AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 04-18-2010, 16:09   #1
Kullanıcı Adı
EZEL
Standart İsmailağa cemaati Salihoğlu'nun cenazesinde buluştu
İSTANBUL -İHA- İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, hafızlıktan arkadaşı olan Mehmet Salihoğlu'nun (85) cenaze törenine katıldı. Camiye akın eden yüzlerce kişi, Ustaosmanoğlu'nu görmek isteyince izdiham yaşandı.
85 yaşında hayatını kaybeden İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı kurucu üyelerinden Mehmet Salihoğlu için İsmailağa Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu da katıldı. Ustaosmanoğlu'nun camiye gelmesiyle birlikte kalabalık 2 katına çıktı. Cami avlusu tamamen dolarken; kalabalık, cami dışına kadar taştı. Mahmut Ustaosmanoğlu'nu görmek isteyen vatandaşlar ise izdihama sebep oldu. Çok sayıda kişi Ustaosmanoğlu'nu görmek için duvarlara tırmanıp, cami çevresindeki binaların pencerelerine çıktı. Tekerlekli sandalye ile camiye gelen Ustaosmanoğlu, kalabalığın arasından geçerek ön safa geldi. Mehmet Salihoğlu için helallik alındıktan sonra, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun uzun yıllar yaşaması için dua edildi. Kılınan cenaze namazının ardından Salihoğlu'nun cenazesi omuzlara alınarak, cenaze aracına taşındı. Ustaosmanoğlu'nun camiden ayrılması sırasında da izdiham yaşandı. Ustaosmanoğlu'nu görüntülemek isteyen vatandaşlar hemen kameralara sarıldılar.
Ustaosmanoğlu daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında camiden ayrıldı. Mehmet Salihoğlu'nun cenazesi ise defnedilmek üzere Edirnekapı'daki Sakızağacı Mezarlığı'na götürüldü.
ERHAN YILMAZ

EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-18-2010, 17:06   #2
Kullanıcı Adı
milletinadami
Cenazede bulundum elhamdulillah...
Ama edirnekapıya gitmek nasip olmadı...
milletinadami isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-19-2010, 05:28   #3
Kullanıcı Adı
Feride
Allah rahmet eylesin..Kendini (hayırlı) hizmetlere vakfeden zatlardan biriymiş belli ki..

Normal.. Muhterem bir zâtı görmek için gelmiş ahali..Dolayısıyla izdihamın çıkması da gayet normal..
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-19-2010, 07:20   #4
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Bir ara birisinin daha cenazesi vardı ve bu lider yine gelmişti.
İnanılmaz bir görüntü vardı izlerken resmen şaşırdım hayret ettim.

İnsanlar cenazeye mi gelmişti,yoksa liderlerinden cennet müjdesi/imzalı fotoğraf/sarılıp öpmek için mi gelmişti anlamadım.İnanılmaz bir izdiham,mahşer günü gibi sanki.

Cenazeyi kıldıran imam (Cübbeli Ahmet Hocaydı sanırım) mikrofonla onlarca kez geri çekilin demesine rağmen kimse igilenmiyor,bir ara abutu ayaklar altına alırlar diye düşünüverdim.

Özellikle arabasının arkasında koşmaları ok mu,trajikomik bir durum.Oysa bu görüntüler daha çok ünlü pop şarkısının konser çıkışlarında rastlanır.

Misal Tarkan araasına biner,kızlar çığlık çılığa arabanın arkasına yapışırdı,sanki binebileceklermiş gibi.
Aynı görüntü sergilenmişti.

Yakıştıramadım çok ayıpladım.Bunda da izdiham olmuş deniyor.Aynı görüntülerdir belkide.
Garip.Ölene saygısızlık.

Allah rahmet eylesin.
Alt 04-19-2010, 11:30   #5
Kullanıcı Adı
depare
Allah rahmet eylesin..
Bazen yanlış anlaşılmalara sebebiyet verse'de İzdiham çıkmasın'ın nedeni sadece görebilmek için..
Mahmud Efendi (k.s) rahatsız olduğu için çok sık insan içine çıkamıyor çıkınca'da haliyle izdiham oluyor...
Bu kadar abartılmaması gerek tabiki ama sevgi seli ağır basıyor millete laf anlatamıyorsun buna kendimi de dahil ediyorum buraya geldiğin'de görebilmek için en yükseğe tırmanan bendim
Ama cenaze yoktu cenaze merasimin'de daha çok dikkat edilmeli tabiki..
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-19-2010, 11:33   #6
Kullanıcı Adı
Ömer Bekir
Rabb'im Hacı Mehmed abimize rahmet etsin..Cenazesinde bulunamadım,ancak en kısa zamanda üstadımızın yanına gideceğim inşaAllah..Beni huzuruna bir kez daha kabul edeceği anı dört gözle bekliyorum..
Ömer Bekir isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-19-2010, 12:44   #7
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Alıntı:
depare Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah rahmet eylesin..
Bazen yanlış anlaşılmalara sebebiyet verse'de İzdiham çıkmasın'ın nedeni sadece görebilmek için..
Mahmud Efendi (k.s) rahatsız olduğu için çok sık insan içine çıkamıyor çıkınca'da haliyle izdiham oluyor...
Bu kadar abartılmaması gerek tabiki ama sevgi seli ağır basıyor millete laf anlatamıyorsun buna kendimi de dahil ediyorum buraya geldiğin'de görebilmek için en yükseğe tırmanan bendim
Ama cenaze yoktu cenaze merasimin'de daha çok dikkat edilmeli tabiki..
Allah seni ne etmesin

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)