![]() |
#1 |
![]() Geçtiğimiz yıl yapılan yerel seçimler öncesi İstanbul'da CHP'lilerin çarşaf giymiş bir CHP üyesi yaşlı bir kadının çarşafını yırtarak aşağılamalarına benzer bir olay da Fransa'da yaşandı. Fransa'nın Nantes kentinin Trignac kasabasında 60 yaşındaki bir Fransız avukat, bir elbise mağazasında karşılaştığı Müslüman bir kadının yüzündeki burkayı yırtarak yere attı.
Neye uğradığını şaşıran Müslüman kadına “Defol git ülkene” diye bağıran yaşlı avukatın, Müslümanları da Fransız televizyonlarında gösterilen dizideki “Belphegor” isimli vampire benzettiği belirtildi. Saldırıya uğrayan sonradan Müslüan olmuş 26 yaşındaki kadının da, saldırı karşısında avukatı yumrukladığı öne sürüldü. MEHMET NEDİM ASLAN/LONDRA Fransa'da Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin “burka yasaklanacak” sözleriyle ülkede başlayan gerilim sokak kavgasına dönüştü. Bir alışveriş mağazasında 60 yaşındaki Fransız kadın bir avukat, Müslüman bir kadının burkasını yüzünden çekerek yırttı. 26 yaşında ve sonradan Müslüman olmuş kadına hakaretler de yağdıran Fransız avukatın “Defol git ülkene” dediği belirtildi. Hakarete uğrayan Müslüman kadının ise yaşlı avukatı yumrukladığı iddia edildi. IRKÇI VE DİNİ AŞAĞILAMALARDA BULUNDU Nantes kentinin Trignac kasabasında meydana gelen olaydan sonra her iki taraf da birbirinden şikayetçi olurken, bir polis memuru, avukatın burka giyen kadından rahatsızlığını dile getirdiğini ve tartışmanın bu şekilde başladığını söyledi. Polis, Müslüman kadının kendisine ırkçı ve dini ayrımcılık yapıldığı gerekçesiyle şikayette bulunduğunu, burkayı yırtan yaşlı avukatın ise kendisine saldırıldığına ilişkin şikayette bulunduğunu söyledi. MÜSLÜMANLARI VAMPİRE BENZETTİ Öte yandan, yaşlı Fransız avukatın kavga sırasında Müslüman kadınları Fransız televizyonlarında yayınlanan bir dizide şeytana benzetilen kötü karakterindeki “Belphegor” benzettiği de kaydedildi. Belphegor, insanlardan nefret eden, uzun ve keskin tırnakları ile kafasındaki boynuz olan bir vampir olarak tasvir ediliyor. Fransa'da yaşanan bu olay, geçtiğimiz yılki yerel seçimler öncesi İstanbul'da çarşaf giyen bir CHP üyesinin CHP'lilerce tekme tokat dövülmesi ve çarşafının yırtılmasını akıllara getirdi. SARKOZY'NİN SÖZLERİ ÜLKEYİ GERDİ Fransız istihbaratının tespitlerine göre sadece 367 kişinin burka giydiği Fransa'da yaşanan bu olay, Sarkozy'nin burkayı yasaklama girişiminin toplumu kamplara böldüğü ve provokasyonlara sebep olduğu şeklinde yorumlanıyor. Sarkozy, 'Burka Fransa'nin değerlerine ters, bu yüzden yasaklanacak” sözlerinin ardından Fransız parlamentosu burkanın ülke değerlerine aykırı olduğuna dair bir taslak hazırlamıştı. Sonbalarda parlamentodan geçmesi beklenen yasayla, burkanın tamamen yasaklanması bekleniyor. VAKİT
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Devletin başı böylesine saldırgan tavırlar sergileyip, ülkeyi ayrıştırmanın eşiğine getirirse, pek tabi halkın da bu tarz eylemlere girişmesi doğaldır..
Hani devletin başı bunu yaparsa, halk ne yapmaz diyesi geliyor insanın.. Ama tabi kişilerin, eylemi bireyselleştirip, bu saldırgan gibi, kişisel müdahalelere girişmesi anlamına da gelmez..En azından gelmemeli.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Tam anlamıyla ALÇAKLIK, AHLAKSIZLIK, EDEPSİZLİK.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Sanki bizim ülkemizde olmuyor böyle durumlar.!İnsanların kılık ve kıyafetleri,inaçları neden bu denli sorgulanır anlamıyorum...Herhangi bir kişi karşı tarafın kıyafetini beğenmiyor diye hakaret yağdırmaya hakkı olduğunu sanmıyorum... Hakaret ettiği baş örtüsü yada dini kıyafetler onların cehennem bileti olduğunun farkında değiller ne yazık ki... Allah ıslah etsin..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Bir gün o avukatının eşinin üzerindeki kıyafeti yırtıp atarlar. O zaman anlar.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() artık ne söyleyebilirim bilemiyorum....
Bizim milletimiz bile bu şekilde alçakça davranırken... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Reklam icin dim dizlak soyunanlara amenna, Allah icin giyinenlere hasa 'seytana' benzetme. Bunlar, o cok özenilen avrupada yasaniyor. Görün iste görün. O cok gözüne girmeyi istediginiz avrupanin gercek yüzünü görün.
Cok sinirlendim cok. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Türkiye'nin 28 şubatını hatırlattı bana..
(bzk: dersanede peruk taktıgını düşündüğü bayan ogretmenın saçını öğrencilerının içinde çekip peruk olmadıgını anlayan edepsiz,ahlaksız müfettiş!) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Haberib şalığını okuyunca kan beynime sıçradı bir an.
İlk önce ülkemizde oldu sandım,bu daha vahim olurdu.Ama başka ülkede olması bir şeyi değiştirmez elbet,sonuçta bir kardeşimiz kendisi. Çok şükür ki çatal dilleriyle ne insanların inancını kırabilirler,ne de İslamın yükselişini. Bu tür saldırılar korkularının ne kadar fazla olduğunu gösterir.Korkmayada devam etsinler,mümkün olduğu kadar azıtsınlar,elbet avrupa avucumuzun eline geçecektir. |
|
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|