![]() |
#1 |
![]() İskender ''İstenen TS kuruldu''
Eski Asbaşkan ve Trabzonspor'un duayen isimlerinden Kenan İskender “İstenen Trabzonspor kurulmuştur” diyererk yönetim kurulunun transferde izlemiş olduğu politikayı değerlendirdi. İskender Trabzonspor yönetim kurulunun özverili bir şekilde transferleri yaptığını bundan sonra ise işin taraftarlara düştüğünü ve kombine biletlerini almaları gerektiğini söyledi. ![]() Kenan İskender ”Yönetim kurulu taraftarlarımızın istediği ve arzuladığı transferler gerçekleşti. İş bundan sonra taraftara kalıyor. Taraftarlarımız 1996 yılında sandığa koydukları bayrak ve formalarını çıkartarak Trabzonspor'u canı gönülden desteklemeliler. Bu sene ki kombine biletlerinin hepsinin satılmasını, kimsenin sağdan soldan bedava gireyim diye düşünmemesini istiyorum. Yönetim kurulu çok büyük bir risk aldı. Kulübü büyük bir risk altına soktu. Trabzonspor inşallah bunun altından hep birlikte el birliği ile kalkacaktır. Arzulanan ve istenen bir Trabzonspor olmak için taraftarımızın da artık takımına destek vermesi gerekiyor. Yöneticiler çok koştular, hele, hele başkan Sadri Şener, durmadan Avrupa, Afrika, Asya, Türkiye sınarları arasında dolandı durdu. Bu dolanmanın yararını görmek isteyecektir. Alınan futbolcularımızda takıma gayet yararlı ve bilinen futbolcular, dolayısı ile artık Trabzonspor'umuzu tam destekleme zamanı geldi. Taraftarlarımız kombine biletleri muhakkak ve muhakkak alsınlar. Bu sene istenen Trabzonspor kurulmuştur. Futbolcular Türkiye'nin kaliteli futbolcularındandır. Artık bundan sonrası tamamen hocaya düşüyor, hoca da kariyerini ispat etmiş bir hocadır. Elinden gelen gayreti gösterip Trabzonspor'umuzu istediği yere getirecektir” dedi 1996 YILINDA MÜKEMMEL OYNUYORDUK Trabzonspor'un 1996 yılındaki takımı ile şimdiki kadroyu mukayese etmenin doğru olmadığını söyleyen İskender “1996 senesinde ki takımın o kadar fevkalade olduğu söylenemez. Ama fevkalede oynuyordu. İyi bir hocamız, iyi bir yönetimimiz vardı, sporla iç içe yaşıyorduk. O zamanki futbolcu kadromuz beklenenin üzerinde performans göstererek Trabzonspor o günkü duruma getirmişti. Tabi burada tek, tek şu futbolcu iyidir, şu futbolcu kötüdür demek istemiyorum. Ama içimizde çok iyi olsaydık o sene şampiyon olurduk. O seneler artık geride kaldı. Şimdi yeni bir seneye başlıyoruz. O zamandan bu işi yapan bizler muhakkak Trabzonspor'u iyi bir yerlere getirmek için çalışmıştık. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum. Ama ellimizden o kadar geldi o kadar becerebildik. Şimdi bu arkadaşlarımız göreve geldi ve gerekli atılımları yaptılar, inşallah bu camia açısından iyi olur. Elimizde kaliteli sporcular var, bunların artık bundan sonra oynayıp oynayamaması hoca ve yönetime bağlıdır. Yönetimin başlıca görevi bu sporcuları oynatarak, daha ileriye götürerek Trabzonspor'u belli bir yere çıkartmalılar. Yönetim yapacağı işler bellidir, hocanın yapacağı işler bellidir, ikiside kendine düşen işleri yaparsa, Trabzonspor bu futbolcularla belli bir yere gelir. Yalnız bunlarında bazı eksikleri var. inşallah sezona kadar o