07-20-2009, 20:33 | #1 |
Sayın Başbakanım AK Parti Forumda Dumansız Hava Sahasına Girdi=)
YÜRÜRLÜĞE GİRECEK YASANIN SAĞLAYACAĞI FAYDALAR VE SİGARA GERÇEĞİ Kafeterya, Lokanta, Taksi gibi ortak kullanım alanlarında sigaranın etkilerinin bu yasa ile ortadan kaldırıldığını BİLİYOR MUSUNUZ? Türkiye'de sigara içen 17 milyon kişinin günde 40 milyon doları, yılda ise yaklaşık 25 milyar doları sigaraya verdiğini BİLİYOR MUSUNUZ? Sigarayı 1 kez deneyen 4 kişiden 3’ünün tiryaki olduğunu BİLİYOR MUSUNUZ? Dünya sigara kullanımında Türkiye’nin 7. sırada olduğunu BİLİYOR MUSUNUZ? Yasanın temel hedefinin 2012 yılına kadar ülkemizde 15 yaşından büyüklerde sigara içmeyenlerin oranını %80’in üzerine çıkarma olduğunu BİLİYOR MUSUNUZ? Yasanın temel hedefinin 15 yaşından küçüklerde sigara içmeyenlerin oranını %100’e yakın olmasını sağlamak olduğunu BİLİYOR MUSUNUZ? Tütün mamullerinin zararlarının önlenmesine dair ilk kanunun 1996 yılında çıkarıldığını ve AK PARTİ Hükümetine kadar atıl kaldığını BİLİYOR MUSUNUZ? İlk kez ulusal bir program çerçevesinde sigara içmeyenleri korumak adına bir kanunun AK PARTİ hükümeti tarafından 19 Ocak 2008 ‘de çıkarıldığını BİLİYOR MUSUNUZ? Tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkındaki kanunun tüm hükümlerinin BUGÜN yürürlüğe girdiğini BİLİYOR MUSUNUZ? Kongre salonunda BUGÜN itibari ile sigara içemeyeceğinizi BİLİYOR MUSUNUZ? Yere sigara izmariti ve paketi atanlara 23 YTL para cezası uygulanacağını BİLİYOR MUSUNUZ? Yasak olan yerlerde sigara içenlere göre 62 YTL ceza uygulanacağını BİLİYOR MUSUNUZ? Uyarıya rağmen ilgili yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sorumlularına 500 YTL’den 5.000 YTL’ye kadar para cezası verileceğini BİLİYOR MUSUNUZ? Yasakla birlikte tütün kullanım oranının yüzde 20’ye düşürülmesinin hedeflendiğini BİLİYOR MUSUNUZ? BAŞBAKANIMIZIN SİGARA HAKKINDA SÖYLEMLERİ "Karşımızdaki tablo şunu göstermektedir ki sigara kullanımı ile mücadele, bizim için daima gündemimizde olan terörle mücadele kadar önemli hale gelmiştir" RECEP TAYYİP ERDOĞAN "Bütün vatandaşlarıma sigarasız, sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum." RECEP TAYYİP ERDOĞAN "Aktif içici olmadığım gibi pasif içici de olmak istemiyorum!" RECEP TAYYİP ERDOĞAN
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-20-2009, 20:34 | #2 |
Destekliyorum
adem etyemez |
|
07-20-2009, 20:37 | #3 |
Güzel oldu..
İçenleri de aramızda görmek isterizdumansız dumansız :p |
|
07-20-2009, 20:42 | #4 |
Çok güzel bir yasa, evlerde de uygulanmalı böyle duman sensörü konulması zorunlu olmalı böylece evde de duman olmaz
|
|
07-20-2009, 20:46 | #5 |
Valla çok ciddi takip gerekmektedir.Projenin sonuna kadar arkasındayız.Öyle görünüyor ki sayın başbakanımızda bizatihi genelge yayınlamışlar.Bundan sonra iş,il yöneticilerinde.Sağlam ve istikrarlı ekiplerle bu zehirli havayı temizleyebilirler.
|
|
07-20-2009, 20:54 | #6 |
|
|
07-20-2009, 20:55 | #7 |
|
|
07-21-2009, 14:49 | #8 |
AK Gençlik Basın Açıklaması
19 Temmuz sigarayı bırakma günü nedeniyle AK Parti Muğla İl Gençlik Kolları bir basın açıklamasında bulundu. Muğla İl Gençlik Kolları Başkanlığı basın bildirisi şu şekildedir... Değerli basın mensupları,saygı değer Muğlalılar ve duyarlı arkadaşlarım.. Bilindiği gibi sigara kullanımı, halk sağlığını tehdit eden ve mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken ulusal bir sorundur. “Sigara birçok hastalığın davetçisi ve dostudur.” Öyle ise bizler de bilmeliyiz ki “Sigaradan dost olmaz, bu dostluğa son verelim.” Aktif ve pasif sigara içiciliğinin hastalıklara, sakatlıklara ve hatta ölümlere neden olduğu, psikolojik ve maddi açıdan da kişi ve toplum sağlığını tehdit ettiği bilinen bir gerçektir. Dünya’da, sigara içmediği halde sigara dumanına maruz kalarak her yıl yaklaşık 1 milyon insan hayatını kaybetmektedir. Bundan dolayı soruyorum sizlere: “Bu, insan özgürlüğünün yok sayılması değil de nedir?” İçerisinde 50’den fazla kanser yapıcı, 4 binden fazla kimyasal madde bulunan sigarayı kullananların atmosfere saldığı tütün dumanına maruz kalmanın güvenilir bir eşik dozu yoktur. En küçük miktarının bile zararlı olduğu kanıtlanmıştır. Bu gün başlayan sigara ile ilgili yeni dönemi heyecanla karşılıyoruz. Bu yasanın, Türkiye’nin sağlığı için ve hayatımızdan sigarayı nasıl çıkaracağımız ve asıl olan gelecek nesillerin hayatından bunu nasıl çıkaracağımıza yönelik atılmış büyük bir adım olduğu düşüncesindeyiz. Bu yüzden Ak Parti Muğla il Gençlik Kolları olarak uygulamayı destekliyoruz. Ancak uygulamanın tüm toplum tarafından da desteklenmesinin önemli olduğu kanısındayız. Ne acıdır ki, üzerinde durulması gereken diğer bir konu da, araştırmalara göre, son yıllarda sigara kullanımının 10 yaşına kadar inmiş olmasıdır. Burada en büyük sorumluluk anne-babalara düşmektedir. Biliyorsunuz ki her çocuk anne-babasını kendine örnek alır. Hiç bir anne-baba ise çocuğuna kötü örnek olmak istemez. Üzerinde durulması gereken bir hususta “Kanunun amacının ceza kesmek değil, yasanın uygulanabilirliğini ve tertemiz bir “Dumansız Hava Sahası”na sahip olmayı sağlamasıdır. Bu günden itibaren Türkiye'deki tüm restoranlar sigarasız olacağı için çocuklarımız ve gençlerimiz hem dumana maruz kalmayacak, hem de sigarayı doğal bir alışkanlık olarak algılamayacaklar. Sonuçta %40 daha az sigara içen bir gençliğimiz olacak. Onlar yaşlandığında ülkemizde daha az kanser ve kalp hastalığı görülecek. Tüm iş yerlerini yasaya bu bakış açısıyla sahip çıkmaya, gençlerimize daha sağlıklı bir Türkiye emanet etmeye davet ediyoruz. Sigara bırakma konusuna göstermiş olduğunuz duyarlılıktan ve bu süreçten sonra da aynı duyarlılığı sürdüreceğinizden tereddüt etmeyerek, sizlere teşekkürü bir borç biliyoruz. |
|
07-21-2009, 16:50 | #9 |
|
|
07-21-2009, 17:00 | #10 |
Sigara kullanan biri olarak bu kararı hoş karşılamadım pek ama maalesef elimizde olmadan, ya da olduğunu bilmeden sağlıklı insanların hakkına giriyoruz bunu engellenmesi açısından mükemmel bir organizasyon ve elbette destekliyorum her ne kadar benim için eziyet halini aldıysa da
|
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
duman, hava, sigara |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|