![]() |
#1 |
![]() KKTC'de yaz tatilinde bazı okullarda Kuran öğretilmesi laikçi öğretmenlerin gözünü, bu kursları basacak kadar döndürdü.
KKTC'de yaz tatilinde bazı okullarda açılan Kuran kursları, ülkedeki din düşmanlarının hedefi haline geldi. 'AKP'nin politikasını Kuzey Kıbrıs'a yaymaya çalışıldığı' yaygarasıyla harekete geçen bir grup sendikacı öğretmen, okul okul dolaşıp kursları basıyor. Milliyet gazetesinin internet sitesinde yer alan bir habere göre, KKTC'de "Dini Bilgiler Eğitimi" adı altında, 32 okulda Kuran kursu açılmasının tartışmaları "okul baskınlarına" kadar vardı. Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretim Sendikası (KTOEÖS) yetkilileri Kuran eğitimi de verilen kursları basarak eğitime engel oldu. Sendikaların iddiası da ilginç: "AKP'nin, politikasını Kuzey Kıbrıs'a yaymaya çalıştığı." Anlaşılan, AKP Türkiye'de iktidara gelmeden önce Kuzey Kıbrıs'ta çocukların Kuran öğrenmeleri yasaktı. Kursların yapılmasını savunan Demokratik Haklar ve İnançlar Platformu da, sendikaları, "halkı çatışma içine sokmaya çalışmakla" suçladı. Ülkede Din İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle, ilk bu yaz belirlenen okullarda Kuran kursları açılmıştı. Önceki gün Akova, dün de Değirmenlik İlkokulu'nu basan sendika yetkilileri, Türkiye'de alışık olunan bahaneyi KKTC'de de tekrarladı: "Kuran kursları laik eğitim sistemine ters düşer.." Sendikalar, Akova'daki okulda kurs veren imam Mustafa Gören'le tartıştı. Tartışma sonrasında, imam Gören kursu iptal etti; çocukları evlerine gönderdi. Okullara, "Şeriatçı AKP işbirlikçi UBP" pankartları asan sendikalar, bir de bildiri yayınladı ve "kurslara asla izin vermeyeceklerini" açıkladı. Kursların verilmesini destekleyen Demokratik Haklar ve İnançlar Platformu da, öğretmenler sendikasına karşı bir bildiri yayımladı. Sendikaların kurslara engel olmasını, "dağdan inme bir hareket" diye değerlendiren bildiride, "Sendikaların yapmış olduğu bu gibi faaliyetler halk içinde bölücülük, ayrışma ve tartışma çıkarmaya yönelik hareketlerdir" ifadesi kullanıldı. Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|