09-12-2009, 14:08 | #1 |
Kos Koca İBB Başkanının Muğlak Açıklamasına Bakar Mısınız;Acımasız Olacağız?
Ben mi duygusal yaklaşıyorum yoksa gerçektende vaziyet böyle midir mülahaza etmek istedim.İstanbul büyük bir sel afeti yaşadı.Bunun sonucunda maddi-manevi elim sonuçlar meydana geldi.Doğa olaylarının sonucunda bariz olarak suçlu aramak bana göre 'aptallıktır''.!Çünkü Allah tarafından vuku bulan hadiselerin mantalitesi tartışılmaz,sadece afettan ders çıkarılması gerek..İşte bütün bunlar arasında can evinden vurulan vatandaşlarımız,bazı yetkililer tarafından verilen beyanatlar karşısında birkez daha yıkılmıştır bana göre..Kimden bahsediyorum,tabikide İBB Başkanı Kadir Bey'den!Kadir Bey,bilgilendirme toplantısında;''acımasız olacağız,can yanacak,yıkıp yakacağız''türünden talihsiz açıklaması ne kadar doğru açıkçası anlamış değilim!Nerdeyse bütün bilincini kaybetmiş,serseme dönmüş vatandaşlara hitaben böyle muğlak bir açıklama yapmak İBB Başkanına yakışıyor mu?Yoksa empati yapma gereği hissetmedi mi sayın başkan?O insanların ruh halini hiç mi tahmin edemedi!..Bütün bunlar size küçük ayrıntılar olarak gelebilir,lakin ben bu talihsiz açıklamalara içerlendim.Partimize mensup bir başkanın yapacağı doğru türden bir açıklama bulmadım.Umarım sizde benimle aynı fikirdesiniz..
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
09-12-2009, 14:37 | #2 |
İstanbulda yaşasaydınız eminim daha iyi anlardınız .Bunu net söylüyorum.Gerçekten tüm bu olanlar İbb'nin üzerine yıkılmaya çalışılıyor.Siz kendinizin yapmadığı birşeyi başkası tarafından sen yaptın diye suçlanırsanız tepkiniz ne olurdu ? Bu nasıl bir psikolojidir biliyormusunuz .
Sayın kadir topbaş'a hep böyle suçlamalar yapılıyor ve yapılmakta.Halbuki hiçbirini kendi yapmadı tam tersine tüm suçlamalar(suçladıkları neyse) kendi belediye dönemlerinde yapıldı. Sayın Topbaş'ta o suçlamaların karşısında ağır sinirlenmiş belli ki bu sözler söylenmiş bu sözler, bi açıdan bakılırsa bu olayların(sel felaketi) giderilmesinde büyük adımdır. Duygusal yaklaşmak bi açıdan doğru diğer açıdan baktığımızda yanlış olur. |
|
09-12-2009, 14:43 | #3 |
şimdi olaylara tarafsız bir pencereden bakmak gerekirse Kadir Topbaş'a da biraz hak vermek gerektiği kanaatindeyim.
Çünkü sorumlu olduğunuz şehirde böyle büyük bir doğal afet meydana gelmesi bir insan evladını oturur düşündürür biraz üzer ve psikolojik olarak da etkilenir. sayın Kadir Topbaş, işte tüm bunların vermiş olduğu psikoloji ile böyle bir açıklama yapmış olabilir. belki daha sakin bir mizaç ile olayları değerlendirseydi farklı fikirler ortaya atabilirdi. tabi herşey bir anda olup bitmiyor. yıkacaz geçeceğiz demesi 1-2 günde olacak olan bir olay da değil. bakanlar kurulu kararı ile onaylanıp hayata geçirilmesi nereden baksanız 1 sene şimdi olayın tümü Kadir Topbaşın açıklamalarına dayandığı için kendisini bu tutumundan dolayı eleştirmek mi gerekir desteklemek mi gerekir orası tartışılır |
|
09-12-2009, 15:24 | #4 |
Arkadaşlar ya ben meramımı anlatamadım,ya siz zahmet edip anlamak istemediniz!Ben iyi bir şekilde anlatığıma göre,geriye ikinci şık kalıyor!Burada elma ile armudu birbirine karıştırmadan düşünmeliyiz.Gerekli prosedür bellidir zatten,buna birşey demiyorum.Lakin meramınızı yanlış kelimelerle ifade etmek bazen daha büyük felaketler doğurabilemektedir!Benim demek istediğim bu,büyük bir sarsıntı geçiren vatandaşlara böyle bir itham ile seslenmek,onları dahada yıkmaz mı?Buradaki inceliği kavramaya çalışalım...Atalarımız boşuna mı demiş,''Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır''diye..!
|
|
09-12-2009, 16:14 | #5 | |
Bahsi geçen sözler gerekli düzünlemeler yapılacak diye geçiştirilebilirdi.Ama böyle söylediği bir kelimeyi cımbızlamak doğru olmaz diye düşünüyorum.
Kadir Topbaş açıklamalarında sel mağduru olan bazı bölgelerin Chp tarafından ruhsatandırdığı ve yapmaya çalıştıkları bazı islah çalışmalarını yargı yoluyla durdurulduğunu söylüyor. Alıntı:
|
||
09-12-2009, 16:29 | #6 |
Bana kalırsa başkan sonuna kadar haklı..
Tedbir bizden takdir O'ndan.. Kendisi bu kadar sert olmayabilirdi ama mecbur bırakdılar.. Yok efendim çıkamazlar yok efendim yıkdıramazlar..şimdi yıkdırmasınlar da görelim.. Tabii bu felâketin nedeni sadece bu yapılaşma değildir lâkin az da olsa payı vardır.. Tebrik ediyorum bu kararlılığından ötürü..Yeri gelince sert olmak gerek belkide.. Açıklamada bir aksilik göremedim (: |
|
09-12-2009, 16:37 | #7 |
madem yıkıp yakmak çözümdü(bu şekilde sorunu çözeceğini düşünüyor) bunu insanlar ölmeden önce yapmadığı için suçludur.
|
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
açıklama, ibb, istanbul, kadir, sel, topbaş |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|