08-18-2009, 14:54 | #1 |
Affetmenin Mükafatı
Enes bin Malik(r.a) nakleder:"Rasulullah (s.a.v)'in oturmakta iken birdenbire dişleri görünecek
kadar güldüğünü gördük. Hz. Ömer(r.a) sordu:"Anam babam sana feda olsun Ya Rasulullah,seni güldüren şey nedir?"Buyurdular ki;"Ümmetimden iki kişi izzet sahibi olan Rab Teala'nın huzurunda diz çökmüşler,birisi şöyle diyor:" -Ya Rabb!Kardeşimden benim hakkımı alıver." Allahü Teala(suçlanana),"Kardeşinin hakkını ver."buyurdu. -Ya Rabbi!dedi,hasenatımdan(ona verecek) hiçbir şey kalmadı. Şikayet eden,"Ya Rabbi!dedi,Öyleyse günahlarımdan bir kısmını yüklensin."dedi. Bu sırada Rasulullah(s.a.v)'in gözleri yaşlarla doldu.Sonra şöyle buyurdu;"Bu gerçekten azim bir gündür.Öyle bir gün ki,insanlar günahlarındanbir kısmının başkası tarafından yüklenilmesine ihtiyaç duyacaklardır." Sonra şöyle devam etti: "Aziz ve Celil olan Allah şikayet sahibine şöyle diyecek: -Başını kaldır ve cennet bahçelerine bak.O başını kaldıracak ve haykıracak: -Ya Rabbi!Gümüşten şehirler ve incilerle süslenmiş altından köşklergördüm.Bu hangi peygambere, hangi şehide aittir? Allahü Teala:Bana bedelini verenindir. -Peki buna kim sahib olabilir ya Rabbi? -Ona sen sahib olabilirsin! -Nasıl,ya Rabbi? -Kardeşini affederek! -Affettim,ya Rabbi! Bunun üzerine Allahü Teala buyuracak ki:"Kardeşinin elinden tut ve onu cennete koy." Rasulullah(s.a.v) devamla şöyle buyurdu:"Allah'tan korkun,aranızdaki münasebetleri düzeltin. Şüphesiz Allah kıyamet gününde müminlerin arasını düzeltir."
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |