AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-08-2007, 21:02   #1
Kullanıcı Adı
Meftun
Standart Hükümetin eylem planının ayrıntısı



Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren tarafından yarın açıklanacak olan, yılın son çeyreğine yönelik Eylem Planı'nda ana başlıkları 3 önemli konu oluşturuyor.


Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren tarafından yarın açıklanacak olan, yılın son çeyreğine yönelik olarak hazırlanan Eylem Planı'nda sosyal güvenlik, istihdam ve enerji en önemli başlıkları oluşturuyor. Kamu finansman ihtiyacı kapsamında akaryakıt ürünleri üzerindeki ÖTV tutarlarının yüzde 1 oranında artırılması öngörülüyor. Bu artışın yıllık 215 milyon YTL ÖTV ve 40 milyon YTL KDV gelir artışı sağlayacağı hesaplanıyor.

Alkollü içkiler üzerindeki asgari maktu ÖTV tutarlarının da yüzde 1 oranında artırılması planlanıyor. Bu artışın yıllık etkisinin ise yaklaşık 23 milyon YTL olacağı düşünülüyor. Sigara üzerindeki maktu ÖTV tutarının 15 yeni kuruş artırılması ve sigara fiyatlarının yüzde 10 oranında artırılmasının ise yıllık 985 milyon YTL ÖTV, 250 milyon YTL de KDV artışı sağlayacağı hesaplanıyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, plan çerçevesinde mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunu güçlendirmek, mükellef ile vergi idaresi arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla Vergi İletişim Merkezi kurularak mükellef hizmetlerinin geliştirilmesi planlanıyor. Vergi dairesi kayıtlarında yer alan tahakkuk ve tahsilata yönelik bilgiler mükellefler Cari Hesabı adıyla tek bir hesapta toplanacak.

-HACİZ İŞLEMLERİ DE ELEKTRONİK ORTAMDA-
Haciz işlemlerinin de elektronik ortamda gerçekleştirilebilmesine imkan vermek amacıyla Elektronik Haciz Projesi'nin hayata geçirilmesi planlanıyor. Bu proje ile vergi dairelerinin bankalar nezdinde kağıt ortamında yaptıkları haciz işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

4749 Sayılı Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ile bazı kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısının yasalaşması suretiyle borç yönetiminde etkinliğin artırılması, mali disiplinin sürdürülmesi için gerekli tedbirlerin alınması ve KEY hesabı kapsamında ödemelerin yapılabilmesi bekleniyor.
KDV iadelerinde mevcut risklerin önüne geçilmesi için halen İzmir ve İstanbul'da pilot olarak uygulanan KOD sisteminin ülke genelinde yaygınlaştırılması, İşsizlik Sigortası Fonu'ndan aktif işgücü programlarına kaynak aktarılması ve işsizlik sigortası ödeme ve hak etme koşullarının iyileştirilmesi de plan dahilinde ele alınan başlıklardan.

-YENİ BANDROL SİSTEMİNE DAYALI İZLEME VE DENETİM-

Eylem Planı çerçevesinde uygulanması öngörülen bazı projeler şöyle: ''Kayıtdışı ekonominin azaltılması çerçevesinde Tütün ve Alkollü İçkiler Piyasasında Uygulanan Yeni Bandrol sistemine dayalı izleme denetim sistemi kurulacak. Sistem sayesinde tütün mamülleri ve alkollü içkilerde yurt içindeki üretim miktarları ile ithalat miktarlarının üretim hatlarından ve ithalat merkezlerinden online alınan bilgiler kullanılarak takibi sağlanacak.

Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelik hazırlanacak. Mali Suçlarla Mücadele Koordinasyon Kurulu'nun Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hazırlanacak. Kamu kurumlarında hizmet alımı ihaleleri neticesinde yükleniciler tarafından çalıştırılan işçilerin kıdem tazminatı ödemelerindeki sorunlar giderilecek.

-SOSYAL GÜVENLİK REFORMU-


Sosyal güvenlik reformunun 2008 yılında uygulamaya girebilmesi için Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu yeniden yazılacak ve uygulamada karşılaşılması muhtemel sorunları gidermeye yönelik ikincil mevzuat düzenlemeleri yapılacak. Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu'nun etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamaya yönelik olarak gerekli ikincil mevzuat düzenlemeleri yapılacak.

İşsizlik Sigortası Fonu'nun amacı dışında kullanılması engellenecek. Bu bağlamda işsizlerin emeklilik sigortası primlerinin fondan ödenmemesi sağlanacak. Ulusal Özürlüler Veri Tabanı Projesi tamamlanacak.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının hedef kitlesine yönelik ortak veri tabanı oluşturma çalışmaları tamamlanacak. İl İstihdam Kurulları ile İl Mesleki Eğitim Kurulları birleştirilecek. Özürlü ve eski hükümlü istihdamı konusunda düzenleme yapılacak. İstihdam üzerindeki sosyal yükümlülükler azaltılacak. TBMM'de olan Sayıştay Kanunu 2008'de yürürlüğe girecek.'

AA

 

Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-09-2007, 11:45   #2
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart Hükümetin eylem planının ayrıntısı
paylasim icin tesekkurler saliha


sosyal konulara hiz verecekler artik ekonomi gidiyor Allah in izni ile Bide su teroru iyi bir noktaya getirirse yeni hukumetimiz cok guzel olacak
selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi