AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-02-2009, 07:05   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart [Haber İzlenim] Komutanlar Meclis'e tam kadro gelerek "DTP açılımı" yaptı



Yeni yasama dönemi açış toplantısında, Cumhurbaşkanı güçlü mesajlar verirken, komutanların tam kadro hazır bulunması dikkat çekti. Demokratik Toplum Partisi (DTP)'ni protesto için 22 Temmuz 2007'den beri Meclis'e gelmeyen askerler böylece ambargoyu sona erdirdi.



Katılım, demokratik açılımın ardında kurumların desteği bulunduğu şeklinde yorumlandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü salona girişinde ayağa kalkarak karşıladı. Komutanlar, 27 aylık ambargo döneminde sadece ABD Başkanı Obama'yı dinlemek için Meclis'e gelmişlerdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün salona giriş ve çıkışında AK Parti ve DTP'liler de ayakta idi ve Ahmet Türk gibi bazı isimler alkışlayanlar arasındaydı. Demokratik açılıma "yıkım projesi" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, devlet terbiyesini takınarak ayağa kalkmayı ihmal etmedi. Bahçeli'ye MHP milletvekilleri de eşlik etti. CHP ise geçmiş yıllardaki tavrını değiştirmedi. Cumhurbaşkanını yerinde oturarak karşıladı ve uğurladı. CHP sıralarının görüntüsünü tek bir isim bozdu. İstanbul milletvekili Algan Hacaloğlu, Cumhurbaşkanı'nın girişinde ayağa kalktı. Hacaloğlu yanında oturan arkadaşlarının uyarısına da kulak asmadı. Ecevit'in eski koruma müdürü, İzmir milletvekili Recai Birgün'ün de Cumhurbaşkanı'nı alkışladığı görüldü. Cumhurbaşkanı'nın "devletin sadece hukuk yüzü vardır" sözü AK Parti ve DTP'den büyük ilgi gördü. Medyaya yönelik masuniyet karinesi hatırlatması da CHP lideri Baykal'ın hoşuna gitti. Baykal, bu sözleri duyunca gazetecilere doğru dönerek hafifçe gülümsedi.

ÇUBUKÇU VE ERGÜN OTURACAK KOLTUK BULAMADI

İki ay önce Meclis başkanı seçilen M.Ali Şahin, kürsüye ilk kez çıkmadan önce vekillere jest yaptı. Milletvekillerinin masalarının üzerine birer demet çiçek konuldu. Üç aylık tatil döneminin ardından birbirlerini gören milletvekilleri hasret giderdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli her zaman olduğu gibi erkenden yerini aldı. Başbakan Erdoğan ve Bakanlar Kurulu tam kadro olunca 25 koltuklu Bakanlar Kurulu bölümünde "koltuk" sorunu doğdu. Sonradan gelen iki bakan Nimet Çubukçu ve Nihat Ergün ayakta kaldı. Ergün, boş yer bulamayınca milletvekili sıralarına oturdu. Çubukçu'nun imdadına ise Sağlık Bakanı Recep Akdağ yetişti. Akdağ bir ara dışarı çıkınca boşalan koltuğa Çubukçu yerleşti. Bir süre sonra bir araya gelen Çubukçu ile Akdağ arasında bu durum gülüşmelere yol açtı. Meclis'in ilk gününde AK Parti milletvekillerini sevindiren bir gelişme daha oldu. Meclis grup yönetimi, kadın milletvekillerine kırmızı, erkek milletvekillerine siyah renk laptop çantası hediye etti. Vekiller kısa bir süre sonra içine koyacakları laptopa da kavuşacak. Meclis'te bir de ikram vardı. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) başkanlığına aday gösterilen Mevlüt Çavuşoğlu, getirdiği sandık sandık üzümleri milletvekillerine dağıttı.










ZAMAN

ÖMER ŞAHİN

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi