AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 06-11-2010, 15:28   #1
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart Taraf yayınladı: İşte şok rapor
Taraf Gazetesi'nin haberine göre, Deniz Kurmay Albay Atilla Kaya ve Deniz Kurmay Albay Metin Şentürk tarafından 6 Ocak 2009 tarihinde hazırlanan denetleme raporunda, 31 Mayıs gecesi baskına uğrayan deniz üssündeki projektörlerin bozuk olduğu ve nöbet kulübelerinin ise çevredeki ağaçlar nedeniyle gözetleme imkânını kısıtladığı vurgulandı. Raporda en dikkat çeken bölüm ise subay ve erlerin silah atış başarı oranının yüzde sıfır olarak tespit edilmesi oldu.

Nöbet kulübeleri 'kör'
Taraf'ın ulaştığı ve PKK baskınından bir buçuk yıl önce hazırlanan denetleme raporunda İskenderun Deniz Komutanlığı'ndaki eksiklikler şöyle tespit edildi:

» Nöbet kulübelerinde yapılan inceleme neticesinde 7 ve 10 numaralı nöbet kulübelerinin çelik sac perde ile tahkim edilmediği, bazı nöbet kulübelerinde kapı bulunmadığı, projektörlerin arızalı olduğu... 3 numaralı nöbet kulesinin mevcut konumunun nöbetçiye azami *kj& gözetleme imkânı verecek yerde bulunmadığı ve yakınındaki ağaçlar sebebi ile kör sahaları bulunduğu tespit edilmiştir."

Sınırlar standartlara uygun değil
»İskenderun-Hatay otoyolu kışla üst sınırında su deposuna kadar olan hatta birliğe ait fiziki çevre engellerinin standartlara uygun olmadığı (Karayollarına ait tel engellerin birlik dış sınırı olarak kullanıldığı) tespit edilmiştir.

Hazır Kıt'anın teçhizatı eksik
» Hazır Kıt'a teçhizatının eksik olduğu (Çelik yelek ve veri tabancası) tespit edilmiştir.

Atış başarısı yüzde 0
» 8 Ocak 2009 tarihinde Şehit Dz. P. Yzb. Ercan Bolat Hafif Silah Atış Poligonu'nda icra edilen hafif silah atışlarında subay tabanca atış başarı oranının yüzde 0, erbaş/er G3 piyade tüfeği atış başarı oranının yüzde 0 olduğu tespit edilmiştir."

Denetleme raporunda deniz üssündeki eksiklerin giderilmesi ve en kısa zamanda önlem alınması isteniyor.

TARAF

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-11-2010, 16:11   #2
Kullanıcı Adı
0000000000
Siyaset ile uğraşmaktan ödün verebilirse bazı komutanlarımız , yukarıdaki noktalara karşı önlem alacaklardır..

Ülkemizin en mühim konumundaki kurumun , kendini geliştirmenin dışında farklı alanlardaki enerji kaybı her yönden külfet.. zaman ile bu basiretsizliklerin aşılması umudu ile ...

Paylaşım için teşekkürler....
0000000000 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-11-2010, 18:24   #3
Kullanıcı Adı
Erhan KARACA
okudum bu haberi.. Profesyönel orduya geçelim diyoruz subay silah tutmayı bilmiyor.. OFF OFF
Erhan KARACA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-11-2010, 20:08   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
genelkurmay kendi popülerliğini kaybetmemek için halkın çocuklarını feda ediyor...
Kimsede ses çıkarmıyor
Alt 06-11-2010, 20:13   #5
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
genelkurmay kendi popülerliğini kaybetmemek için halkın çocuklarını feda ediyor...
Kimsede ses çıkarmıyor
Ortalıkta gezinen muhalefet partilerinin siyasi kimlikleri ne kadar siyasi ki ne kadar demokrat ki asker kendi görevinde yenilensin. Yıllardır askeri rejimin kendilerin tesis ettiği alanda mutlu olan sözde siyasi partilerin varlığı ilede bu düzen değişmez.

Önce adam gibi siyasetin ahlakına sahip cıkan muhalefet partileri olacak. Askeri tahrik ederek kurumları tahrik ederek kendilerine mekan edinen partilerin olması mide bulandırıcı olduğu kadar bu sakat anlayışlarında doğmasına vesile oluyor.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-11-2010, 22:27   #6
Kullanıcı Adı
rizzelli
Subayların silah atış başarıları yüzde sıfır haberi bana inandırıcı gelmedi.

Astsubay ve subayların eğitimlerini az çok bildiğim için haber bence garip.
rizzelli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-11-2010, 22:53   #7
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Yahu hadi nöbet klübeleri neyse,zaten askerlerin çoğu uyur,bunu her asker yapar.Hele deniz birliğiyle hayli hayli uyurlar.Bu başka mesele.Dağın yanı başı hemen,adampar rapor hazırlamış önceden duvar yapalım diyerek,keşke yapsalarmış.
Hazır kıta için çelik yeleğin önemi yok,kim giycek ? Kim akıl edecek ? Zahmetli,zaman alıcı bir iş.Ben olsam bende giymem Nefes alımını zorlaştırıyor çok.

Hani bir ara gündeme gelmişti ''askerin çelik yeleği yok'' diye.Olmasın kardeşim.Hareketi büyük ölçüde engelleyen bir illet.

Şu G3 tüfeğinide atsınlar.Ben acemilikte kullandım,kullandığımsilah 1978 yılında üretilmişti.2. g3'üm 1983 mü ne.Silahların gücü çok büyük ama çabuk bozulan bir silah,artık faydası yok gitsinler yeni silah üretsinler.HK33 leri ağıtsınlar veya.

Benim arkadaşım acemiliğini orada yaptı.Telde konuşurken tüfeği ile soru sorduğumda ''ben hiç silah görmedim depoda duruyor'' demişti.Buyur gerisini siz düşünün.
Alt 06-11-2010, 22:58   #8
Kullanıcı Adı
mehmetakif24
subaylar denetleme safhasında 1 el ateş eder vurursa %100 vuramazsa %0
mehmetakif24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-12-2010, 20:18   #9
Kullanıcı Adı
rizzelli
Alıntı:
mehmetakif24 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
subaylar denetleme safhasında 1 el ateş eder vurursa %100 vuramazsa %0
subaylar hafif silah atışında 50 metreden 3 defa atış yapıyorlar.3 tane atıştan 1 tanesini bile vursa görev yapıldı hükmü veriliyor.

subayların ilk eğitimlerinde lazerli poligonlarda eğitiliyor ve bu eğitim çok üst seviyelerde oluyor.

albaylar tarafın haberindeki gibi genelleme yaparak sorumlu olduğu subaylar için yüzde 0 raporunu veremezler.

subayların yüzde 0 başarısı bana inandırıcı gelmedi.zaten gazetede belge olarak sunulmuş bir kanıt yok.
rizzelli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)