AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 06-01-2009, 16:41   #1
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Standart Dünya yasaları mı? Yoksa Allah(cc)'ın yasaları mı?
Dün bir lokantaya girdim.
Akşam vakitleriydi.
Lokanta da bir kaç kişi vardı.

Lokanta sahibi uzun sakallı, aklı selim bir beyfendidir. Dinine düşkündür.
Muhabbet açıldı.
Din üzerine konuşmaya başladık.
Bana Allah'ın yasaları mı, TC. yasaları mı diye sordu?
Cevap vermedim.

Daha sonra şu şekilde sordu;
Diyelim ki ülkeyi askeri yönetim ele geçirdi. Sende askerlik görevini yapıyorsun.
Senden dini bütün insanları tutuklamanı istediler.
Ne yaparsın?

Bu soru karşısında da net fikrim yoktu.

Aklımın karışmasını engelleyecek cevaplara ihtiyacım var.
Şimdiden teşekkürler.

ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-01-2009, 16:47   #2
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Kime taptığına bağlı olan bir soru sormuş tabikide eğer müslümanım diyorsan Allahın yasalarının önüne geçecek ondan daha güzel ve daha mükemmel yasa yoktur........

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-01-2009, 17:01   #3
Kullanıcı Adı
Bilal Baştan
Şeriat KanunLarı = Allahın(c.c) YasaLarı. Peygamberimiz bunu uyguLamış ve o zaman ki dönemde kız çocukLarını toprağa diri diri gömen bir topLumu nasıL iyi niyetLi , hoşgörüLü , yardımsever bir topLum haLine getirdiğini biLiyoruz.. KesinLikLe Allah'ın (c.c) yasaLarı herşeyin önünde ve üstündedir... UnutmayaLım ki OsmanLı'da ŞeriatLa yönetiLen bir devLetti ve yıLLık cinayet sayısı 1 kişiydi.. Şeriatın ne oLduğunu biLmeden fikir sahibi oLmamak gerekiyor..
Bilal Baştan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-01-2009, 17:28   #4
Kullanıcı Adı
AY IŞIĞI
Aslında bunun tartışalacak bir yönü bile yok.

Tabiki rabbimin yasaları önce gelir..
AY IŞIĞI isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-01-2009, 18:17   #5
Kullanıcı Adı
Feride
Soruya direkt bakınca, tabi ki Allah'ın yasaları diyoruz ama..

Gel gelelim, günümüzde, öyle yasalar , kanunlar ya da kişilerin keyfi uygulamalarına kalmış hadiselerle karşılaşıyoruz ki..Nerede Allah'ın yasaları nerede şimdi uygulananlar demekten kendimizi alamıyoruz..

En son örnek, malumumuz üzere, bir mahkemede hakim sıfatıyla o koltukta oturan biri tarafından gerçekleştiriliyor hem de çok ağır bir dille..

Sizin Allah'ınız ve Allah'ınızın kanunları burada geçmez gibi bir ifadeyle..Hem de hakkımızı aradığımız bir ortamda..Daha bunun gibi nice örnekler varken, Allah'ın yasalarının böylesi bir ortamda nasıl vuku bulabileceğini ben gerçekten merak ediyorum..
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-01-2009, 18:19   #6
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Alıntı:
Feride Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Soruya direkt bakınca, tabi ki Allah'ın yasaları diyoruz ama..

Gele gelelim, günümüzde, öyle yasalar , kanunlar ya da kişilerin keyfi uygulamalarına kalmış hadiselerle karşılaşıyoruz ki..Nerede Allah'ın yasaları nerede şimdi uygulananlar demekten kendimizi alamıyoruz..

En son örnek, malumumuz üzere, bir mahkemede hakim sıfatıyla o koltukta oturan biri tarafından gerçekleştiriliyor hem de çok ağır bir dille..

Sizin Allah'ınız ve Allah'ınızın kanunları burada geçmez gibi bir ifadeyle..Hem de hakkımızı aradığımız bir ortamda..Daha bunun gibi nice örnekler varken, Allah'ın yasalarının böylesi bir ortamda nasıl vuku bulabileceğini ben gerçekten merak ediyorum..

Anlatmak istediğim durumun biraz daha anlaşılabilmesi için detaylı açıklama yapacaktım.
Bu örnek yeterli.

Bu örnekten sonra "tabiyki rabbimin yasaları" diyebiliyor muyuz?
ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-01-2009, 18:20   #7
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Allah(cc)'ın yasaları tabi ki.

Zamanın da İslamı hakim kılıp hayatın her zerresine Kur'an'ın Ahkamıyla yürüyüp devlet oldular...

O cahillik içindeki toplumu ıslah eden Allah'ın yasalarıydı...

Konu Tarantula_ tarafından (06-01-2009 Saat 18:23 ) değiştirilmiştir..

Alt 06-01-2009, 19:33   #8
Kullanıcı Adı
NûN
Gerçekten bunu yapmak istemezsen bir çıkış yolu bulacaksındır.

Konu NûN tarafından (09-13-2010 Saat 22:57 ) değiştirilmiştir..
NûN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-01-2009, 19:44   #9
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Böyle bir sorunun telaffuzu bile yanlış bana göre..Tartışmaya açılmayacak hassas önemli bir konu.ALLAH ın emir ve yasaklarını başka yasalarla kıyaslamak son derece yanlış.Hiç şüphesiz,ALLAH ın yasaları en doğru,eşi benzeri bulunmayan yasalardır.Dünyevi yasalarla kıyaslamak yerine,dünya gidişatının ne kadar bu yasalara uyumlu olduğunu sorgulamak gerekiyor..!
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-02-2009, 23:30   #10
Kullanıcı Adı
unnamed
bu konuyu tartışmak bile boştur...

Bir makineyi yapan nasıl onu en iyi derecede biliyorsa Cenab-ı Hak'ta bizim nasıl yaşayacığımızı hayatımızı idame ettirceğimizi bizden daha iyi biliyor. O yüzden kesinlikle Cenab-ı Hak'kın kurallarıdır esas önemli olan..

Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)