09-08-2009, 15:53 | #1 |
Hepimiz Kardeşiz,Bu Öfke Ne Diye?İşte Açılımın Gerçek Şifreleri!
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
09-08-2009, 16:02 | #2 |
çok güzel bir video
|
|
09-08-2009, 16:34 | #3 |
Demokratik açılım sürecini baltalamaya çalışan,ve kendince somut deliller aramaya çalışan art niyetlilere bundan daha güzel cevap olamaz herhalde..
|
|
09-08-2009, 17:53 | #4 |
Ülke olarak çok zor günler geçirdik bu meseleden dolayı... bu o kadar önemli bir konu ki sadece Türk-Kürt mevzusunu çözmeyecek.... bu açılım sayesinde görüşleri farklı olan fakat aynı çatı altında yaşayan,aynı sofra da oturan,aynı anne ve babadan olan ve aynı kanı taşıyan iki kardeşin sorununu da çözecek.... bu açılımdan çok ümitliyim....
|
|
09-13-2009, 14:03 | #5 |
“ İŞTE ERDOĞAN'IN OKUDUĞU ŞİİR:
BİR BÜTÜNÜN ÇİFT YARISI Lo gardaşım ne soriysin Beni boşuna yoriysin Kürt de, Türk de Bir silahın yarısı Biri namlu Biri gundah İnanmazsan aç tarihi Horasan'dan bu yana Geçmişe bah! Aynı kökten su yürümüş gövdeye Gövdenin üst yanı çatal Her çatalda Bir güçlü dal Dalın üstünde yemişler Dallar farklı, gövde aynı, Kök aynı birine Türk, birine Kürt demişler Kürt Ziya'ydı Ziya Gökalp Türkçü1üğün esasını yaratan Fırat-Dicle birbirine karışmış Belli değil alan satan Aynı mezarlıkta yanyana uyur Anan-baban, deden-atan Kürt de, Türk de Bir bütünün yarısı Birinin anası anam Ötekinin anası emmim garısı Kader bizi aynı yünden eğirmiş Gara, yeşil, gırmızı, mor Boyamıza sarı girmiş, al girmiş Ayırmak zor Tek kilimde bir çift nakış yanyana Can vermişiz Gan vermişiz Aynı cana Lo gardaşım, ne soriysin? Beni Boşuna yoriysin... Bu da Arınç'ın şiiri Arınç'ın okuduğu, Necip Fazıl Kısakürek'in “Nakarat” adlı şiiri ise şöyle: Küçükken derdi ki dadım: Çoğu gitti, azı kaldı. Büyüdüm, ihtiyarladım, Çoğu gitti, azı kaldı. Vur kazmayı dağa Ferhat Çoğu gitti, azı kaldı. Kişne kır at, kişne kır at Çoğu gitti, azı kaldı. Doğar bir gün benim günüm, Çoğu gitti, azı kaldı. Kırk gün, kırk gece düğünüm, Çoğu gitti, azı kaldı. |
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
açılım, ak parti, beraber, birliktelik, çözüm, erdoğan, hepimiz, kardeşlik, kürt, sorun, türkiye |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|