AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 02-06-2010, 05:12   #1
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart Polisler Yüzümü Puşi İle Kapattılar!
Polise taş atmaktan cezaevinde olan 15 yaşındaki Berivan S, açık görüşte annesine şu notu iletti: Polisler yüzümü puşi ile kapatıp fotoğrafımı çekti. Beni tehdit ettiler. Korkudan her şeyi kabul etmek zorunda kaldım.

Batman'da bir gösteride polise taş attığı gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra 13 yıl hapis cezasına çarptırılan 15 yaşındaki Berivan S. önceki gün annesi Meryem S. ile görüştü. Cezaevindeki açık görüşte annesine küçük bir not veren Berivan, "Polisler yüzümü puşi ile kapatıp fotoğrafımı çekti. Korkudan söyleyemedim" dedi.

Annesine not verdi
Berivan, Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yapılan açık görüşte, daha önceden küçük bir kağıt parçasına yazdığı notu annesi Meryem S.'ye verdi. Berivan, annesinin eline sıkıştırdığı notta, dosyada yer alan fotoğrafların düzmece olduğunu anlattı. Notta, yüzünü polislerin puşi ile sardığını belirten Berivan, fotoğrafların da aynı polislerin çektiğini belirtti. 15 yaşındaki Berivan annesine verdiği notta şunları söyledi: "Polisler puşiyle kapatıp -çekilen- resmi dosyaya koydu. Ben korkudan söyleyemedim. Çok korkmuştum. Bana dediler ki 'Her şeyi kabul edeceksin'. Beni tehdit ettiler, bende her şeyi kabul ettim. Korkudan"
Kızıyla görüşmesinin ardından Diyarbakır İHD'ye başvuran Berivan'ın annesi Meryem S., hukuki yardım talebinde bulundu.

İlk duruşmada 13 yıl

Üç ayı aşkın bir süredir Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Berivan S. hakkında üç ayrı maddeden açılan dava, ilk duruşmada sona ermişti. Berivan S. 'Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek'ten yedi yıl altı ay, 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet'ten beş yıl, 'Örgüt propagandası yapmak'tan da 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza Berivan'ın yaşı nedeniyle yarı oranında indirildi.

Haksözhaber.com

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)