AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı ve T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bölümü,resimler bilgiler ve paylaşımlar.

Stil
Seçenekler

Alt 12-11-2009, 16:26   #1
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart Erdoğan Yurda Döndü...[Bu Muhalefetle Görüşmem]

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD ve Meksika'ya yaptığı resmi ziyaretleri tamamlayarak özel ''ANA'' uçağı ile saat 13.30'da yurda döndü.
Başbakan Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'nda, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Ankara Valisi Kemal Önal ile öteki ilgililer karşıladı.
Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen ve milletvekilleri de yurda döndü.
Erdoğan, ayağının tozuyla Esenboğa Havalimanı'nda şu açıklamaları yaptı:
"ŞEHİTLERİMİZ ÜZERİNDEN SİYASİ İSTİSMAR KONUSU YAPMAK SURETİYLE KALKIP HÜKÜMETİ İHANETLE, HIYANETLE ADETA HAKARETE MARUZ BIRAKAN BİR ANLAYIŞTAN BEN HİÇBİR ŞEY BEKLEMİYORUM VE ONLARLA BİR ARAYA GELMEYİ DE ARZU ETMİYORUM''
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün liderleri bir araya getirebileceği yönündeki sözleri konusunda, ''Ben gelebilecek böyle bir davete katılırım. Temenni ederim ki yine oradan da yine olumlu bir netice çıksın, temennim budur'' dedi.
Erdoğan, Meksika'ya yaptığı resmi ziyaretten Ankara'ya dönüşünde Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin cumhurbaşkanı Gül'ün ''liderleri bir araya getirebilirim'' yönündeki açıklamasını hatırlatarak, ''Bu çağrıyı nasıl buluyorsunuz, bu çağrı sonrasında liderler bir araya gelirse gerilimi düşürücü bir görüş ortaya çıkabilir mi'' diye sorması üzerine Erdoğan, şöyle konuştu:
''Bu tür değerlendirmeleri yaparken benim özellikle medyadan ricam şu; ateşi mi söndüreceğiz, yoksa benzin mi dökeceğiz? Sayın Cumhurbaşkanımız iyiniyetle bu adımı ilk defa atmıyor. Bundan önce de buna benzer adımlar atmıştır, fakat tabii atılan adımlarda bu tür toplantıya katılanlar, Cumhurbaşkanılığı makamına da hakaret içeren ifadelerde bulunmuşlardır ve oralardan da herhangi bir netice çıkmamıştır.
Ben gelebilecek böyle bir davete katılırım. Temenni ederim ki, yine oradan da yine olumlu bir netice çıksın. Temennim budur... Ama 'beklentiniz nedir' derseniz. Bundan öncekilerden farklı olmayacaktır. Çünkü şehitlerimiz üzerinden siyasi istismar konusu yapmak suretiyle kalkıp hükümeti ihanetle, hıyanetle adeta hakarete maruz bırakan bir anlayıştan ben hiçbir şey beklemiyorum ve onlarla bir araya gelmeyi de arzu etmiyorum. Çünkü bu iktidara, bu hükümete bu konudaki hassasiyeti sebebiyle bu tür harekette bulunan bir anlayışla asla bir araya gelmek söz konusu olamaz. Arkadaşlarım da zaten bu konuda gereken cevapları verdiler.''
-''NİYE ŞUNU YAPIYORSUNUZ' DİYE BİR MÜDAHALEMİZ Mİ OLDU''
''Terörle mücadelede iyiniyetlerini kimsenin suistimal edemeyeceğini'' ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bunlara niye sormuyorsunuz, 'sizin çözüm için bildiğiniz bir şey var mı' diye. Bizim şu yaptıklarımızın dışında terörle mücadelenin güvenlik boyutuysa, bunun zaten bir askeri kanadı vardır. Bir emniyet kanadı vardır. Askeri kanatta da emniyet kanadında da elinden geleni yapmıyor mu? Elinden geleni yapıyor.
Hükümet olarak biz güvenlik güçlerimize 'niye şunu yapıyorsunuz' diye bugüne kadar bir müdahalemiz mi oldu? Hayır ama biz güvenlik güçlerimizin yaptığının dışında yeni bir süreci başlattık. Nedir bu yeni süreç? dedik ki bunun psikolojik boyutu vardır. Bu mücadelenin sosyolojik boyutu vardır, diplomatik boyutu vardır, ekonomik boyutu vardır. Tüm bunları içeren bir milli birlik kardeşlik projesi lütfen buna dikkat edin milli birlik kardeşlik projesi ve hedefiyle demokratik açılım süreci olsun dedik ve bu çalışmayı bu şekilde başlattık. Bu beyefendiler bu çalışmaya başından beri takoz oldular, çözüme yönelik bir projeleri var mı? Yok... Ama dikkat ederseniz sürekli ihanet, hıyanet... Söyledikleri şey bu.
Onlar ne kadar bunu söylerlerse söylesinler, biz şu inandığımız çözüm sürecini aynı kararlılıkla devam ettireceğiz ve tüm Anadolu'nun yollarına düşmek suretiyle halkımızla bu süreci bu projeyi paylaşacağız.''
"SALDIRIYI BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ ÜSTLENDİ. TABİİ BU DA AYRI BİR STRATEJİ, TAKTİK OLABİLİR''
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki saldırıyla ilgili olarak, ''Güvenlik ve istihbarat birimlerimiz, bu saldırının planlayıcılarını, hazırlayıcılarını, tetikçilerini, yardım ve yataklık yapanlarını her kim olursa olsun tümünü inanıyorum ki, ortaya çıkaracaklardır'' dedi.
Başbakan Erdoğan, Washington'da tüm milleti derin hüzne boğan saldırıya ilişkin değerlendirme yaptığını anımsattı.
Yerli ve yabancı basın mensuplarının katıldığı basın toplantısında bu konuyla ilgili açıklama yaptığını da ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
''Orada da söylediğim gibi güvenlik ve istihbarat birimlerimiz, bu saldırının planlayıcılarının, hazırlayıcılarının, tetikçilerinin, yardım ve yataklık yapanlarının her kim olursa olsun tümünü inanıyorum ki, ortaya çıkaracaklardır.
Tabii, ilk anda, 'bunu kim yapmıştır, kim etmiştir' gibi bunun üzerinde güvenlik güçlerimizin yaptığı bazı değerlendirmeler vardı. Sonunda bu işi bölücü terör örgütü malum üstlendi. Tabii bu da ayrı bir strateji, taktik olabilir. Ama bölücü terör örgütünün o bölgede farklı terör örgütleriyle işbirliği halinde olduğunu da zaten geçmişten bu yana uygulamalarıyla biliyoruz ve bu çalışmalarla ilgili güvenlik güçlerimiz tüm bunlara rağmen işin gerçek yüzünü de ortaya çıkarabilmek için çalışmalara devam ediyor. Bugün de Genelkurmay Başkanlığımız ayrıca haftalık basın açıklamasında konuyla ilgili açıklamayı sanıyorum onlar da yapmış bulunuyorlar. Bundan sonraki süreçte de yine bu tür olayların o bölgelerdeki hassasiyetleri de artırmak suretiyle devam edeceğini ifade etmek istiyorum.''
MADEN KAZASI
Şuana kadar 2 işçimizin cesedi çıkarıldı. Diğer işçilerimizin cesetleri çıkarılmaya çalışılıyor. Ben hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet ailelerine baişsağlığı diliyorum.
ABD VE MEKSİKA ZİYARETLERİ
Ziyaretlerde Türkiye ve ABD'nin ortak gündemini ele aldık. Obama ile bazı konularda değerlendirmelerimiz oldu. Başta Irak, Afganistan ve Kıbrıs'ı görüştük. Obama ile model işbirliği sürecini konuştuk. Dış politikamızı değerlendirdik.
ABD'nin ardından Meksika'ya gittik ve çeşitli temaslarda bulunduk. Meksika ortak yönümüz çok olan bir ülke. Biz dünya ekonomisinde 17'inci sıradayız. Meksika 13'üncü sırada. BM'de olan bir ülke.
Meksika ile işadamlarına vize kolaylığı konusunda anlaştık.
Uyuşturucu trafiği noktasında sıkıntı yaşayan bir ülke. Biz de nasıl Afganistan üzerinden bu trafik yürütülüyorsa, onlarda da Kolombiya üzerinden böyle bir durum söz konusu...
Meksika Türk müteahhitleri bekliyor.
Peru ve Kolombiya'ya büyükelçiliklerimizi açıyor. Nasıl Afrika'da bu adımları atıyorsak, Latin Amerika ve Karayipler'de de bu adımları atacağız. Latin Amerika'ya açılım politikamız var.
BÜYÜKELÇİ KRİZİ
Obama ile görüşmeye bakanın katılması şart değil. Biz Sayın Obama ile bu yönde mutabakata vardık. Bizim bakanımız katılmadı da Obama'nın bakanı katıldı mı? Dışişleri Bakanı illa görüşmeye katılacak diye bir şey yok.
DTP'NİN KAPATILMASI
DTP maalesef alışılmış görevini yapmaktadır. Siyasi partiler kendilerini iyi izah etmeli. Konumunu iyi belirlemeli... Sürekli terör örgütünü sahipleniyormuş imasında bulunuluyor. İmralı adres gösteriliyor. Bunu bizim ve halk nezdinde kabul edilmesi mümkün değildir.
Parti kapatmaları ile ilgili görüşümüz bellidir bunu daha önce açıkladık.
DANIŞTAY'IN KATSAYI KARARI
Danıştay kendi kararını vermiştir. Bu kararın ardında YÖK'te bu konuda belirlediği adımı atacaktır.
Haber 7-AA

ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-11-2009, 16:34   #2
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Alt 12-11-2009, 16:34   #3
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Alt 12-11-2009, 18:14   #4
Kullanıcı Adı
duman
Başbakanım hoşgeldin... Dilerim birgün Yurtdışı seyahetlerinden birine beraber gideriz.. Ya nasip diyelim...
duman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-11-2009, 19:16   #5
Kullanıcı Adı
tolga_09
Aynen katılıyorum.Bu ülkenin cumhurbaşkanına inancından dolayı saygı duymayanlarla,şehit cenazelerinde kurt-köpek işareti yapanlarla,devletin en büyük projesini mecliste anlatan başbakana tahahmmül edemeyip meclisi terkedenlerle,sözde sosyald emokrat özde faşistlerle görüşmeye gerek yok.
tolga_09 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-11-2009, 19:30   #6
Kullanıcı Adı
PARADİKMA
Alıntı:
tolga_09 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aynen katılıyorum.Bu ülkenin cumhurbaşkanına inancından dolayı saygı duymayanlarla,şehit cenazelerinde kurt-köpek işareti yapanlarla,devletin en büyük projesini mecliste anlatan başbakana tahahmmül edemeyip meclisi terkedenlerle,sözde sosyald emokrat özde faşistlerle görüşmeye gerek yok.
Ne komik şeysin. Bana açıklasana aylardan beri AKP'nin ülkeyi karıştırmak için asıl ülke meslelerini ört-pas yapmak için uydurduğu şu önceleri kür açılımı o eşşlerın de patlayınca demokratik acılım ddenen seyı bana acıklasana ıcxınde ne var bununb demokratık acılımın ıcedrıgı nedır acıklşa bana hadıj
PARADİKMA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-11-2009, 19:34   #7
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Alıntı:
PARADİKMA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ne komik şeysin. Bana açıklasana aylardan beri AKP'nin ülkeyi karıştırmak için asıl ülke meslelerini ört-pas yapmak için uydurduğu şu önceleri kür açılımı o eşşlerın de patlayınca demokratik acılım ddenen seyı bana acıklasana ıcxınde ne var bununb demokratık acılımın ıcedrıgı nedır acıklşa bana hadıj
bende senin içinde ne var merak ediyorum...
çünkü insan ruhu senin gibi bir müsvette için uygun değil...
sende şeytan ruhu var...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
abd, dönüş, erdoğan, gül, muhalefet, yurt

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)