eksiklerini de tamamlarlar." AYAĞIMIZI YORGANDAN ÇIKARTTIK Asbaşkan Kenan İskender Bakan Faruk Özak'ın iyi bir Trabzonsporlu olduğunu belirterek ”Faruk beyin mütevazı bir insandır. “Trabzonspor ilk dörde” oynar demesi onun mütevazı konuşmasıdır. Biz hepimiz öyle diyoruz, tabiî ki şampiyonluğa oynayan bir Trabzonspor yaratmak amacımız, Trabzonspor şampiyonluğa oynar, yalnız bunun 1'de 2'sinde, 3'ünde, 4'de olabilir. Fakat bu yaptığımız kadro öyle ilk dörtde falan girebilecek bir kadro değil. Bu kadro yeni sezonda zirveyi zorlayacaktır. Geçen sene Sivas maçında yaşanan olaylar olmasaydı Trabzonspor yine ilk dörtte olacaktı. Trabzonspor'un ilk dörde girmesi için bu tip transferlerin olması gerekmezdi. Bizim istediğimiz zamanında ki transfer politikası vardı. “Ayağımızı yorganımıza göre uzatıp” öyle transferler yapıp Trabzonspor'u Avrupa kupalarına katmak, Türkiye'de ilk dörde katmak, buradaki büyük müsabakaları kazanmak, Trabzonspor taraftarının gönlünü hoş ederdi, parasıda gitmezdi, ilk dörde de girerdi. Avrupa kupalarına da katılırdı, şimdi yaptığımız transferlerle ayağımızı yorgana görede uzatmadık, yorganı çok geçtik, o nedenle taraftarın Trabzonspor'a katkı sağlaması gerekiyor, çok destek olması lazım, yönetim çok büyük bir sıkıntıya girdi bunun inşallah altından hep beraber kalkacaktır, ama bu yönetime de yardım etmek lazım. Yönetim kurulunun bu yaptıkları takım yüzde 60 randıman verse Türkiye'de hiçbir takım bunun karşısında durmaz”dedi TARAFTAR KOMBİNEYE ALIŞMALI İskender, Trabzonspor taraftarlarının kombine bilete alışması gerektiğini belirterek ”Kombineye alışamadık, bizim zamanımızda da yaptık, maratonun orta tarafını kombineye ayırdık. Ama maalesef orada kombineyi alanlar rahat bırakılmadı. İki gün önce emniyet müdürümüz ile bu olayı konuştum, kendilerine de söyledim, esas vazife burada bizim emniyetimize düşüyor, orayı ıslah edip, yani karşı maratonu ıslah etmeli. Yönetimin tamamını kombineye açmaya niyeti var, orayı arındırmak gerekiyor, Emniyet Müdürümüzde en çok istediğimiz ve arzu ettiğimiz bu konudur, onuda artık emniyet müdürümüz çözecektir. Taraftarlarımız rahat olursa istediği zaman tribüne girebileceğini bilirse kombine alır, İnanmayınca kombine almıyor, ben gidipte yerimde oturamadıktan sonra kombineyi niye alayım. Bu konuda yönetime düşen işlerde var, yönetiminde yapacak olduğu işler var. Sonuçta bu bir hizmet işi yani, hizmet etmek lazım, vatandaş parasını veriyorsa sende vatandaşa hizmette bulunacaksın. Şimdi taraftarları tribüne çekmek için başka şeyler yapılıyor. Avrupa'da çok farklı şeyler yapılıyor. Taraftarı tribüne çekebilmek için. Onun için yönetim hem sahayı yapıyor, hemde ihtiyaç olan şeyleri karşılayacak, ondan sonra maça gidecek olan taraftarlar rahatlıkla ihtiyaçlarını görebilecek, rahatlıkla çayını içebilecek böyle bir takımın sahasına herkes gider. Ben bile bu sene Tekerlekli sandalyem ile maça gideceğim” dedi. ÖZAK'IN TRABZONA ÇOK BORCU VAR “Trabzonspor yönetimin transferde bugün verdiği parayı ben vermezdim” diyen İskender “Ben bu paraları veremezdim. Yani, size başka bir