AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 04-02-2010, 18:11   #1
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Arrow Yine Şok Olacaksınız! Aykut Cengiz Engin - Tuncay Özkan Görüşmesi SES KAYDI!
Bu savcılar kimin savcısı - ŞOK SES KAYDI

Habervaktim, şok bir ses kaydı daha yayınlıyor. Bu kez, bazı hukukçuların kimlerin talimatıyla nasıl çalıştıklarına şahit olacaksınız...

HABERVAKTİM.COM/ÖZEL

Habervaktim'in ele geçirdiği ses kaydında Ergenekon'un tutuklu sanıklarından Tuncay Özkan ve Cumhuriyet Savcısı Aykut Cengiz Engin arasında geçen şok diyalog bulunuyor.

İŞTE O ŞOK DİYALOG

Tuncay Özkan ve Cumhuriyet Savcısı Aykut Cengiz Engin arasındaki telefon görüşmesi:

Tuncay Özkan'ın talimatıyla Cumhuriyet Savcısı Aykut Cengiz Engin tarafından yürütülen bir soruşturmanın ses kaydını dinliyoruz.

TUNCAY ÖZKAN: sevgili dostum, nasılsınız?

A. CENGİZ ENGİN: Tuncay bey iyi günler, siz nasılsınız?

TUNCAY ÖZKAN: İyi günler, sağ olun.

A. CENGİZ ENGİN: Yerinizde misiniz?

TUNCAY ÖZKAN: Buyurunuz.

A. CENGİZ ENGİN: Bu şeyde bir kaç gündür okuyoruz, zaten eskiden beri takip ederim, notlar alırım hep şeyde.

TUNCAY ÖZKAN: Radikal'deki şeyleri.

A. CENGİZ ENGİN: Bu şimdi, dairedeyim zaten, sorgulamayı başından sonuna kadar talimatınızla yürütüyoruz.

TUNCAY ÖZKAN: Evet,

A. CENGİZ ENGİN: Basına bir çokları böyle yalan yanlış yansımış.

TUNCAY ÖZKAN: hı hı,

A. CENGİZ ENGİN: Siz nerden aldınız bilemiyorum o bilgileri de,

TUNCAY ÖZKAN: Hı hı,

A. CENGİZ ENGİN: Şimdi siz bu işi baştan sona kadar takip ediyorsunuz ya.

TUNCAY ÖZKAN: Evet.

A. CENGİZ ENGİN: Bana böyle sorulmasını isdediğiniz, gerçi biz çok mufatsal şeyler hazırladık zaten.

TUNCAY ÖZKAN: Anlıyorum

A. CENGİZ ENGİN: Bir bölümünü de şeye de gönderdim, bunları sorun diye. Emniyet müdürüne. Hatta Baltacı'yı da buraya çağırdım, beraber de biraz daha soru hazırladık. Sizin için bilinenlerin dışında enteresan bir şey varsa, Engin'e not tuttur da,

TUNCAY ÖZKAN: Evet, olur., Memnuniyetle.

A. CENGİZ ENGİN: Onları soruşturma konusu yapalım, ben sorgularken.

TUNCAY ÖZKAN: Çok sevinirim. Ben de çok sevinirim. Ben bir de size gelmek istiyorum. Yani bir de size böyle... gerçekten çok seven bir insan olarak,

A. CENGİZ ENGİN: Teşekkür ederim.

TUNCAY ÖZKAN: Bir de size uğramak istiyorum ama çok yoğunsunuz. Nasıl olur onu da bilmiyorum tabi.

A. CENGİZ ENGİN: Tabii bu çarşamba sorgu yapacağız, ondan sonraki günler olabilir.

TUNCAY ÖZKAN: Olur memnuniyetle, ben bu gece hemen hazırlarım size.

A. CENGİZ ENGİN: Eee size bir kaç şeyde. Bana doğrudan ulaştıramayabilirsiniz. Gizlice bizim baltacıya, Engin'e ulaştırırsanız.

TUNCAY ÖZKAN: Ordan size geçiririm.

A. CENGİZ ENGİN: O bana şey yapar, intikal ettirir böyle şeyleri

TUNCAY ÖZKAN: Memnuniyetle.

A. CENGİZ ENGİN: O bankaları filan da araştırıyorum ben, İş Bankası'nı şunu bunu da, pek İş Bankası'nda gayri meşru bir şey çıkmıyor, ama diğerlerinden çıkacak her halde.

