06-05-2009, 21:15 | #1 |
TSK, Pakistan askerine eğitim vermeye hazır.
Genelkurmay başkanı Başbuğ, talep halinde teröre karşı savaşta Pakistan askerlerini eğitebileceklerini söyledi. Türk askeri Pakistan yolunda mı? Bugün Washington'da Türk büyükelçiliğinde gerçekleşen bir konuşma, bunun ilk sinyallerini verdi. Genelkurmay başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Pakistan'ın talep etmesi halinde Türkiye'nin askeri eğitim konusunda yardımcı olmaya hazır olduğunu söyledi. Washington'daki Türkiye büyükelçiliğinde bir basın toplantısı düzenleyen Orgeneral Başbuğ, Pakistan ve Türkiye'nin iki kardeş ülke olduğunu ve ilişkilerinin çok değişik bir boyutta olduğunu söyleyerek Türkiye ve Pakistan arasındaki diyaloğun özel olduğunu kaydetti. Ankara'daki ABD büyükelçisi James Jeffrey'in Türk silahlı kuvvetlerinden Pakistan ve Afganistan askerlerini eğitmesini istediği konusundaki görüşleri sorulan Başbuğ, Pakistan'ın Türkiye'den terörizme karşı savaşta askerlerinin eğitilmesini istemesi halinde, Türkiye'nin mümkün olan en kısa zamanda bu talebi karşılayabileceğini söyledi. Amerikan-Türk Konseyi (ATC) toplantıları dolayısıyla Washington'da bulunan Jeffrey, Washington'da dün bir grup gazeteciyle yuvarlak masa toplantısında bir araya gelmişti. Jeffrey, bir soru üzerine, Türkiye'nin Afganistan'daki birliklerinin görev niteliğinin değişmesi veya sayılarının artırılması yönünde talepleri olmadığını kaydetmiş, sadece askeri eğitim istemişti. ABD'nin Ankara Büyükelçisi, Türkiye'nin uzun süren terörle mücadelesinde çeşitli bölgelerindeki konvansiyonel birliklerini kısa sürede Güneydoğu'ya kaydırarak terörle mücadele düzenine sokabilme yeteneğine sahip bulunduğunu belirterek, bunun dost ve kardeş ülkelere eğitim konusunda faydalı olabileceğini kaydetmişti. Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
06-05-2009, 21:38 | #2 |
pakistanın ve afganistanın derdi askeri eğitim değil hala bunu anlamıyorsunuz!!onların derdi eğitim ....yani yeni nesillerin savaşçı değil kalemle ve fikirle savaşan nesiller olması için eğitim...
|
|
06-05-2009, 21:51 | #3 |
sen git önce kendi mayınlarını temizle sonra başka bir ülkenin askerine eğitim ver...
|
|
06-05-2009, 21:54 | #4 |
|
|
06-05-2009, 21:57 | #5 |
Birde şöyle bi şey varki eğittikleri askerler yine bi başka kardeşimizi öldürmek için savaşacak malüm afganistan ve pakistanin arası gergin...
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|