şey söyleyeyim 1982 senesinde Mehmet Ali bey'i buraya İbrahim Cevahir Bey getirdiği zaman, İbrahim bey şunu söyledi.”Benim param ondan fazladır ama ben veremem” dedi. Bende dedim alın bunu başkan yapın, parası olan insanlar başkadır, verme başkadır. Dolayısı ile ben bu paralar olsada veremezdim. Yani, sporcuya bu kadar parayı vermem mümkün değil, veremezdim. Çünkü ben ancak takdir ettiğim sporcunun hakkını verirdim. Trabzonspor'un artık 35 veya 40 trilyona yakın geliri var, bunu hesap edince bu alınan rakamlar birşey değil artık. Bu kadar transfer pek fazla sayılmaz yani, yönetim kurulu bunların altından kalkarlar, yeterki akıllı iş yapsınlar, 40 trilyon haricinde Trabzonspor'un büyük bir şansı var. Faruk Özak, Trabzon'a gelmiş geçmiş en yakın bakan. Mehmet Ali Beyde Bakanlık yaptı. Tabiî ki onunda büyük destekleri var. Onunda yaptıkları unutulmaz. Ama o istanbulda oturuyor. Trabzonspor'a sahip çıkacaklarının başında Faruk Bey geliyor. Faruk Bey Trabzon'da oturuyor, Trabzon'da oturduğu için onun Trabzon'a daha çok borcu var. Bu borcunuda yerine getirirse Trabzonspor Faruk Bey sayesinde bu işin altından kalkar." LOBİ DESTEĞİ GÖREMEDİK Trabzonspor'un 1996 yılında kaçırdığı şampiyonlukta o yıllarda büyük destek göremediklerini söyleyen İskender konuşmasını şöyle tamamladı: “O zamandan bu zamana 12 sene geçti.12 sene evvel benim ayaklarımda vardı, yürüyebiliyordum. Trabzonspor'un daha çok yanında oluyordum, şimdi o zaman şu şunu yaptı,bu bunu yaptı demeye gerek yok, tabi ki o zamanlar lobi Trabzonspor'un yanında olsaydı çoktan şampiyonluğu kazanmıştı ama maalesef olamadı.”diye konuştu haber61
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Bu arada Başkan bugün Kenan İskender'i ziyaret etti.
Sadri Şener bugün Trabzonspor eski Asbaşkanı Kenan İskender'i ziyaret ederek bir süre görüştü. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Başkan Şener, Kenan İskender'le buluşmasından önce Avni Akeer'i gezerek, tadilat çalışmalarını inceledi. Başkan'ın Avni Aker gezsinden kareler:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trabzonspor kurmayları, stadyumun içeriisnde bulunan Eski Futbolcular Lokalinde durum değerlendirmesi yaparken.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Sadri Şener Amerika'ya gitti
05 Haziran 2008 / 14:41 Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, kızı Zeynep Şener'in mezuniyet törenine katılmak üzere Amerika'nın Chicago eyaletine gitti. Chicago Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olacak olan kızı Zeynep'in mezuniyet törenine katılmak için Amerika'ya giden Sadri Şener, burada bir hafta tatil yaparak dinlendikten sonra Türkiye'ye dönecek. Trabzonspor'un yoğun transfer trafiğini atlatan Başkan Şener, bir süre Amerika'nın Chicago şehrinde tatil yaparak yorgunluk ve stres atacak. spor61 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Özgün tebrik ederim. Bu gayretlerin oyumun rengini belirleyici olacaktır. Çalışmayanlar oy alamazlar. 8)
Bana da ne oluyorsa, ben Fenerbahçeliyim, ya ... :-X |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|