10-13-2007, 17:51 | #1 |
Kashna Dahilik Eğitimi
MOTİVASYON
Aslında motivasyon, konsantrasyon demektir. Sen hiç kediyi avını yakalamak üzereyken izledin mi? Hedefine nasıl kilitlendiğini gördün mü hiç? Bir tek an bile gözünü kırpmaz kedi. Farenin kaçabileceği tüm yolları hesaplar. Kediler, soylarının devamlılığını bu akıl almaz konsantrasyon kabiliyetlerine borçludurlar. Gerçekten de motivasyon her şeydir. İyi motive olmuş bir lider devrimler yapar, iyi motive olmuş bir astronot aya ilk çıkar, iyi motive olmuş bir futbolcu için gol atmak leblebi yemekten daha kolaydır, iyi motive olmuş bir yönetici için dünya devi olmak, bir bardak su içmek kadar kolaydır. Eğitimin bu bölümünde “kedi konsantrasyonu” dediğimiz eğitim çalışması gerçekleştirilecektir. İnsan düşünür: Peki adam aşırı motive olup da başaramazsa, hayal kırıklığına uğramaz mı? Kashna cevap verir: Hayal kırıklığı aptallara mahsustur. Akıllı adam ne yaptığını bilir… İlkokulda pamuklu bardağa fasulye ekerdik ve her defasında fasulye biterdi bardakta. Acaba kaç kişi “Aaa neden karpuz çıkmadı da fasulye çıktı bardaktan!” diye hayal kırıklığına uğramıştır? Akıllı adam ne ektiğini bilir bardağına ve Kashna’ya bulaşan adam da mecburen akıllıdır. kashna
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-13-2007, 17:54 | #2 |
Kashna Dahilik Eğitimi
Optimum Özgüven
Aslan, öyle astım kestim şeklinde yürümeseydi, koca ormanı ona kaptırırlar mıydı hiç? Eğitimin bu bölümünde katılımcının bilinçaltına “Ben mükemmelim” mesajı kazınarak, özgüven optimize edilecektir. İnsan düşünür: Yani tilki aslan gibi yürüseydi, orman tilkinin mi olacaktı? Aslanın yaratılışında var bu! Kashna cevap verir: İnsanın da yaratılışında var cesaret! Korkuyu ve biçareliği sonradan öğrettiler ona. Hadi özüne dön! Sen inanılmazsın!.. İnsan başka bişey daha düşünür: Peki aşırı özgüven insanı ukala yapmaz mı? Kashna başka bi cevap daha verir: “Güneş ben sıcağım derse asla ukala olmaz!” İnsan zaten mükemmeldir. En fazla “ben mükemmelim” der, ee zaten o da doğrudur. kashna |
|
10-13-2007, 18:14 | #3 |
Kashna Dahilik Eğitimi
Kelimelerin Gücü
Kelimelerin insan hayatı üzerindeki akıl almaz etkisini bilen insanlar, bireysel anlamda dünya devi olmayı başardılar. Bunlara verilebilecek en olağanüstü örnek, Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk, kelimelerin gücünü en üst boyutta kullanabilmiştir. “Ya istiklal, ya ölüm!”, “Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum!”, “Bir Türk dünyaya bedeldir!”… Eğitimin bu bölümünde katılımcıya kelimeleri nasıl en üst boyutta kullanabileceği aktarılacaktır. İnsan düşünür: Koca Kurtuluş Destanı’nı iki kelimeyle mi yazdık? Kashna cevap verir: Şüphesiz ki destanlar sadece kelimelerle yazılmadı; ama bu kelimelerin de çok ciddi payı vardı Atatürk Efsanesi’nde. kashna |
|
10-13-2007, 18:20 | #4 |
Kashna Dahilik Eğitimi
Beyni Etkin Kullanma
