AK Gençliğin Buluşma Noktası
Star ve HaberTurk "Star" ve "HaberTurk" gazetesi köşe yazıları.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-15-2009, 15:08   #1
Kullanıcı Adı
idris2525
Standart öcalanIN ELİNDE REHİN SİYASETÇİ
Öcalan’ın elinde rehin siyasetçi #gsol div.hbr { background: url(/images/gazete.png) no-repeat 407px 40px; } İbrahim KİRAS [email protected]
RSS Daha iki gün önce yazmıştım. Memlekette “Kürtlerin hayrına” bir gelişme varsa, DTP’lilerin o çok sevdikleri sözcükle “çözüm” ümidi ufukta göründüyse PKK boş durmaz, bu işi baltalamak için derhal ortaya çıkar... diye.
Maalesef beni yanıltmadılar.
Eruh ve Çukurca’da ortaya çıktılar.
***
Yedi askerimizin şehit olduğu bu son PKK saldırıları üzerine bazı yorumcular hayretlerini ifade ettiler. Hükümet -veya daha geniş bir çerçevede “devlet”- Kürtlerin taleplerini dinlemeye başlamışken, “açılım” gündemdeyken bunu nasıl yaparsınız, diye sordular.
Aslında tam da bu yüzden “bunu” yapıyorlar zaten. Dolayısıyla hiç kimsenin şaşırmamış olması lazım.
1993’te “açılım” ihtimali doğduğunda, Bingöl’de 33 askeri şehit eden eller bu açılım ihtimalini de boğduklarının farkındaydılar elbet
te. 2004’te Kürtçe yayına izin çıktığı ve 1993’ten beri hapiste bulunan DEP’lilerin serbest bırakıldığı günlerde “ateşkese” son verilmesi tesadüf değildi.
“TRT-Şeş”in kurulup yayına geçtiği günlerde gösterdikleri tepki de bugünlerin habercisiydi zaten.
Bu bakımdan hükümetin başlattığı “Kürt açılımı”na destek vermelerini bekleyen yoktu. Hem PKK hem de DTP “Kürtlerin hayrına” olduğunu gördükleri bu gelişmeye karşı tavır almakta gecikmedi.
PKK kanadı kan dökerek, karşı tarafı tahrik etmeye çalışarak görevini yapıyor. DTP kanadı ise “Öcalan’ı muhatap almazsanız bölünmeyi düşünürüz” diye aklınca devleti tehdit ederek.
***
PKK’yı anladık. Nihayetinde bir terör örgütü. Akan kanın durması onun da sonu demek. Dolayısıyla
“normalleşeme”ye taraftar olmasını bekleyemezsiniz. Peki, kendilerinden çokça bahsedilen “aklı başında” veya “vicdanlı” DTP’liler nerelerde?
İşte onlar “rehin”.
Öcalan’ın elinde. Yani “devletin elinde rehin” olduğu söylenen Öcalan’ın. Hem DTP’nin hem de PKK’nın izlemekte olduğu politikaları “yattığı yerden” belirleyen Öcalan’dan söz ediyoruz.
***
DTP geçmişte de örgütün baskısı altındaydı. Öcalan’ın tasvip etmediği herhangi birinin yönetimde yer alması, vekil falan olması mümkün değildi. O zaman “örgüt siyaseti” adına müdahale vardı. Bugün ise Öcalan tamamen kendi kişisel talepleri adına rehin tutuyor DTP’yi. Üstelik artık “Öcalan’ın tecridi kaldırılsın” taleplerini de aşan beklentilere kapılmış görünüyor. Belki de pazarlığı yukarıdan
başlatmak için böyle yapıyor, bilemiyoruz. Ama DTP’nin bir “siyasal parti” olarak bütün siyasal taleplerini Öcalan’ın kişisel taleplerine rehin ettiği bir gerçek. İnanılır gibi değil ama gerçek. Aslında DTP’liler arasında, ortaya çıkıp “hükümetin başlattığı açılımı destekliyoruz. Akan kanın durması için de elimizi taşın altına koymaya razıyız” demek isteyen çok. Ama bunu ancak “Sayın Öcalan”ın kişisel durumuyla ilgili talepleri devlet tarafından kaale alınırsa, söyleyebilirler.
Böyle bir durum hiçbir zaman söz konusu olamayacağına ve kendileri de Öcalan’a karşı çıkmayı göze alamayacaklarına göre, DTP’liler açılıma destek vermeyecekler demektir.
Ama o zaman “akan kan dursun” demelerini de bundan sonra hiç kimse ciddiye almayacak

 

idris2525 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-15-2009, 15:15   #2
Kullanıcı Adı
BlueMoon
Standart
bizim parti olarak tek amacımız ve derdimiz akan kanın durmasıdır. başka bir emel veya amacımız yoktur. bu değil ama bazı köşe yazarları paketin içeriğini bile bilmeden muhalifliğe başlamış ve şimdiden felaket senaryolarını hayata geçirmeye başlamıştır..

İnşallah bu kardeşlik projesi herhangi bir sekteye uğratılmadan sonuçlanır..
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi