AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-14-2010, 17:11   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Thumbs up Fransa Danıştayı: Çarşaf yasaklanamaz


Fransa Danıştay kurulu üyeleri, hükümetin hazırladığı yasa tasarısını inceledi "çarşaf yasağı onaylanamaz" dedi.

Türkiye'de Danıştay, başörtüsünü yasaklamak için defalarca karar alırken, dünyanın en dinsiz ülkesi olaka bilenen Fransa'da Danıştay çarşaf konusunda örnek bir karara imza attı.

FransaDanıştayı, peçeli çarşafın kamuya açık yerlerde tamamen yasaklanmasına ilişkin hazırlanan yasa tasarısını olumsuz buldu. Danıştay, yasanın hak ve eşitliklere aykırı olacağı görüşünü bildirdi.

Le Figaro gazetesinde yer alan habere göre, dün toplanan Fransa Danıştay Kurulu üyelerinin, hükümetin hazırladığı yasa tasarısını incelediği ve olumsuz görüş verdiğini duyurdu.

Danıştay, ''yasa tasarısının hukuki temeli olmadığı, belirsizlik yaratacağı ve anayasayla sözleşmelere aykırı olabileceği'' yolunda hükümete görüş bildirdi.

Danıştay, daha önce yayınladığı raporda, yasağın sınırlı tutulması konusunda hükümete uyarıda bulunmuştu. Hükümet, yasa tasarısını gelecek çarşamba günü bakanlar kurulunda onayladıktan sonra meclise gönderecek.

Meclis, salı günü düzenlenen oturumda, peçeli çarşafın, ''cumhuriyet ilkelerine ve kadın erkek eşitliğine aykırı'' olduğunu ifade eden bir karar tasarısı kabul etmişti.

Hükümetin konuyla ilgili hazırladığı yasa tasarısı, Temmuz ayında meclis gündemine gelecek. Yasa tasarısı, kamuya açık yerlerde peçeli çarşaf giyenlerden 150 Avro, bu giysilerin giyilmesi için baskı yapanlardan ise bir yıl hapis ile 15 bin Avroya kadar para cezası istenmesini öngörüyor. Tasarının meclisten sonra senatoda da kabul edilerek Eylül ortasında yasalaşması bekleniyor.

Hükümetin, peçeli çarşafın kamuya açık her yerde yasaklanması için hazırladığı yasa tasarısının yumuşatılması amacıyla dün muhalefetteki Sosyalist Parti bir yasa teklifi sunmuştu. Sosyalist Parti, yasağın sınırının daraltılarak, sadece hükümet binaları, toplu ulaşım araçları, hastane ve banka gibi yerlerde güvenlik gerekçesiyle yüzü de örten giysilerin yasaklanmasını önermişti.








dünyabülteni

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-14-2010, 17:28   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart
Bunlarınkini transfer mi etmeliyiz acaba ?
fransadan nefret ederim ama azda olsa diğer dinlere saygınlıkları var.
Bizimkilerle kıyaslarsak arada büyük uçurum var.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 05-14-2010, 17:32   #3
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Standart
Bizimkiler Siyasetle uğraşmaktan hukuka fırsat bulamıyorlar ki...

Diyor ya Başbakanımız Cübbeleri çıkarın geçin karşıma diye...
Ama yemiyor tabi bir tarafları...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-14-2010, 17:38   #4
Kullanıcı Adı
FERM@N
Standart
Şu ülkeye bile , bu konuda imrendim doğrusu .
Hukuk ve bazı konularda halen neden böyle aşağılardayız , düşünmekteyim ..
Halimiz gerçekten vahim ...
FERM@N isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-14-2010, 21:26   #5
Kullanıcı Adı
akgurbetci
Standart
Helal olsun diyorum gercekten. Belcikada carsaf yasagi onaylanmis diye duydum.?. Avusturyada da bu konuyu tartisiyorlar. Bazilari böyle bir yasagi uygun görüyor. Ama bazilari gereksiz görüyor. Avusturyada yaklasik 100 150 carsafli ablalarim kardeslerim var. Ne isterler o canlardan anlamiyorum. Carsaf basörtü yakinda sacimiza sakalimizada karisacaklar.
akgurbetci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi