AK Gençliğin Buluşma Noktası
Filistin Direnişi (Ak Parti Forum) Filistin hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.

Stil
Seçenekler

Alt 06-05-2010, 12:45   #1
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart 'Bosna'ya da gitti, bencil davranamazdım'
"Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım" filosunda bulunan Hakan Albayrak'ın 15 yıllık eşi Emira Albayrak, yaşadıklarını Yeni Şafak'a anlattı. Bosna-Hersek vatandaşı olan ve savaşı yaşayan Emira Albayrak, "Bir kadın mantığıyla korktum. Ben öncelikle bir eş ve çocuklarımın annesiyim" dedi.
Hakan Albayrak'ın giderken kendisine, "Ben gitmezsem kim gidecek, ben orada olmazsam kim olması gerekiyor" dediğini anlatan Emira Albayrak, o anki duygularını şöyle anlattı: "Hakan Bosna'ya gitti, Bosna'yı kurtarmaya çalıştı da Gazze'ye gitmesin yani ben böyle bencil davranamam. Bizim problemimiz bitti başkalarının ile dayanışma içinde olmayalım mı? Utanırım."

O GİDERSE HAYATIM GİDERDİ
Emira Albayrak, İsrail'in saldırısıyla birlikte yaşadıklarını, "Telefon gelmiyordu. Yayın kesildi. Benim kafam orada karışıyor. İnsanlar bana daha dün oldu diyorlar; ama bana bir ay gibi geldi. Çok uzun bir zaman. Bir ay oldu benim için. İlk gece Pazar gecesi yayın ufak ufak kesilmeye başladı. Zekiye aradı, ben İsrail Büyükelçiliği önündeydim. Yayın kesilirse İsrail Büyükelçiliği önünde buluşalım dedik. Sabaha kadar Büyükelçilik önünde bağırdık çağırdık, çocuklarla beraber. Artık bir anlamı kalmadı" şeklinde dile getirdi.

ALLAH'A EMANETTİ
Emira Albayrak yardım gemilerine saldırı haberini ilk duyduğu anki duygularını şöyle anlattı: "Bir yandan eşimi kaybediyorum. Çocuklarımın babası gidiyor yani; ama diyorum ki, vicdanım yine rahat. Allah'a emanet, yani ona bir şey olursa hayatım gider; ama vicdanım rahat. Sabah eve geldim. Hemen interneti açtım. Abdest alırken Bülent abinin (Bülent Yıldırım) sesini duydum: Herkes dağılsın. Orada insanlar giriyor, öbür kapıdan çıkıyor."

ROBOT ÇOCUK YETİŞTİREMEM
Fatma ve Ayşe isminde 2 kızı olan Emira Albayrak, çocuklarının saldırı sonrası metanetlerini hiç kaybetmediklerini söyledi. Gazze'de çocukların yaşadığı dram karşısında çocuklarını duyarsız yetiştiremeyeceğini söyleyen Emira Albayrak, duygularını şu sözlerle ifade etti:
"Ben çocuklarımı çağdaş Türk usulü işte aman ben çocuklarımı sınava hazırlıyorum kafaları karışmasın, bu benim tarzım değil, hiçbir zaman olmadı. Bir çocuk Gazze'de yıllarca aç kalabiliyorsa, uykusuz kalabiliyorsa, benim çocuğum da burada 4 gün uykusuz kalmış, ben buna acımam. Eğitim 25 yaşında başlamıyor ki, eğitim küçük yaşta başlıyor. Şimdi ben bu çocuğa biriyle bir şey paylaşmayı, dayanışmayı, acıyı paylaşmayı öğretmezsem ne zaman öğreteceğim? Bir robot gibi büyütemem. Zaten birçok robot var, büyüyor. Hiçbir şeyden haberi yok."

Erdoğan varsa kendimi güvende hissediyorum
Emira Albayrak, gemiye saldırının ardından hükümetin yaptığı çalışmalarla ilgili, "Bence herkes Ahmet Davutoğlu'nun BM Konseyi'ne çıkmasını bekledi. Orada tüm dünyaya duyurdu. Ben Davutoğlu ve Erdoğan'ın başta olduğu yerde; yani kendimi emniyette hissediyorum. Yardım filosu amacına fazlasıyla ulaştı" dedi. Emira Albayrak, televizyon ve gazete programlarına çıkmaya nasıl karar verdiğini ise şu sözlerle ifade etti: "Kanal kanal gezme heveslisi değilim; ama şöyle düşündüm: Hakan olsa ne yapardı? CNN Türk'e çıktığımda tansiyonum 18'e 11'di, çok kötüydüm. Cüneyt, (Özdemir), Hakan'ın fotoğrafını gösterdiğinde kameraman hüngür hüngür ağlıyordu. Bittim yani orada."

Çocuklar hiç 'keşke gitmeseydin' demedi
Emira Albayrak, küçük kızı Fatma'nın babasına yazdığı mektubu ve büyük kızı Ayşe ile aralarında geçen duygu yüklü diyalogu dile getirdi: "Çocuklar bütün haberleri izlediler, yorum yapmadılar, bir sürü Filistin bayrağı yapıp astılar. Fatma babasına mektup yazdı, mektubunda 'sen amacına ulaşmadığın için üzülme' diyor. Hiç 'Keşke gitmeseydin' demedi. Dün gece Ayşe bana dedi ki: 'Sen, 15 yıllık karısısın babamın; ama ben kendi elime baktığımda her seferinde babamı görüyorum. Ben her zaman babamla beraberdim, dedi, sen bu kadar acı çekmedin. İşte dün gece o beni yıktı."
Yeni Şafak

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-05-2010, 12:47   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
Kendisini çok çok tebrik ediyorum...
Gerçek bir eş ve anne profili..Muhteşem bir insan...
Cnn de cüneyt özdemirin programına katılmıştı ve oradada buna benzer açıklamalar yapmıştı..olgunluğuna hayran kaldım..
Alt 06-05-2010, 15:20   #3
Kullanıcı Adı
redyellow
Helal olsun. Yürek mangal gibi. Allah razı olsun.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-05-2010, 20:46   #4
Kullanıcı Adı
Erhan KARACA
Allah Tüm Filo Ekibinden razı olsun..
Erhan KARACA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)