TUNCAY ÖZKAN: O İş Bankasının müfettişlerinin saptadıkları var ki onlar başlı başına bir olay zaten. Yani o müfettiş raporları sizde var mı bilmiyorum.

A. CENGİZ ENGİN: Yok

TUNCAY ÖZKAN: İnanılmaz bir şey, o İş Bankası Müfettiş Raporları ordaki gayri meşrulukları inanılmaz ortaya koyuyor.

A. CENGİZ ENGİN: Siz işte ona mümasilen bizde de varsa onlardan şeyler.

TUNCAY ÖZKAN: Var, var.

A. CENGİZ ENGİN: Ordan sorup da sonuç alabileceğimizcevapları ne olabilirse ben sorgulama sırasında onları yönelteyim.

TUNCAY ÖZKAN: Memnuniyetle

A. CENGİZ ENGİN: Pıolis yöneltemiyor tabi.

TUNCAY ÖZKAN: Bu gece sizin için çalışırım, Engin beye ben yarın sabah iletirim. O size öğlen verir.

A. CENGİZ ENGİN: Zahmet olur.

TUNCAY ÖZKAN: Estağfurullah ne demek, ne demek Aykut Bey.

A. CENGİZ ENGİN: Çok teşekkür ediyorum, sağolun.

TUNCAY ÖZKAN: Sevgiyle

A. CENGİZ ENGİN: İyi günler, iyi çalışmalar.

TUNCAY ÖZKAN: Hoşçakalın, iyi günler, çok sağolun, çok sağolun.

İŞTE DAİLYMOTİON'DA YER ALAN ŞOK SES KAYDI

HUKUK SKANDALI - YARGIYA MÜDAHALE

Videonun Altına Düşülen Not:

"HUKUK SKANDALI - YARGIYA MÜDAHALE - TUNCAY ÖZKAN VE AYKUT CENGİZ ENGİN

Bazı hukukçuların nasıl çalıştığını gözler önüne seren bir konuşma.

Savcılar kimin savcısı?"

Konu Üç mevsim tarafından (04-02-2010 Saat 18:23 ) değiştirilmiştir..
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-02-2010, 18:14   #2
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Nerde HSYK hani niye sesini çıkarmıyor...

Tipinden çakmıştım zaten...
İddanameyi okurken...
Suratı bi acaipti...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2010, 18:19   #3
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
İstanbul Cumhuriyet Bşasavcısı güven veremedi ki... O da Ergenekon Soruşturmasını yürüten savcılar kadar cesur ya net ya da Milli İrade yanlısı olsaydı şimdi epeyi daha yol alınmıştı. İki tarafı da idare etmeye çalışan bir görüntü veriyordu... Buraya kadarmış... Şimdi kim harekete geçmeli HSYK mı?...
Alt 04-02-2010, 18:27   #4
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Henüz siyasallaşmayan yargının mensuplarıdır bu , yarın anayasa paketi geçerse o zaman siyasallaşır darbe planları içerisinde olan herkesi tutuklamak zorunda kalırız. HSYK bu hassas noktayı dikkate alırmı bilmem söz konusu şey ideolojilerine kanlarına dokunmaz ki , uyuşmuşdur bu şürecteki adımlara karşı HSYK
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2010, 19:00   #5
Kullanıcı Adı
Hakan Özkan
Sizin onca şeyiniz çıktı ama, sizi yargılayacak cezanızı kesebilecek Anayasamız yok elbette kısa zamanda bu sorunda giderilirde hukuk karşısında topunuz hesap verirsiniz.
Hakan Özkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2010, 22:24   #6
Kullanıcı Adı
hipermuhafazakar
Hükümet bu skandalları üst üste koyup sık sık canlı yayında millete duyurmalıdır ! Bu şekilde milletin tehlikenin farkına varmasını ve CHP - MHP gibi gizli açık millet düşmanlarının, Sezer - Kanadoğlu gibi hukukçu takıyyeli şeytanların, doğan medyasının kimlere uşaklık ettiğini çok objektif göstermiş olacaktır !
hipermuhafazakar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2010, 23:13   #7
Kullanıcı Adı
münih
Exclamation
Türkiye avrupalaşacaksa kötü yönlerini değil iyi yönlerinden yararlanmalıyız.

Avrupa, almanyada bir tek hükümet içinde yargı veya diğer Yerel yönetimdeki şahısların konuştuğu duyulmamıştır. Türkiyede öyle olmalı.

Dokunulmazlık zırhı altına bürünülmememli, suçlular ifade vermeli, gerekirse içkili vekiller olursa ehliyetine el konulmalı.

