![]() |
#1 |
![]() ![]() وَقَالَ رَبُّكُمُ ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ ۚ إِنَّ الَّذِينَ يَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتِي سَيَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ دَاخِرِينَ "Rabbniz buyurdu ki,bana dua edin,sizin için kabul edeyim. Şüphesiz bana ibadet(dua) etmekten kibirlenenler,pek yakında alçak olarak cehenneme gireceklerdir."(MUMİN SR. AYET:60) ![]() وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌ ۖ أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ فَلْيَسْتَجِيبُوا لِي وَلْيُؤْمِنُوا بِي لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ "Kullarım,sana benden sorduklarında şüphesiz ben çok yakınım bana dua ettiğinde,dua edenin duasını kabul ederim..(Bakara suresi.Ayet 186) ![]() قُلْ مَا يَعْبَأُ بِكُمْ رَبِّي لَوْلَا دُعَاؤُكُمْ ۖ فَقَدْ كَذَّبْتُمْ فَسَوْفَ يَكُونُ لِزَامًا "Deki :Duanız olmasaydı,Rabbim size değer verirmiydi ? (Furkan suresi ayet:77 ) ![]() أَمَّنْ يُجِيبُ الْمُضْطَرَّ إِذَا دَعَاهُ وَيَكْشِفُ السُّوءَ وَيَجْعَلُكُمْ خُلَفَاءَ الْأَرْضِ ۗ أَإِلَٰهٌمَعَ اللَّهِ ۚ قَلِيلًا مَا تَذَكَّرُونَ "(O taptığınız aciz putlar mı),Yoksa darda kalmış a,kendisine dua ettiğiniz zaman,icabet eden,fenalığı gideren ve sizi yeryüzünün hükümdarı kılan (Allau Teala) mı( daha hayırlıdır?)Allah ile beraber br ilah ( var ) mı? Siz ne kadar az düşünüyorsunuz."(Neml suresi Ayet:62) ![]() ادْعُوا رَبَّكُمْ تَضَرُّعًا وَخُفْيَةً ۚ إِنَّهُ لَا يُحِبُّ الْمُعْتَدِينَ "Rabbinize yalvara yakara,gizlice dua edin.Şüphesiz ki O haddi aşanları (Peygamberlerin mertebesine ulaşmak ve göklere yükselmek gibi kendine layık olmayan şeyleri isteyerek sınırı geçenleri) sevmez.."(A'raf suresi Ayet:55) ![]() وَادْعُوهُ خَوْفًا وَطَمَعًا ۚ إِنَّ رَحْمَتَ اللَّهِ قَرِيبٌ مِنَ الْمُحْسِنِينَ "Ona korkarak ve umarak dua edin.Şüphesiz ki,iyilik edenlere Allah'ın rahmeti çok yakındır."(Araf suresi Ayet 56) ![]() وَلِلَّهِ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَىٰ فَادْعُوهُ بِهَا "En güzel isimler Allah'ındır.O halde O'na,bunlarla dua edin."(Araf suresi Ayet 180)
![]() Konu cahide tarafından (06-09-2009 Saat 14:41 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Dua müminin en etkili silahıdır.Çaresizlik ve zorluk karşısında bu silahı kulandığı vakit hiçbir zaman yenik düşmez.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|