Bütün insanlar dahi olarak doğarlar. Ancak bazıları bunu fark eder ve biz, yüzyıllarca tek farkı “fark etmek” olan insanları konuşur dururuz. Dahilik, bazılarına doğuştan verilen ekstra bir güç değildir. Eğer öyle olsaydı, Edison ilk denemesinde ampulü bulabilirdi. Alexander Graham Bell yıllarca telefonu icat etmek için uğraşmazdı. Yani aslında gıpta ile baktığımız düşünürler, fikir adamları, yazarlar, ressamlar, müzik adamları… hepsi de sen ve ben gibi. Eğitimin bu bölümünde katılımcı beyniyle tanıştırılacak ve katılımcının onu en iyi düzeyde nasıl kullanacağı öğretilecektir. Eğitim esnasında verilecek olan egzersizleri uygulayan ve bu uygulamaları sürdüren katılımcı, hayatının geri kalan kısmını bir dahi olarak yaşamaya devam edecektir. İnsan düşünür: Adam dahiyse ne olacak peki? Kashna cevap verir: Edison da bir dahiydi; ama Kashna’yı bilmiyordu. Bu yüzden de sadece 1.000 tane şey icat etmiştir. Kashna’yı bilseydi en az 2.000 şey icat ederdi. kashna |
|
10-13-2007, 18:23 | #5 |
Kashna Dahilik Eğitimi
Mutlak Başarı
Başarısızlık kelimesini lügatlerimizden atalı çok uzun yıllar oldu. Biz ekip olarak başarısızlığı reddediyoruz. O da bize hiiiç uğramıyor. Eğitimin bu bölümünde katılımcı, mutlak başarı kriterleriyle donatılacaktır. İnsan düşünür: Başarısızlık nasıl reddedilir? Kashna cevap verir: Başarı tercih edilerek |
|
10-13-2007, 18:46 | #6 |
Kashna Dahilik Eğitimi
Özgeçmişi Yakma Çalışması
Bir çok insan özgeçmişine takılıp kaldığı için bir türlü hızlı hareket edememektedir. Bunun en belirgin tezahürü, “Ah ben bir okusaydım, kriz olmasaydı, param olsaydı, yabancı dilim olsaydı…” gibi ifadelerle başlayan cümlelerdir. Eğitimin bu bölümünde katılımcının özgeçmişi yakılarak yok edilmektedir. Katılımcı için artık dün diye bir şey yoktur, sadece bugün ve yarın vardır. İnsan düşünür: Özgeçmişi çok iyi olan bir adam niye özgeçmişini yaksın ki? Kashna cevap verir: Dünle ilgilenmemek için, bugüne ve yarına odaklanmak için. Geçmişte çok zengin olan fakat sonradan iflas ederek beş parasız kalan bir adam fırına gitti, “Param yok ama ben geçmişte çok zengin bir adamdım. Bir ekmek verebilir misin bana?” dedi. Fırıncı acıdı ve bir ekmek verdi adama. Ertesi gün tekrar gitti: “Param yok ama ben geçmişte çok zengin bir adamdım. Bir ekmek verebilir misin bana?” Fırıncı: “Ben de size geçmişte bir ekmek vermiştim, gidin onu yiyin!” dedi. kashna |
|
10-13-2007, 18:47 | #7 |
Kashna Dahilik Eğitimi
Hedef Belirleme ve Özgelecek Oluşturma
Yapılan bir araştırmaya göre Türk halkının %97’sinin hedefinin olmadığı tespit edildi. Aynı araştırmaya göre herkesin bir özgeçmişi olmasına rağmen hiç kimsenin bir özgeleceğinin olmadığı anlaşıldı. Her insanın mutlaka bir özgeleceği ve çok güçlü bir hayali olmalı. Eğer bunu başarabilirsek, herkes işini en iyi yapacaktır. Bir çaycının zengin olmayı hayal etmesini engelleyemeyiz; ama onu dünyanın en iyi çayını demlemesi konusunda ikna edebiliriz. Eğitimin bu bölümünde katılımcı için bir özgelecek oluşturulacaktır. İnsan düşünmez! Çünkü bu muhteşem bir yaklaşımdır. Kashna cevap vermez! Çünkü her şey ortadadır. kashna |
|
10-13-2007, 18:48 | #8 |
Kashna Dahilik Eğitimi
Referans Hastalığı
21. yüzyılın en büyük hastalığıdır. Bu öyle bir hale gelmiştir ki, insan artık kendi negatif referansıyla kendini mahvedebilmektedir. Geriye dönük yaşamayı ve yapılanların geleceğe ışık tuttuğunu reddediyoruz. Eğitimin bu bölümünde, katılımcı bu hastalıktan tamamen kurtulmaktadır. İnsan düşünür: Herkes referansa bakar, ben referanslardan vazgeçsem ne olur ki? Dünyanın kuruluşundan beri bu böyle. Kashna cevap verir: Dünyanın kuruluşunda hiçbir şey böyle değildi. İlk çağda kimse “daha önce hiç ceylan yakalamamış birinin yakaladığı ceylanı yemem” demiyordu. Ya da “beş yıl deneyim“ arayan birileri yoktu ilk çağda. kashna |
|
10-13-2007, 18:48 | #9 |
Kashna Dahilik Eğitimi
Çaresizlik Mücizesi
Çaresiz zamanlarda insan beyni normal kapasitesinin yedi katı bir güce ulaşır. Çaresiz zamanlarımızı üzülerek değil, üreterek geçirmeliyiz. “Çaresizlik”, akıllı insan için bir ödüldür. Çaresizlik adama ampul icat ettirir. Edison karanlıktan çok korkan bir adamdı. Güneşin çekilmesi onun için bir felaketti. Engel olamıyordu. Güneşin batmasına bir türlü engel olamıyordu. Çaresizdi. Aslında o, kendisi için bir güneş yaptı sadece. Artık gün hiç batmıyordu. Önceleri güneşin batmasına “kabusum” diyen adam, daha sonra yaptığı bir söyleşide gülümseyerek “Kendimle en çok güneş battığında gurur duyuyorum ve bu her akşam olmak zorunda.” diyordu. Eğitimin bu bölümünde, çaresizlik bir hastalık olmaktan kurtarılarak, fırsata dönüştürülecektir. İnsan düşünür: Ama çok acı çekiyorum çaresiz kalınca, elim kolum bağlanıyor. Ben hayatta bunu başaramam. Kashna cevap verir: Zaten acı çektiğin için beynin yedi kat daha güçlü çalışıyor. Bu gücü kullanınca başaracaksın! kashna |
|
10-13-2007, 18:49 | #10 |
Kashna Dahilik Eğitimi
Kashna Usulü İletişim
Hıyarların bile kendi aralarında iletişim kurdukları ispatlandı geçtiğimiz sene. Evet, bitkiler alemindeki canlılar da kendi aralarında iletişim kurmaktadırlar. Buna rağmen bazı insanlar iletişim konusunda ciddi sıkıntılar yaşamaktadırlar… Her zaman kendi düzeyindeki insanlarla karşılaşamayabilirsin, bazen iletişim konusunda çok iyi olman da bir anlam ifade etmez. Her düzeydeki insanla iletişim kurmanın bir yolu olmalı! Eğitimin bu bölümünde her düzeyde insanla iletişim kurmanın yöntemleri anlatılacaktır. İnsan düşünür: Peki herkesle iletişim kurmanın yollarını anlattığınızı söylüyorsunuz. Dünyada 6 milyar insan var, bu mümkün değil ki! Kashna cevap verir: Dünyada 6 milyar insan yok, toplam üç insan var! Taklit eden, taklit edilen ve hiçbiri! Demek ki üç insanla iletişim kurabildiğinde 6 milyar insana ulaşabiliyormuşsun. kashna |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|