02-02-2010, 16:44 | #1 |
Why dont you beleve me ? - Niçin Bana İnanmıyorsunuz ?
Why dont you beleve me ?
Bu İngilizce sözcükleri doğru yazdım mı bilmiyorum. Çünkü İngilizce bilmiyorum. Biraz Almanca bilgim var. Gençliğimde beğendiğim bir şiirin başlığı bu. Anlamı da ‘’ Niçin bana inanmıyorsunuz ‘’ olmalı. ‘’ Why dont you beleve me ? Niçin bana inanmıyorsunuz ? Niçin ? Güzel olmadığım için mi ? Zengin olmadığım için mi ? Yoksa doğru söylediğim için mi ? ‘’ Şiir bu şekilde başlıyor ve devam edip gidiyor. Bu şiir sık sık aklıma gelir ve güncel olayların etkisine göre kendimce kurgularım. Bu günkü kurgumu da sizinle paylaşayım istedim. En son ve en mükemmel dinin mensupları olarak ülkemiz ve tüm İslam ülkeleri niçin sosyal , ekonomik ve siyasi olarak en kötü durumda niçin ? İslam ülkeleri arasında ‘’ güya ‘’ İslamı en güzel ve doğru yorumlayan ve uygulayan, dünyanın en güzel coğrafyasında konuşlanan güzel ülkemizin neden başı dertler ve belalardan kurtulamıyor, niçin ? Allah’ın insanlığa son mesajı olan Kur’an’ı bir ilahi beste gibi anlamadan Arapça olarak okuduğumuz için mi ? Anlaşılmak için inen bu kitabı çok yüksek yerlerde güzel kılıflar içinde asıp, muhafaza edip hükümlerini anlamaya çalışmadığımız ve sonunda Allah’ın istediği gibi iyi ve yeterince ahlaklı Müslüman olamadığımız için mi ? Diriler ve yaşayanlara bir mesajı ve emri olan bu kitabı bir ‘’ ölüler kitabı ‘’haline getirip mezarlıklarda okumakta ısrar ettiğimiz için mi ? Yüce Yaratıcı’nın ayetlerle belirlenen hükümlerini, hadis adı verilen büyük çoğunluğu sahte ve uydurma olan sözlerle bir tuttuğumuz, yani yaratanla yaratılanı aynı kefede değerlendirme hatasına düştüğümüz için mi ? Sonuçta biz insanlara inen kitabı 1450 yıldır anlamamakta ve yeterince değerlendirememekte olduğumuz ve Demokratçı-Halkçı, sağcı- solcu, laik-dinci, Ergenekon’cu olan ve olmayan, Türk-Kürt gibi ikilikler ve ayrımcılıktan ve de kardeş kavgasından kurtulamadığımız için mi ? Niçin ? Güzel ülkemizdeki yaşantımızı cennet ortamından cehennem ortamına çevirdiğimiz için mi ? Biz insanlara en büyük armağanın olan aklımızı iyi kullanamadığımız için mibizi cezalandırıyorsun büyük Allah’ım, yoksa başka hatalarımız için mi ? Niçin ?
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
inanmak, kur'an |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|