AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı ve T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bölümü,resimler bilgiler ve paylaşımlar.

Stil
Seçenekler

Alt 06-17-2009, 22:43   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Thumbs up Emine Erdoğan: Şiddet ve vahşet haberleri, hafızalarda derin izler bırakıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, aile içi şiddet, töre cinayetleri, namus cinayetleri, kan davaları, şiddet ve vahşet haberlerinin hafızalarda derin izler bıraktığını belirterek, ''Elbette Türkiye bu cinayetlerin sıkça yaşandığı bir ülke değildir. Televizyonların, gazetelerin ve internetin kontrolsüz bir biçimde yaydığı bu manzaralar, Türkiye'nin umumi manzarası elbette değildir'' dedi.

''Ana-Kız Okuldayız'' kampanyası çerçevesinde Keçiören ilçesinde okuma-yazma kurslarına katılanlara sertifikaları Emine Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun katıldığı törenle verildi.

Törende konuşan Erdoğan, Keçiören'de şu ana kadar 95 kursun açıldığını, bu kurslara 2 bin 265 kişinin katılarak okuma-yazma öğrendiğini söyledi.

''Bu kursu tamamlayan, okuryazarlar grubuna dahil olan kardeşlerimizin hayatlarının ciddi şekilde değişeceğine ben bütün kalbimle inanıyorum'' diyen Erdoğan, okuryazarlığın kişiye sadece bilgiye ulaşma imkanı sunmadığını, okuyup yazabilen kişinin duygularını daha iyi ifade edeceğini, başkalarının duygularını çok daha iyi şekilde anlayacağını belirtti.

Okuma yazma öğrenmenin hayatın son anına kadar bitmeyecek, keyifli bir yolculuğun başlangıcı olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Okudukça öğreniriz, öğrendikçe değişiriz ve değiştikçe de bir nesne olmaktan çıkıp özneye dönüşürüz'' diye konuştu.

Emine Erdoğan, şöyle devam etti:

''Şu hususa özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum: Bugün, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hiç duymak istemediğimiz, görmek istemediğimiz, şahit olmak istemediğimiz manzaralarla karşılaşıyoruz. Aile içi şiddet, töre cinayetleri, namus cinayetleri, kan davaları, şiddet ve vahşet haberleri hafızalarımızda derin izler bırakıyor. Elbette Türkiye bu cinayetlerin sıkça yaşandığı bir ülke değildir. Televizyonların, gazetelerin ve internetin kontrolsüz bir biçimde yaydığı bu manzaralar, Türkiye'nin umumi manzarası elbette değildir. Ancak, bir tek masum insanın ölümüne bile insanlığın ölümü, insani değerlerin ölümü olarak görüyoruz ve bu cinayetlerin acısını yüreğimizde hissediyoruz.

Tüm bu olumsuz gelişmelerin en temelinde cehaletin yattığını da biliyoruz. Cehaletle, karanlıkla, bilgisizlikle mücadelemizde ne kadar kararlı olursak, inanıyorum ki bu tür olumsuz vakalara da o derece az rastlayacağız.''

-''306 BİN KARDEŞİMİZ BU KURSLARDAN YARARLANDI''-

Bugün hala eğitimi kız çocukları için bir hak olarak görmeyenlerin bulunduğunu belirten Erdoğan, ''Oysa her birimizi anneler büyüttü, anneler yetiştirdi. Gelecek nesillere de anneler büyütecek, çocuklarımızı en önce evde anneler yetiştirecek, dünyaya, topluma, insanlığa il eğitimi anneler verecek'' dedi.

''Annelerin cehalete mahkum edildiği bir toplumun karanlıktan kurtulması nasıl mümkün olabilir?'' diyen Erdoğan, bunun için cehaletle hep birlikte ve kararlı şekilde mücadele edilmesinin önemini vurguladı.

Sadece devlet kurumlarının, eğitim kurumlarının değil, medya, sivil toplum örgütlerinin tek tek her ferdin bu mücadelede etkin şekilde yer alması gerektiğini belirten Erdoğan, ''2003 yılından beri devlet ve sivil toplum iş birliğiyle çok önemli kampanyalar düzenlendi. Bu kampanyalara bizzat destek verdim, önayak oldum. En son 8 Eylülde Ana-Kız Okuldayız Kampanyası'nı başlattık. Bugüne kadar Türkiye genelinde 306 bin kardeşimiz bu kurslardan yararlandı'' diye konuştu.

Bu rakamın her ne kadar sevindirici olsa da yeterli olmadığını ifade eden Erdoğan, ''Ben bu ışığın her gün büyüyeceğine, karanlığı yeneceğine dair güçlü umutlar taşıyorum'' dedi.

-BAKAN ÇUBUKÇU-

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da geçen yıl kampanyanın tanıtım toplantısına katıldığını ve kadınların eğitime kazandırılması yolundaki çabaların Türkiye'yi aydınlık ve güzel bir geleceğe taşıyacağına ilişkin inancını dile getirdiğini anımsattı.

Çubukçu, bakanlığı döneminde kız çocuklarının yüzde 100 okullaşacağına duyduğu inancı dile getirdi.

Türkiye'de halen 15 yaş üstü nüfus grubunda yaklaşık 4 milyon 848 bin 707 yurttaşın okuma-yazma bilmediğini belirten Çubukçu, bunun 4 milyon 96 bin 964'ünün kadınlar olduğunu söyledi.

Hayatın tüm alanlarını doğrudan etkileyen ve kadının yaşam kalitesini yükseltecek en önemli unsurun eğitim olduğunu belirten Çubukçu, ''Bu ilk basamakta bir ilerleme kaydetmeden, kadınların diğer alanlardaki haklara erişimleri, fırsatlardan eşit olarak yararlanmaları ne yazık ki mümkün değildir'' diye konuştu.

Bakan Çubukçu, kampanyanın sürdürüldüğü 9 aylık dönemde kursiyer sayısının 354 bin 997'ye ulaşmasının, kampanyanın başarılı bir şekilde sürdüğünün önemli bir göstergesi olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Talip Yener İlköğretim Okulu Anaokulu öğrencisi Tuğba Akyar İstiklal Marşı'nı okurken, Sevgi Anaokulu öğrencileri ''Yeşil Ördek'' oyununu sergiledi. Törende öğretmenlerden oluşan halk müziği korosu da mini bir dinleti sundu.

Kursiyerlere sertifikalarını veren Emine Erdoğan ve Bakan Çubukçu, Keçiören Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün yıl sonu sergisinin açılışını da gerçekleştirdi.

zaman

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-18-2009, 02:47   #2
Kullanıcı Adı
Atlantis
sen önce türkçe ögren yazdiklarindan hiç bir sey anlasilmiyor !
Atlantis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)