10-02-2007, 20:47 | #1 |
Kuzey Irak'ta Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Başladı
Kolera salgınının yaşandığı ve güvenliğin tehdit edici boyutlarda olduğu Kuzey Irak'ta yeni eğitim-öğretim yılına başlandı.
Kuzey Irak'ta 2007-2008 eğitim öğretim yılı çeşitli sorunlarla birlikte bugün başladı. Kolera salgını ve güvenlik sorunlarına rağmen halkın büyük çoğunlukla çocuklarını okullara gönderdikleri gözlendi. Özellikle Kürt öğrencilerin yoğun olduğu El Kimbi, Arap öğrencilerin bulunduğu El İktidar İlkokulu, Hıristiyan öğrencilerin olduğu El Asuri İlkokulu ve Türkmen öğrencilerin öğrenim gördüğü El Çalışkan İlkokulu'na öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği gözlemlendi. Öğrenciler yeni eğitim öğretim yılına heyecanla başlarken, idareciler özellikle kolera salgını konusunda ciddi önlemler alınması gerektiğini ifade ediyor. Kerkük'te bulunan El İktidar İlkokulu Müdürü Hedil Kasapoğlu, öğrencilere yönelik kolera ile ilgili eğitim programları düzenlediklerini ve bunları öğretmenlerle paylaşarak öğrencilere ulaştırdıklarını söyledi. Kasapoğlu, "Kolera ile ilgili öğretmenlere gerekli bilgileri veriyoruz, onlar da öğrencileri bilgilendiriyor. Çocuklara kolerayı ve bulaşma yollarını anlatıp, korunma yollarıyla ilgili bir çalışma da yapacağız. Su şebekesinin ve öğrencilerin temizliğine çok dikkat ediyoruz" dedi. Okulun güvenliğine çok büyük önem verdiklerini vurgulayan Kasapoğlu, "Öğrencilerimi giydikleri önlüklerden tanıyorum. Okul kapısından girdikleri andan sonra kapı kilitleniyor ve çıkış saatine kadar açılmıyor. Çocukları kimlik görmeden ailesine teslim etmiyoruz" diye konuştu. Temizlik konusunda da büyük sorunlar yaşadıklarını belirten Kasapoğlu, "En büyük sorunlarımızdan biri de temizlik. Maalesef temizlikçimiz yok ve bu kolera salgını döneminde buna daha büyük bir ihtiyaç duyuyoruz. Okulu öğretmenler ve idareciler temizliyor. Maalesef Irak'ta eğitim konusunda büyük ihmaller söz konusu. Çalışanla çalışmayan bir tutuluyor" dedi. (AH-OYK-OYK-OK-D) (İhlas Haber Ajansı)
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|