AK Gençliğin Buluşma Noktası
Forum Köşe Yazarlığı Ak Parti Forum Köşe Yazarları buraya.

Stil
Seçenekler

Alt 02-01-2010, 22:27   #1
Kullanıcı Adı
SSS
Standart ALLAH'I ANMANIN İNSANA FAYDASI NEDİR ?
Namaz İslam Dininin en önemli bir ibadeti ve farzıdır.
Namazın kılınması ile ilgili olarak bir çok ayet vardır.
İşte o ayetlerden biri:
‘’ Namazı dosdoğru kılın ve Allah’tan korkun ! O, huzuruna varıp toplanacağınız Allah’tır. ‘’
( 6/72 )
Ayrıca Kur’an namazın kılınma şekli ve kaç rekat olarak kılınacağı gibi ayrıntılar üzerinde durmaz. Peki ‘’ Namazı dosdoğru kılmak ‘’ dan kasıt nedir ?
Buradaki ‘’ dosdoğru ‘’ dan kasıt şekil şartı değil, namaza tam konsantre olup Allah’ın huzuruna varmaktır.
Peki, insanın ibadetine ve namazına Allah’ın bir ihtiyacı var mıdır ?
Buna herkes tabii ki yoktur diyecektir.
Sonra, Allah’a bir faydası var mıdır ?
Tabii ki yoktur.
Demek ki ibadete ve namaza insanın ihtiyacı vardır, bunlar insan için faydalıdır.
Şimdi gelelim en önemli soruya:
NAMAZIN AMACI NEDİR ?
İşte insanın kendisine faydası olan bu yükümlüğü koyan Allah, kitabında yani Kur’an’da bu sorunun cevabını veriyor:
’ Sabır ve namaz ile Allah’tan yardım isteyin.Şüphesiz o ( sabır ve namaz ) Allah’a saygıdan kalbi ürperenler dışında herkese ve ağır gelen bir görevdir. ‘’ ( 2/45 )
‘’ ( Sana vahyedilen Kitab’ı oku ve namaz kıl. Muhakkak ki, namaz,hayasızlıktan kötülükten alıkoyar.Allah’ı anmak elbette ibadetlerin enbüyüğüdür. Allah yaptıklarınızı bilir. ‘’ ( 29/45 )
‘’ Muhakkak ki ben, yalnızca ben Allah’ım. Benden başka ilah yoktur. Bana kulluk et, beni anmak için namaz kıl. ( 20/14 )
Demek ki namazın insana faydası ve amacı ne imiş ?
*** Allah’tan yardım istemek için bir aracılık.
*** İnsanları kötülükten ve insanlık dışı davranışlardan ( hayasızlık ) alıkoyma.
*** Allah’ı anmak için aracılık.
Yukarıda belirtilen ilk iki fayda apaçık. Peki;
ALLAH’I ANMANIN İNSANA FAYDASI NEDİR ?
Bu sorunun cevabı da Kur’an’da var:
‘’ İyi bilin ki, ancak Allah’ı anmakla kalpler yatışır. ‘’ ( Sakinleşir, huzur bulur ) ( 13/28 )

SSS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
allah, fayda, namaz

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)