AK Gençliğin Buluşma Noktası
Üniversite Eğitimi, Üniversiteler (Ak Parti Forum) Üniversiteli Ak Üyeler, Üniversiteler ve Üniversite derslerini burada paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-29-2009, 14:04   #1
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Standart 2010 Öss Hakkında Bilgiler !
2010 ÖSS'DE 5 SINAV VAR PANİK YOK

Sevgili Üniversite adayları! Sitemizde ÖSS hakkında her türlü bilgiyi edinebilirsiniz. 2010 yılında yapılması öngörülen bir takım değişiklikler kesinlikle öğrencinin lehine olan değişikliklerdir. Bu nedenle ÖSS değişti diye hemen panik yapmayınız. Öngörülen değişiklikler ;
Yükseköğretime Geçiş Sınavı : Nisan ayının başlarında yapılması düşünülüyor. Orta öğretimde okutulan ortak derslerin yükseköğretim açısından temel ve belirleyici olanlarından soru sorulacak. Yani 9. sınıf konuları ağırlıklı olacak. Bu sınavın bir baraj puanı (165 puan tahminen) olacak ve barajı geçen adaylar diğer sınavlara girmeye hak kazanacaklar. Birinci aşamadaki sınavda alınan dereceyle Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) programları, meslek yüksek okulları ile bazı lisans programlarına girilebilecek. Meslek yüksek okullarına sınavsız giriş için çalışmalar devam ediyor.
Lisans Yerleştirme Sınavları : Haziran ayı sonunda yapılması düşünülmekte.
Lisans Yerleştirme Sınavı 1 : Matematik, Geometri Sınavı
Lisans Yerleştirme Sınavı 2 : Fen Bilimleri (Fizik, Kimya, Biyoloji Sınavı)
Lisans Yerleştirme Sınavı 3 : Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya 1 Sınavı
Lisans Yerleştirme Sınavı 4 : Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya, 2, Felsefe grubu) Sınavı
Lisans Yerleştirme Sınavı 5 : Yabancı Dil Sınavı
"Lisansa Yerleştirme Sınavlarında alınan puanlar : Matematik-Fen (MF), Türkçe-Matematik (TM), Türkçe-Sosyal (TS), Yabancı Dil (YD) olmak üzere dört grupta hesaplanacak.
Bunlardan Matematik-Fen (MF), grubu puan için : Matematik, Geometri ve Fen Bilimleri (Fizik, Kimya, Biyoloji) Sınavına girilmesi şarttır.
Türkçe-Sosyal (TS) grubu puan için Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya 1 ve Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya 2 Felsefe Grubu) Sınavına girilmesi şarttır.
Türkçe-Matematik (TM) grubu puan için Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya 1 ve Matematik, Geometri Sınavına girilmesi şarttır.
Yabancı Dil (YD) puanı için sadece Yabancı Dil Sınavına (LYS 5) girilmesi şarttır.
Bunlardan her bir gruba giren puanın hesaplanmasında, Yükseköğretime Geçiş Sınavındaki Temel Matematik ve Türkçe testleri belli oranda dikkate alınır. Bu puan türlerinin her birinde ayrıca MF1, MF2, MF3 veya TM1, TM2, TM3 veya TS1, TS2, TS3 veya YD1, YD2, YD3 gibi tasnifler oluşturulabilir" denildi.
Örneğin Tıp Fakültesine girmek isteyen öğrencinin hesaplanan bir MF puanında Fizik ve Matematik yerine Biyoloji ve Kimya'nın ağırlıklı olacağı belirtilmekte. yani TIP isteyen öğrenci için çözdüğü her kimya ve biyoloji sorusu daha değerli olacak.

 

Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-29-2009, 14:06   #2
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Standart
Ayrıca 2011 yılından itibaren klasik sorular da sorulacak. Fakat bu sorular cevabı yoruma gerek bırakmayan tipte sorular olacak. Henüz kaç soru sorulacağı konusunda net bir açıklamada bulunulmadı.
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-29-2009, 14:07   #3
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Standart
YGS VE LYS SINAVLARI NASIL UYGULANACAK? VİDEO


Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-29-2009, 14:09   #4
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Standart
Resmi makamlardan yapılan açıklamalara baktığımızda 2010 yılında yapılan Öğrenci Seçme Sınavının açık uçlu sorular hazırlamaya da alt yapı oluşturacağı belirtilmiştir. Bu nedenle açık uçlu soruların 2010 yılında sorulmaya başlanacağı yönde bir kanaat oluşmuştur. Sistem yeni olduğu için ve henüz net olarak açıklanmadığı için doğal olarak bazı belirsizlikler oluşmakta. Sayın Yarımağan'ın açıklamasına göre açık uçlu sorular 2011 yılından itibaren sorulmaya başlanacak. Yeni sistemle ilgili her güncel bilgi sitemiz üzerinden duyurulacaktır.

"Bu sistemin ikinci çıkış noktası, hemen olmasa bile birkaç yıl sonra açık uçlu sorularla sınav yapmanın alt yapısını oluşturalım." diyen Yarımağan, "1.5 milyon kişinin girdiği bir sınavda, açık uçlu soru sormak mümkün değil. Ama sınavları birbirinden ayırdığımızda, bizim beklentimiz, Matematik sınavına yaklaşık 500 bin kişi girecek, Fen sınavına 300 bin kişi girecek. 300 bin kişiye yaptığımız bir sınavda, açık uçlu soru sorabiliriz. Kısa cevaplı, açık uçlu sorular sorabiliriz." şeklinde konuştu.
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi