01-22-2010, 03:10 | #1 |
Emniyet’in işgüzarlığı ATV ekranlarında (Video)
Emniyet’in işgüzarlığı ATV ekranlarında
Adana ve Ankara’da yapılan baskınlarda El-Kaide mensubu oldukları iddiasıyla çok sayıda kişi gözaltına alındı. Ankara Emniyeti’nin “ele geçirip” teşhir ettiği suç delilleri arasında Haksöz Dergisi de yer aldı. El-Kaide çatısı altında faaliyet gösteren Taifetul Mansura adlı örgüte üye oldukları iddiasıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 15 Ocak`ta 5 ayrı noktaya yapılan operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Polis, gözaltına alınanlar arasında örgütün `Türkiye emiri` ve üst düzey askeri sorumlularının da bulunduğunu iddia etti. 19 Ocak`ta Adana`ya uzanan ve 300 polisin katılımıyla 25 ayrı adrese yapılan operasyonda ise 20 kişi daha gözaltına alındı. Örgütün liderinin "Ebuzer" kod adlı Serdal E. adlı kişi olduğu ve 1990`da Çeçen direnişçilere katıldığı söylenilen Ebuzer`in Çeçenlere yardım toplamak için 2007`de Türkiye`ye geldiği iddia edildi. Gözaltına alınanların Afganistan ve Pakistan bölgesindeki El-Kaide kamplarında askeri eğitim gören ve eylem hazırlığında olan örgüt mensuplarına askeri malzeme, tıbbi malzeme ve parasal yardım gönderme faaliyetlerinde bulunduğu, ayrıca bu kamplara Türkiye`den katılmak isteyenleri organize ettikleri ve kamplara eleman gönderdikleri de iddia edildi. Gözaltına alınanların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, Kalaşnikof tüfek, 6 şarjör, kuru sıkı tabanca ve 37 kuru sıkı tabanca mermisi, örgütün yapılanma şeması, askeri kamuflaj elbiseleri, 1 gece dürbünü, 1 dürbün, sahte nüfus cüzdanı, bomba yapım krokisi ve bomba yapımında kullanılan düzenekler ele geçirildiği iddia edildi. İslami Dergiler ve Kitaplar da "Suç Delili" "Ele geçirilenler" bunlarla sınırlı değildi elbet… ATV Ana Haber`in "El-Kaide`ye Darbe" başlığıyla duyurduğu ve büyük bir heyecanla aktardığı haberin görüntülerinde de yer aldığı gibi bilgisayar ve harddisk, flashdisk, bol miktarda CD ve DVD, bol miktarda teyp kaseti, hafıza kartları, çok sayıda dergi, kitap, bilgisayar çıktısı ve el yazmalı dokuman, pasaportlar ve tıbbi malzemeler de ele geçirilenler arasında. Ankara Emniyet`in keyfi ve hukuksuz bir şekilde sergilediği dergi ve yayınlar arasında Haksöz, Özgün İrade, Genç Birikim ve Misak gibi dergiler ve çok sayıda kitap var. Gerek polisin teşhir mantığında gerek habere atlayan ATV muhabirinin sunuş şeklinde izleyici nazarında söz konusu yayınları "terör"le özdeşleştirmek mantığının yattığını fark etmemek mümkün değil. Bir yandan İslami dergi, kitap okuyanlar; bir şekilde El-Kaide ile irtibatlandırılarak mağdur edilirken öte yandan legal temelde yayın yapan dergiler de suç delili olarak teşhir ediliyor. Hukuksuzluk Emniyet`in işgüzarlığıyla bir kez daha ayyuka çıkarken, bunu duyurmak da ATV gibi medya kuruluşlarına kalıyor. Özgün Duruş
Konu Üç mevsim tarafından (01-22-2010 Saat 03:31 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
01-22-2010, 03:23 | #2 |
El kaideye operasyon yapılsın ama işgüzarlık yapılmasın
orada evlerde kur'an bulunsaydı onu da mı suç delili olarak koyacaklardı Ahmakça iş |
|
01-22-2010, 03:28 | #3 |
Haksöz, Özgün İrade, Genç Birikim, Misak gibi eğitim, düşünce, haber içerikli İslami yayınların terör dökümanı gibi afişe edilmesini KINIYORUM!
Bu memlekette zaten liberal oldun mu, liberalce konuştun mu sorun yok, müslüman oldun mu müslüman gibi konuştun mu kabahat. Buyrun dergilere bakalım, neye benziyorlar... Haksöz Dergisi: İnternet sitesi şu an aktif değil onun yerine haber sitesi; www.haksozhaber.net Özgün İrade: Doğru bir duruş, Özgün bir irade Ben adımı Özgün İrade'den aldım. Özgün İrade araştırmacı, sorgulayıcı, düşünce, eğitim, haber ve fikir dergisidir. Özgün İrade terör dökümanıysa ben de teröristim. www.ozgunirade.com Genç Birikim: Aylık Eğitim ve Düşünce Dergisi http://www.gencbirikim.net Misak: Aylık İslami Eğitim Mecmuası http://www.misak.com.tr/ |
|
01-22-2010, 04:01 | #4 |
İçişleri bakanlığı polisin bir bölümünü kontrol edemiyor mu acaba diye düşünüyorum.
Legal yayın yapan dergilerin bile suç delili gibi gösterilmesi ne kadar çirkin bir şey. |
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
atv, emniyet, genç birikim, haksöz, miask, özgün irade |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|