldı.
OBAMA'NIN İKTİDARI SALLANTIDA
"Farkında mısınız" dedim, "Erdoğan'ın görüştüğü Avrupa liderlerinden çoğu topal ördek. Hakeza ABD Başkanı Barack Obama da..."
(Not: "Topal ördek" iktidarı sallantıda olan siyasiler için kullanılan bir deyim.)
Sonra birkaçını saydım:
İspanya'da önümüzdeki kasımda erken genel seçime gidilecek. 2004'ten bu yana iktidarda olan İspanya Sosyalist İşçi Partisi'nin durumu o kadar umutsuz ki, Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero adaylığını bile koymadı. Yani siyasete veda ediyor.
Fransa'da önümüzdeki yıl cumhurbaşkanlığı seçimi var. Halk Nicolas Sarkozy'den öylesine yaka silkti ki, ana muhalefetteki Sosyalist Parti'den kim aday olursa olsun, onu silindir gibi ezip geçecek.
ALMANYA'DA DA MERKEL'İN PARTİSİ DE ZORDA
Almanya'da genel seçimler 2013'te. Ancak Başbakan Angela Merkel'in partisi Hıristiyan-Demokratlar eyalet seçimlerinde peş peşe öylesine ağır yenilgiler alıyorlar ki, iki yıl sonraki genel seçimin sonucu şimdiden belli: Sosyal Demokratlar ve Yeşiller koalisyonu uzun bir aradan sonra iktidara dönecek. Bir başka deyişle, 2005 Kasımı'ndan bu yana başbakanlığı yürüten Angela Merkel koltuğa veda edecek.
Danışman araya girdi, "Dur sana bir anekdot anlatayım" dedi:
"12 Haziran seçimleri akşamı Erdoğan'a tebrik telefonu yağdıranlar arasında Merkel de vardı. Aynen şöyle kutladı Başbakan'ı: 'Herr Erdoğan, üst üste üç seçim zaferi. Hem de her seçimde oyunuzu artırarak. Biz böyle bir başarıyı ancak rüyamızda görebiliriz.' Ses tonu ne denli etkilendiğini açıkça ortaya koyuyordu."
Ben devam ettim:
OBAMA BEYAZ SARAY'A VEDA EDEBİLİR
"Ya Başkan Obama? Önümüzdeki yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde Beyaz Saray'a veda etmesi olasılığı her geçen gün daha da artıyor."
Danışman, "Dur sana bir anekdot daha anlatayım. Hem de o kadar taze ki bu anekdot, dumanı tütüyor" dedi:
"Sen de izledin, Başbakan'ın BM çerçevesindeki temasları kapsamında görüştüğü ilk liderlerden biri Başkan Obama oldu. Görüşme 1.5 saate yakın süren sıcak bir sohbet havasında geçti. Erdoğan ayrılırken, 'Siz bundan böyle herhalde seçim çalışmalarına ağırlık verirsiniz. Şunun şurasında 13-14 ayınız kaldı' dedi.
BENİM İŞİM SİZİN KADAR KOLAY DEĞİL..
Obama biraz sıkıntılı, 'Siz seçim sınavını bir kez daha başarıyla atlattınız. Ne mutlu. Benim işim sizin kadar kolay değil' diye iç çekti. Erdoğan güldü: 'İsterseniz, gelip seçim mitinglerinizden birinde konuşayım!' Obama'nın şaşkınlığını görecektin."
- Erdoğan'ın bu önerisini nasıl karşıladı?
- Duraksadı, bocaladı, gülerek başını salladı.
- Peki, Obama "Gel" dese, Erdoğan kalkıp gelir mi?
- Vallahi de gelir, billahi de gelir ve Obama'ya destek için çatır çatır miting yapar.
Özetle; Erdoğan, Batı dünyasının en güçlü liderlerinden biri olarak bu New York gezimizde epey sükse yaptı, seçim başarısıyla epey meslektaşını kıskandırdı. Dedim ya; Obama, Merkel, Sarkozy, Zapatero, hepsi de topal ördek...

Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-26-2011, 00:55   #2
Kullanıcı Adı
Ahmet Yasin
Abd nin Türkiyeye ihtiyacı var Türkiyeninde abd ye ihtiyacı var
Ahmet Yasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-26-2011, 03:27   #3
Kullanıcı Adı
Eşref
Konuyla alakasız görünebilir ama şu resmi hatırlatmak istiyorum;

Bugün başbakanımızın Obama'ya söylediği söz, bence Obama'ya bir seçim desteği değildir. Nedir biliyor musunuz? Şu resimdeki rollerin değiştiğidir.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-26-2011, 03:37   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
amerikada çok müslüman var
Alt 09-26-2011, 03:49   #5
Kullanıcı Adı
unnamed
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
amerikada çok müslüman var
Alt 10-02-2011, 12:21   #6
Kullanıcı Adı
İ K R A
Aslında cevabı çok basit, Obama ile İsrail ilişkileri Buşt ile İsrail kadar sıkı değil, İsrail lobisi Amerika'daki Demokrat ve Cumhuriyetçi partide de etkin ama Cumhuriyetçi parti, siyonizme daha çok destek veriyor.

Obama; ikinci dönemi için İsrail'in ekseninde olmayan kim varsa destek isteyecek, ki istiyor da. Bu kişilerden biride dünyanın herhangi bir yerinde kendi ülkesindeymiş gibi miting yapabilen Tayyip Erdoğan'dır.

Tayyip Erdoğan'ın (Amerikan hedefleri içinde bulunan) birçok ülke halkları tarafından fenomen olarak kabul edilmesi, bu ülkelerde iş yapmak isteyen ülkeler tarafından (özellikle Amerika) ciddiye alınmaya değer bir konuma getiriyor.

Tayyip Erdoğan'dan destek alan Obama'ya; Tayyip Erdoğan ile iyi geçinmek isteyen Amerikan şirketleri ve bu şirketlerin basında, kongrede ve diğer alanlarda olan uzantıları destek verir.
İ K R A isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-04-2011, 18:39   #7
Kullanıcı Adı
rikopasa
Alıntı:
Eşref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Konuyla alakasız görünebilir ama şu resmi hatırlatmak istiyorum;

Bugün başbakanımızın Obama'ya söylediği söz, bence Obama'ya bir seçim desteği değildir. Nedir biliyor musunuz? Şu resimdeki rollerin değiştiğidir.

Gerçekten alakasız olmuş, eğer bu resmi işine geldiği gibi okursanız olmaz.
Açınızı hiç bozmadan Büyük Önder'in dünya liderlerinin gözündeki yerinede bir bakın derim.
Küçük birkaç örnek sunayım size.

Beyaz Saray, Washington, 6 Nisan 1937 Azizim Bay Cumhurbaşkanı,

Ahiren Türkiye’de Bay Julien Bryan tarafından alınmış olan filmi, birkaç akşam evvel, Beyaz Ev’de seyrettim. Nispeten kısa bir zamanda meydana getirdiğiniz pekçok şayan-ı hayret hususatı görünce hissettiğim şevk ve heyecanı size arz etmek istedim.

Kıymetli şahsiyetinizin, evinde ve plajda küçük kızınız ile oynarken çekilmiş olan resimlerinizi seyretmekle bilhassa bahtiyar oldum. Bu, sizin ve benim bir gün birbirimize mülâki olmak fırsatı bulacağımız ümidini bende bir kat daha takviye etti.

Nadir olan istirahat zamanlarımda, bana göndermek lütfunda bulunduğunuz Türk posta pulları koleksiyonunu seyretmekteyim. Bunlar üzerinde resmedilmiş olan manzaraları, bir gün kendi gözlerimle görmeyi ümit ediyorum.

Samimi saygılar ve halisane temennilerimle.

Vefakârınız Franklin D.Roosvelt

Ata vefat ettiğinde; Franklin Roosvelt (ABD Başkanı): "Benim üzüntüm, bu adamla tanışmak hususundaki şiddetli arzumun gerçekleşmesine artık imkan kalmamış olmasıdır."

Konu rikopasa tarafından (10-04-2011 Saat 18:41 ) değiştirilmiştir..
rikopasa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-04-2011, 18:57   #8
Kullanıcı Adı
Seyyah
Şimdi emperyalizm, güç odakları vs. muhabbetleri doğru oldugu kadar şu bir gerçektir ki, ABD çağımızın süper gücü. Türkiye'nin böylesi bir konumda ABD seçimlerine etki edebilmesi aslında övünülecek birşey,
Olay zaten ABD'den çok Obama'nın secim görüşmesi ile ilgili..
Diplomatik olarak düşünürseniz bu haberin gündeme gelmesi bile Türkiye'nin imajını cok güzel etkiler.
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-07-2011, 02:44   #9
Kullanıcı Adı
sevdamızmillet
Çünkü; Obama zayıf sayın başbakanımız onu istese anında etkisi altına alabilecek yeteneğe sahip dolayısıyla onun benim görüşüme göre adeta bir abisi dir.Başbakanımzda bu şekilde Obama ya abilik yapıyordur.Sadece bu
sevdamızmillet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-07-2011, 03:01   #10
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Kiminle ittifak olduğumuza dikkat buyurmak istiyorum İsraile one minute demekle bitmiyor iş, katliamsa katliam Abd Irak'a girdik kaç milyon Müslüman öldürdü kaç bin kadının ırzına geçti ses çıkarabildik mi ? Çıkaramadık ? Eeee Filistinli kardeşlerim Müslümanda Iraklı kardeşim gavur mu ? Obama seçim vaadlerinden kaçını yerine getirmiş hadi onu geçtim önce yönetimi abd askerleri elinde olacak radar istasyonunun hesabı verilsen hele..

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)