![]() |
#1 |
![]() Kıymetli Arkadaşlar,
Bir yılı aşkın süredir Foruma giremiyorum, malumunuz okul, ders, teşkilat çalışmaları derken zaman bulamadım... Öncelikle herkese en samimi selamlarımı iletiyorum... Fethullah Gülen Hocaefedi'nin 4 Haziran 2010 tarihinde "The Wall Street Journal" gazetesinde yayınlanan röportajında, İslam alemini üzüntüye boğan açıklamalar yer alıyordu. Her ne kadar baazı çevreler, Hocaefendi'nin bu görüşü yıllardır desteklediğini, yeni bir şey olmadığını, bu sözlerin "Hoşgörü ve Diyalog" ikliminin bir ürünü olduğunu yazsada ben bu sözlerin "hoşgörü ve diyalog" la bir alakası olmadığını düşünüyorum. Hocaefendi, röportajda İsrail'in saldırısının "çirkin" olduğunu ve yardım gemilerinin yola çıkmadan "İsrail Otoritesi"nden izin almaları gerektiğini vurguladı. Bazı çevreler cümlelerin yanlış anlaşıldığı, hocaefendinin öyle bir şey demek istemediğini sıkça vurguluyor. Onlara cevabım röportajın orjinalını okumaları (bkz: http://online.wsj.com/article/SB1000...MIDDLENewsIntl ). İlk röportajı okuduğumda inanamadım, nasıl böyle birisi bu şekilde bir cümle kurabilir diye. "Mavi Marmara" gemisi zaten Filistin topraklarını yıllardır işgal eden ve bu topraklarda Müslümanlara her türlü işkenceyi yapan İsrail'in bölgeye uyguladığı ambargoya "Dur!" demek için yola çıkmadı mı? Kaldı ki bu gemilerin güzergahında İsrail toprakları yok ve hedef Gazze. Ne diye izin alacağız İsrail'den ? Onların olmayan topraklara girmek için onlardan izin almamız gerektiğini zannetmiyorum. Üstad Kadir Mısıroğlu konuyla alakalı şöyle söylüyor; "İki evli insan zina yaptığı için arayıp üzüntünü ifade ediyorsun da, Gazze yolunda şehit olanların ailelerini arayıp baş sağlığı diledin mi?" Bence de bu söz konuyu özetliyor. Gelelim "Hoşgörü ve Diyalog" meselesine; u saatten sonra kimse İsrail'e karşı "hoşgörü ve diyalog" beklemesin. Bu olayın "Hoşgörü ve Diyalog" ile hiç bir alakası yoktur. İnsanları katleden bir zihniyete hangi hoşgörüyü yapacağız? 50 yıldır ümmetin ilk kıblesi olan Mescid-i aksa işgal altında nasıl hoşgörülü olalım. Ayrıca 1993'te Hocaefendi'nin Kudüs ile alakalı söylediği cümleleride unutmuyoruz. Bugün kü röportajla çok çelişiyor. (bkz: http://www.facebook.com/profile.php?...00000926580582 ) Arkadaşlar, dünyanın her yerinde "Küresel intifada" başladı. Binlerce insan İHH'ya yeni çıkacak yardım filosunda yer almak için başvurdu... Ve biz yola çıkarken Siyonist otoriteden izin almayacağımızı buradan tekrar belirtiyoruz. Onların önünde boyun eğip, onların olmayan topraklara yardım götürmek için izin istemeyeceğiz. Filistin problemi sadece arapların problemi değildir, tüm ümmetin problemidir. Selahaddin Eyyübi'nin, Fatih Sultan Mehmet'in, II. Abdulhamid'in ölmediğinin mücadelesidir. Pensilvanya'dan ortadoğu nasıl görünüyor onu bilemem... Ama artık şehitlerimizin kanının bereketiyle yeni bir güneşin doğduğunu söyleyebilirim... Terörist İsrail devleti “otoritesi”ne karşı tek yumruk olmanın vakti... Selam ve Dua ile... Ensar Topcu
![]() Konu Jurnal tarafından (06-09-2010 Saat 21:52 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Filistin'de israil işgalci konumunda tamam ama O BÖLGENİN KONTROLÜDE İSRAİL'İN ELİNDE ! O yüzden israil'dende yardım konvoylarına ilişilmemesi için onay alınması daha isabetli olurdu. Bunun neresi yanlış
![]() ![]() Üstad Kadir Mısıroğlu demişki "İki evli insan zina yaptığı için arayıp üzüntünü ifade ediyorsun da, Gazze yolunda şehit olanların ailelerini arayıp baş sağlığı diledin mi?"... SEN DİLEMEDİĞİNİ NEREDEN BİLİYORSUN ![]() Bülent Arınç meseleyi doğru anlayan birisi ve bak ne diyor; http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=293041 Bu konuyu kaldırın lütfen ve bu konuyu açan şahıs hakkında inceleme başlatınız ! Yüzlerce can düşmanımız varken birde izansız paranoyaklarla uğraşmayalım. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Arkadaşlar açıkça söylüyorum, konu yine tartışmaya dönerse, benim hocam demez yada derlere dönerse konuyu sileceğim bilginize....
Herkesin hassa noktası var, kırmayalım birbirimizi.... Kimse taraflı olduğumu düşünmesin... |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() valla Amerikadan dünyayı takip etmekle Türkiyeden takip etmek arasında fark var
nasıl ki bir meseleye köyde yaşayan insanla şehirde hatta Ankarada yaşayan insanın bakışı arasında fark vardır aynen öylede Türkiyeden bakmakla Amerikadan bakmak arasında fark vardır bence Hocaefendi bizim göremediğimiz ve ülkemizin zararına olacak bazı şeyleri Amerikadan gördü ki böyle bir şey dedi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Bu konu ile ilgili tüm başlıklar tek bir konu altında toplansa
daha iyi olur takibi yapılamıyor |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Ne diyeceğimi şaşırdım gitti arkadaşlar.............
Kafam Allak bullak .............. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Bu konuda söylenecek çok şey var ama Hakan ALBAYRAK'ın dediği gibi yapmak en doğrusu galiba....
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
Sizler aklı selim olarak bizlere yön tayin edieceksiniz.. Fitnenin önüne geçicek beyanlarda bulunacaksınız... Yok öyle allak bullak herkes mevzide bekliyor.. Bu durumda konuşmassanız en azından orta yolu tutturamassanız vay halimnize halimize.... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() görüşümüz bellidir..kafa karışıklığı yoktur..verilen demeç yerinde ve sağ duyulu bir demeçtir..ama bunu bektaşiler gibi işine geldiği gibi yorumlayanlara sormak lazım..bir ucundan bir sonunda okursanız veya işinize gelen yerden başlarsanız kafanız karışır...buna birde ön yargı ve mal bulmuş mağribi anlayışıyla yaklaşırsanız daha da kafanız karışır ve karıştırırsınız...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Bence hocaefendiyi bilgilendirenler yanlış bilgilendiriyor. Ama öte zamandan beri kudüs davasına soğuk bir bakışı var cemaatin
Ümmetin kafası çok karışık gerçekten. Bu devirde nereye tutunsan parçalanıyor. Tek Allahıma güvenir oldum artık ... |
|
![]() |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
fethullah gülen, kudüs, mescid-i aksa, röportaj |
Konuyu Toplam 5 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 5 Misafir) | |
|
|