Herkes konumunu, yerini bilmeli.
münih isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-04-2010, 01:24   #8
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
HSYK BU DURUMA NE DİYECEK?

Dün internete düşen ses kaydında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Engin Cengiz Ergenekon sanığı Tuncay Özkan'a soruşturmanın onun istediği doğrultuda devam ettiğini söylüyordu.

Aykut Cengiz Engin gazetecilere yaptığı açıklamada görüşmeyi yalanlamadı. Şimdi gözler HSYK'da...

Ses kaydında Başsavcı Engin İş Bankası ve Engin Baltacı isimlerini veriyor. Tuncay Özkan'dan hazırladığı sorularla ilgili olarak Engin Baltacı'ya not tutturmasını isteyen başsavcı Engin şöyle konuşuyor: "Baltacı'yı da buraya çağırdım, beraber de biraz daha soru hazırladık. Sizin için bilinenlerin dışında enteresan bir şey varsa, Engin'e not tuttur..." Merak edilen ise bahsedilen soruşturmanın ne olduğu... Geçmişe dönük küçük bir araştırma yapınca Aykut Cengiz engin ile Engin Baltacı'nın isimlerinin Nesim Malki cinayeti ile Alaattin Çakıcı'nın karıştığı Türkbank ihalesinin soruşturulması sırasında kesiştiği ortaya çıkıyor.

O dönemde DGM savcısı olan Aykut Cengiz Engin ve Engin Baltacı, İtalya'da "Temiz Eller" soruşturmalarını yürüten ünlü Milano Savcısı Di Pietro'ya benzetiliyordu. Hürriyet gazetesi'nde yar alan bir haberde şu ifadeler yer veriliyordu: "Malki cinayeti ile Çakıcı'nın karıştığı Türkbank ihalesini soruşturan DGM savcıları Aykut Cengiz Engin ile Engin Baltacı, ''temiz eller'' için Türkiye'nin umudu oldu. İtalya'da Milano Savcısı Di Pietro'yu ulusal kahramanlığa götüren soruşturmaların benzerini üstlenen Türk savcılar, olayların üzerine cesaretle gidiyor."

Haberde Başbakan Mesut Yılmaz'ın da "Bu iş nereye varacaksa oraya gideceğiz" sözlerine atıfta bulunularak Yılmaz'ın savcıların arkasında olduğu belirtiliyordu. Tuncay Özkan'a Mesut Yılmaz döneminde bütün kapıların açıldığı dikkate alındığında ses kaydında konu edilen soruşturmanın bu olduğu tahmin ediliyor.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Şemdinli ve Erzincan savcılarını yetki sınırlarını zorlama pahasına görevden almıştı. Kurumun bir dönem Türkiye'nin Temiz Eller savcısı olarak nitelendirilen Aykut Cengiz Engin ile ilgili ne yapacağı ise şimdilik belli değil. Ancak bir DGM savcısının bir gazeteciden emir alır gibi konuşması yargı bağımsızlığı açısından oldukça manidar..

Cafesiyaset
03 Nisan 2010
Alt 04-04-2010, 01:44   #9
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Gündemi yine habervaktim belirledi

Başsavcı Aykut Cengiz Engi ile Tuncay Güney arasında geçen ŞOK diyaloga ile ilgili haberimiz internet siteleri, gazeteler ve televizyonlar tarafından geniş bir şekilde işlendi.

Türkiye gündemini sarsan ŞOK SES KAYDI, yüzlerce internet sitesi tarfından kullanılırken, bugünkü gazetelerin de gündemini oluşturdu. Haberimiz ulusal gazeteler tarafından geniş bir şekilde değerlendirildi.

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un ŞOK ses kaydını ortaya çıkarmamızın ardından köstebek avına çıkan kartel medyası, Dursun Çiçek'in ses kaydına kayıtsız kalmasına benzer bir tavır sergilerken bazı ulusal gazetelerin haberi manşetten verdiği görüldü.

BUGÜN GAZETESİ (MANŞETTEN)

YENİ ŞAFAK (MANŞETTEN)

SABAH GAZETESİ

Türkiye'nin en büyük haber portallarının başını çektiği yüzlerce internet sitesi de, habervaktim'i kaynak göstererek Başsavcı Engin'in şok ses kaydını işledi.

İŞTE BAŞSAVCI'NIN ŞOK SES KAYDI İLE İLGİLİ HABERİMİZ

HABERVAKTİM.COM

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
ergenekon, istanbul başsavcısı, ses kaydı, tuncay özkan

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)