AK Gençliğin Buluşma Noktası
Ekonomi Ekonomi haberlerini bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 05-30-2009, 14:01   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart Erdoğan, IMF’ye direnmekle doğru yapıyor

Johns Hopkins Üniversitesi öğretim üyesi Hanke, Erdoğan'ın IMF'ye direnmekle doğru bir adım attığını söylüyor.

Johns Hopkins Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Steve Hanke, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın IMF'ye (Uluslararası Para Fonu) direnmekle doğru bir adım attığını belirterek, "Erdoğan, hem siyasi hem de teknik açıdan doğru davranıyor. Eğer ekonomik toparlanma hızlı olursa, kazanan Başbakan olur" dedi.

Politik olarak IMF ile anlaşmaya yanaşmamanın, AK Parti için doğru bir karar olduğunu savunan Hanke, "Aksi taktirde hükümet, siyaseten zayıf bir görüntü verir. Erdoğan da lider olarak gücünü kaybeder" yorumunu yaptı.

'AK Parti değilmiş' denecek

Forum İstanbul'a konuşmacı olarak ekonomi profesörü Hanke, Türkiye ile IMF arasındaki görüşmelerle ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı: "AK Parti iktidara geldikten sonra ekonomide yaşanan gelişmeyi doğal olarak sahiplendi. Kendi eseri olduğunu belirtti ve öyleydi. Şimdi hükümet IMF ile anlaşma imzalarsa, 'Demek ki AK Parti'nin başarısı değilmiş' denecek. Erdoğan siyasi açıdan güçlü pozisyonunu kaybedecek."

Türkiye'nin ihtiyacı kalmaz

Erdoğan'ın teknik açıdan da doğru yaptığını savunan Hanke, şöyle konuştu: "ABD ekonomisi yakında dibi görecek. Bu noktadan sonra ABD ve dünya ekonomilerinde krizden çıkış dalgası başlayacak. Türkiye bu dalgayı yakalamak istiyorsa eli kolu bağlı olmalı. IMF kredi verirken bazı şartlar öne sürecek. ABD ekonomisi yakında dibi görürse, Türkiye'nin IMF anlaşmasına ihtiyacı kalmaz."

/ DÜNYABÜLTENİ

Konu FarukARSLAN. tarafından (05-30-2009 Saat 14:04 ) değiştirilmiştir..
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)