10-10-2007, 11:19 | #1 |
Siyah formaya yeşil ışık....
Başbakan Erdoğan izin verirse, Moldova maçında giymek üzere UEFA'ya başvuruda bulunulacak..
Türkiye 15 şehidi için yas tutarken, Moldova ile deplasmanda karşılaşacak Milli Takım futbolcularının, maça siyah formalarla çıkması yolundaki öneri, dün yoğun bir trafiğe neden oldu. Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve yöneticilerin, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nu ziyaretinde konu gündeme geldi. Başesgioğlu'na 6 numaralı milli forma ve plaket sunan Ulusoy'un, siyah forma ile ilgili görüş sorduğu öğrenildi. Bakan'ın, Başbakan R.Tayyip Erdoğan'a konuyu ileteceğini bildirdiği, gelecek yanıta göre harekete geçilmesini istediği ifade edildi. Bakan Başesgioğlu, "Bu tür tepkilerden yanayım. Ulusal bir konudur. UEFA'dan izin alınması gerekiyor, bu alınabilir. Ancak bu benim içimden geçen değerlendirme. İşin diğer boyutlarına da bakmak lazım. Futbol maçları sosyal ve eğitim amaçlı mesajların verilebileceği yerlerdir. Nitekim futbol takımları sahaya bu tür mesajlarla çıkıyor" dedi. Futbol Federasyonu, Başbakan Erdoğan'ın kararını beklerken, Avrupa Şampiyonası elemeleri başlamadan önce tescil edilen formaların değişmesi için UEFA'ya yazılı başvuruda bulunulması gerektiği öğrenildi. Ancak bu başvuruda siyasi ifadeler kullanılmadan, Türk halkının 15 evladını kaybetmesi nedeniyle yasta olduğunun vurgulanması halinde UEFA'nın üzerine herhangi bir yazı yerleştirilmeden siyah forma ile çıkılmasına izin verebileceği bildirildi. Milliyet Gazetesi 10 Ekim 2007 Kişisel Yorumum: Bence yerinde bir uygulama olur... Hatta terör karşıtlığını belirtmek ve bu konuda türkiyenin yanında yer aldığıı belirtmek için Moldova bile bu uygulamayı gerçekleştirebilir...
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-10-2007, 23:58 | #2 |
Siyah forma için UEFA izni gerekiyor
Şırnak'ta 13 askerimizin şehit edilmesinden sonra Milli Takım'ın cumartesi günü Moldova maçına siyah forma ile çıkma planları UEFA'ya takıldı. Federasyon yöneticisi Mustafa Yazıcı, Moldova maçına siyah forma ile çıkmayı çok istediklerini ancak bunun için UEFA'nın izminin işi zorlaştırdığını söyledi. Yazıcı, "Şehit haberlerinin geldiği gün biz böyle birşey düşündük. Ancak bunun için UEFA'nın izni gerekiyor. Maç yurtdışında olduğundan siyah forma ile çıkmamız çok zor gözüküyor." dedi. A Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Moldova ve Yunanistan maçının primlerini şehit ailelerine verileceğine dair çıkan haberleri okumadığını belirterek, "Bu tür haberlerin nasıl çıktığını bilmiyorum. Çünkü medyaya açıklama yapmıyorum. Malesef siz yazıyorsunuz biz de okuyoruz." dedi. zaman |
|
10-11-2007, 00:12 | #3 |
inşallah izin çıkar nerede duydum bilmiyorum ama biri formaların arkasına şehitlerin adını yazalım demişti....süper olur...
|
|
10-11-2007, 00:13 | #4 |
Primlerin ailelere verilmesi gerekirdi en azından...Futbolcular ne hakla milli takımdan para alıyorlar... Aldıkları paralarlar gece barlarda gezip lüks arabalarıa bineceklerine bu maçın primlerini bağışlamaları gerekir...
Siyah forrmaya da karşıyım neden siyah formayla çıkalım ki bizim ayyıldızlı kırmızı beyaz formamızla alacağımız galibiyetler daha önemli daha anlamlı olur.... |
|
10-11-2007, 00:15 | #5 | |
Alıntı:
|
||
10-11-2007, 00:17 | #6 |
Siyah formaya UEFA herhalde izin vermez ama futbolcular primlerini bence şehit ailelerine vermeli.İçkiye gideceğine hayırlı bir işe gitsin
|
|
10-11-2007, 00:18 | #7 | |
Alıntı:
|
||
10-11-2007, 00:18 | #8 |
iyi de uluslararası müsabakada kırmızı beyaz normal olur ama mesela ilk yarı siyah formayla çıkılsa her ülkede haberi sunan spiker nedenini söyler....
biz de öyle olmuyor mu farklı birşey olunca spikerler anlatır nedenin...dünya duysun diye.... |
|
10-11-2007, 00:20 | #9 | ||
Alıntı:
|
|||
10-11-2007, 00:22 | #10 |
dediğim gibi maksat tüm dünyaya bunu duyurmak uefa uluslarası bir organizasyon bir sürü kişi izliyor...şehit verdik bitti gitti demediğimizi her platformda tepkimizi gösterdiğimizi anlarlar
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|