02-21-2010, 22:33 | #1 |
Yalnızca Tek Bir Sigara
Tiryaki olup günde bir paket değil, yalnızaca bir tek sigara içildiğinde vücutta olanları öğrenmek ister misiniz? Buyurun öğrenin: Sadece bir tek sigara içen şahısta; *** Nikotinin etkisi ile böbrek üstü bezlerinden adrenalin ve ayrıca noradrenalin adlı hormonlar salgılanır ve bunun etkisi ile midenin asit salgısı artar. *** Şahsın solunumu hızlanır. *** Kalp atış hızı artar, kalbin fazla çalışmasına sebep olur. *** Vücudun bütün damarları belili bir oranda büzülür. Buna karşılık kalp aynı işi yapmak için zorlanır. Şahsın tansiyonu artar. Yukarıdaki sonuçlardan görüleceği gibi, sigara vücudu teskin eden ( sakinleştiren ) bir madde değil, bilakis vücudu harekete geçiren, solunumu hızlandıran, kalp çarpıntısına yol açan, tansiyonu arttıran bir maddedir. *** Nikotin el ve ayak damarlarını büzer, el ve ayaklara daha az kan gider, El ve ayakların sıcaklığı düşer. Anca sigarayı kullandıktan 20- 30 dakika sonra, el ve ayak sıcaklığı normal seviyesine çıkar. *** Nikotinin etkisi ile el ve ayaklardan başka tüm vücuda damarların büzülmesi sonucu daha az kan gider. Ve o bölümlerin, organların kapasitelerini düşürür. Bu arada tabii ki beyine de a kan gider ve faaliyetlerini etkiler. *** Bir şahsın damarına bir tek sigarada bulunan 2 mg nikotin verilse, kalp bir dakikada 15 defa daha fazla çarpar. Kalpten atılan kan hacmi dakikada 10 litre iken 12 litreye yükselir.. Bu durumda sigara içen şahıs, yerinde otursa bile ağır iş yapıyor gibi kalbi çalışır. Daha önce kalp krizi geçirenlerde kalp ağrısı başlayabilir. *** Sigara her organa, fakat özellikle kalbe çok zararlı ve adeta kalbi delirten, çıldırtan zararlı bir alışkanlıktır.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
03-14-2010, 11:19 | #2 |
Hep diyorum şu sigaranın bir tanesinin bile içilmesi kimbilir vücuda nasıl zararlıdır. Ancak bir türlü bunun sonuçlarıyla ilgili pek bir şey bulamamıştım. Bu yazı tam da istediğim konuya değinmiş.
Zira bir tane, bir tane diye geçiştirip, zararlarını görmezden gelen kişilere yerinde bir uyarı niteliğinde olmuş..Teşekkürler.. |
|
03-14-2010, 18:02 | #3 |
[QUOTE=Feride;718615]Hep diyorum şu sigaranın bir tanesinin bile içilmesi kimbilir vücuda nasıl zararlıdır. Ancak bir türlü bunun sonuçlarıyla ilgili pek bir şey bulamamıştım. Bu yazı tam da istediğim konuya değinmiş.
Zira bir tane, bir tane diye geçiştirip, zararlarını görmezden gelen kişilere yerinde bir uyarı niteliğinde olmuş..Teşekkürler..[/QUOTE] Ben inanıyorum ki sigaraa bir gün gelecek uyuşturucu madde işlemine tabi tutulacak |
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
sigara |
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|