AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-28-2009, 09:32   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Mayınlı araziden çıkarılan petrol miktarı
HEM DE SADECE BİR KUYUDAN



"Mayınlı bölgede petrol çıkartıyoruz." sözleriyle tartışmalara katılan Enerji Bakanı Taner Yıldız, bir kuyudan çıkan petrol miktarını açıkladı.

"Mayınlı bölgede petrol çıkartıyoruz." sözleriyle tartışmalara katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir kuyudan çıkan miktarı günlük 2 bin varil olarak açıkladı. Buraya servis yolu denildiğini belirten Yıldız, halen mayınlı bölgede ve yakınında TPAO'nun ruhsatlı yerleri bulunduğunu vurguladı. Bakan, mayınlı alandaki servis noktalarında dahi petrol aramaya devam edildiğini anlattı.

Enerji Bakanı Yıldız, Türkiye, Irak, İran ve Suriye'yi kapsayan 'Bölgesel Enerji Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere gittiği Bağdat'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bağdat'taki toplantılarda 4 ülkeyi ilgilendiren konuların ele alınacağını ifade eden Yıldız, Irak ile elektrik alım satımı, Irak'a verilen su, petrol ve doğalgaz konuları, TPAO ve BOTAŞ ile ilgili konuların da gündemlerinde olduğunu belirtti. Bakan Yıldız, "Kerkük-Yumurtalık boru hattının tam kapasite ile çalıştırılması ile ilgili görüşmelerimiz olacak." dedi.

Bakan Yıldız, "Nabucco Projesi'ne Irak'ın da dahil edilmesi konusu ele alınacak mı?" sorusu üzerine, "Mutlaka o da konulardan biri olacak. Geçen hafta içinde Avrupa Birliği tarafından yapılan açıklamada 8 milyar metreküp civarında bir bağlantı yapıldığından bahsedilmişti. Bununla alakalı da görüşmemiz olacak." cevabını verdi. Yıldız, ziyarette Kuzey Irak'ta petrol arayan özel şirketlerle ilgili konuların ele alınacağı bilgisini verdi. Bir gazetecinin, "Suriye sınırındaki mayınlı bölgelerin temizlenmesi gündeme geldi. Bölgede zengin petrol kaynakları olduğu ileri sürülüyor. Bakanlık olarak sizin bu bölgeye müdahaleniz olacak mı, bu bölge sadece tarıma mı açılacak?" sorusuna karşılık Bakan Yıldız, halen mayınlı bölgenin içinde ve yakınında TPAO'nun ruhsatlı yerleri bulunduğunu ve petrol çıkarıldığını söyledi. Üç noktada ve mayınlı bölgenin içinde de bir noktada petrol çıkarıldığına dikkat çeken Yıldız, "Servis yolu dediğimiz bölgede şu anda 2 bin varil/gün civarında petrol çıkan bölgelerimiz var." diye konuştu.

Türkiye sınırları içinde ruhsatı alınmamış herhangi bir noktada bütün malların ve toprağın bir metre altının da devletin olduğunu ifade eden Yıldız, "Kendinize ait özel arazinizde bor madeni çıksa bile devletindir. O yüzden kaldı ki, kamuya ait arazilerin üzerinde spekülasyon yapmak doğru değil. TPAO'nun, halihazırda 510 kilometrelik sınır içinde değişik bölgelerde petrol arama faaliyetleri devam ediyor." şeklinde konuştu. Bakan Yıldız, bu arazide petrol arama çalışmalarının devam edip etmediğine ilişkin soru üzerine, çalışmaların mayınlı alan da dahil olmak üzere devam ettiğini söyledi. "Mayınlı arazi yekpare mayınlı arazi değil." diyen Yıldız, mayınlı alandaki servis noktalarında dahi petrol aramaya devam edildiğini kaydetti.


Samanyoluhaber

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi