AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 06-18-2010, 23:14   #1
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart Hizbullah'tan İsrail'e "Meryem" Gemisi Yanıtı
Lübnan limanlarından kalkan gemilerle ilgili İsrail'in yaptığı ön yargılı ve abartılı açıklamalara Hizbullah'tan yanıt geldi.

‘Şimdiye kadar düzenlenen ve şimdiden sonra düzenlenecek olan gemi hareketleri de dahi, Gazze’deki ailemizi ablukadan kurtarmak için atılan bütün adımları takdirle selamlıyoruz’ denilen açıklamada ‘gemi organizasyonlarını düzenleyenleri ve katılım gösterenleri kutluyoruz’ ifadeleri yer aldı.

Açıklama şöyle devam ediyor: “Gemi hareketinin selameti ve başarısının sivil ve halk düzeyinde gerçekleşmesine bağlı olduğuna inanıyoruz. Bu sebeple başından beri gerek koordine, gerek lojistik destek, gerekse bireysel katılım düzeyinde bu insani hareketten uzak durduk. Bunu isteksizliğimizden ötürü değil; katılımcılara saldırmak için fırsat kollayan düşmana bahane sunmamak için tercih ettik.

Bu açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür. Organizasyona katılan bütün şerefli ve özgür insanlara, soylu hedeflerini gerçekleştirebilmeleri için Allah’tan muvaffakiyet diliyoruz.”

İsrail kaynakları, Lübnan'dan hareket edecek "Meryem" adlı geminin Hizbullah tarafından organize edildiğini iddia etmişti.

isra haber

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-19-2010, 00:10   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Açıklama şöyle devam ediyor: “Gemi hareketinin selameti ve başarısının sivil ve halk düzeyinde gerçekleşmesine bağlı olduğuna inanıyoruz. Bu sebeple başından beri gerek koordine, gerek lojistik destek, gerekse bireysel katılım düzeyinde bu insani hareketten uzak durduk. Bunu isteksizliğimizden ötürü değil; katılımcılara saldırmak için fırsat kollayan düşmana bahane sunmamak için tercih ettik.

Çok akıllıca hareket,israilin elini belini bağlayan bir düşünceyle hareket etmişler tebrikler.
Alt 06-19-2010, 01:32   #3
Kullanıcı Adı
manifesto
Standart Hizbullah : "Gazze ablukasını denizden kıracak projeye dahil değiliz"
Hizbullah: Gazze ablukasını denizden kıracak projeye dahil değiliz

Hizbullah, Gazze Şeridi'ne ablukayı denizden kırmak için düzenlenecek projeye dahil olmadığını açıkladı.

Lübnanlı Şii Hizbullah'tan yapılan açıklamada, ''Hizbullah, düşman İsrail'e katılımcılara saldırı düzenleme bahanesi vermemek amacıyla başından beri hem organizasyon ve lojistik destek düzeyinde hem de katılım olarak bu insani eylemin dışında kalmaya karar vermiştir'' denildi.
Yazılı açıklamada, Hizbullah'ın bu barışçı ve sivil çabanın başarısına derinden inandığı ifadesine de yer verildi. Aralarından 30 kadar Lübnanlı kadının yer aldığı 50 kadından oluşan bir grup, ''Meryem'' adlı yardım gemisini Gazze'ye ulaştırmak istiyor, ancak grubun girişimiyle ilgili henüz bir tarih belirlenmediği belirtiliyor. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak da ''Tehlikeli bir çatışmanın sorumlusunun Lübnan olacağı'' konusunda uyarıda bulundu. İsrailli üst düzey bir savunma yetkilisi de ''yardım konvoyuna Hizbullah'ın yer alması halinde bunun sorumlusunun Lübnan olacağını'' söyledi.

http://www.aa.com.tr/index.php?optio...aber_id=229437

http://zaman.com.tr/haber.do?haberno...-dahil-degiliz

Bak sen şu Hizbullah'a meğer siyonist işbirlikçisiymiş!!!
Böyle bir cihada nasıl destek vermezsin?
Oysa biz çoluk çocuğu bindirdik israilk'in insafına emanet ettik...
manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-19-2010, 01:54   #4
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:
Bak sen şu Hizbullah'a meğer siyonist işbirlikçisiymiş!!!
Böyle bir cihada nasıl destek vermezsin?
Oysa biz çoluk çocuğu bindirdik israilk'in insafına emanet ettik...
Akıllı ve Doğru bir seçim... Hizbullah Dünya siyasetinin ne denli Yanlı olduğunu biliyor ! Ve Tüm Dünya Hizbullah katılırsa Hizbullah'ı Suçlu Bulacaktır... ! Dünya'nın kandırılması için Neden mi olsun Hizbullah ! ''El Kaide'', ''Taliban'' hepsi bahanelerdi ! Uyanmak Lazım... Dünyanın acımasız siyaseti(Dalaveresi) !
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-19-2010, 15:37   #5
Kullanıcı Adı
redyellow
Hizbullah (LOJİSTİK VE KATILIM) destek verirse işte bakın hizbullah destek veriyor gemilerde hizbullahcılar var, terörist var, silah var derler diye hizbullah böyle bir karar almış.

bunu başka yerlere çekmenin anlamı yok.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-19-2010, 15:43   #6
Kullanıcı Adı
novek
iyi güzelde biraz kılık kıyafetlerine dikkat etseler. sakallarını kesseler. dünya bu adamlara bakınca ne düşünür. adam haklı olsalar bile kılık kıyafetlerinden kaybediyorlar. bir muslumana bukadar uzun sakal kıl yakışmıyo
kılda keramet olsa berberlere nur yagardı.
novek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-19-2010, 15:50   #7
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
novek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
iyi güzelde biraz kılık kıyafetlerine dikkat etseler. sakallarını kesseler. dünya bu adamlara bakınca ne düşünür. adam haklı olsalar bile kılık kıyafetlerinden kaybediyorlar. bir muslumana bukadar uzun sakal kıl yakışmıyo
Niye kessinler?

bu adamlara bakınca mesela ben kötü bir şey düşünmüyorum, bakıyorum gayet normal, herhangi bir insan gibi.

Sizin gibi, benim gibi, sizden bir farkları sadece sakallı olmaları.

İnsanları sakallarına göre, görünüşlerine göre mi yargılayacağız şimdi de?

Bu faşist ve kaba bir davranış olmaz mı?

Uzun veya kısa... sakal onun tercihi, bize düşen o tercihe saygılı olmaktır.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-19-2010, 16:04   #8
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:

O bizde mevcut... İrtica paranoyası... Yoksa Dünya genelinde sorun teşkil etmez... Ayrıca Dış görünüş ile alakalandırılacak bir konu değildir... Abesle iştigal buluyorum...
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-19-2010, 16:04   #9
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
BenHur biraz düşünürsen Hizbullah ne kadar doğru bir adım attığını görürsün.Dedikleri gibi israil saldırı bahanesi olarak eline büyük koz geçirecekti.Malum Hizbullah'ı terör örgütü olarak görüyorlar,buna destek veren ülkelerde belli,yakın amanda savaştan çıktılar,silahlı kanadı olanda bir örgüt.Bunu bahane edip gemiyi batırabilirlerdi veya şuan israil inanılmaz haklı konuma düşerdi.Bu yüzden gemiler yola çıkarken hiç kimse demedi ''neden İran Hizbullah yok'' diye,çünkü herkes biliyordu en oğrusunun katılmamaları gerektiğidir.

Haber eksik,bu tür yardımları kutluyorlar,zaten destekleri ortada.Filistin'i ne kadar düşündükleride.Bu israil ile iş birliği değil israili domuz bağı ile bağlamaktır.
Alt 06-19-2010, 16:10   #10
Kullanıcı Adı
rizzelli
Alıntı:
redyellow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Niye kessinler?

bu adamlara bakınca mesela ben kötü bir şey düşünmüyorum, bakıyorum gayet normal, herhangi bir insan gibi.

Sizin gibi, benim gibi, sizden bir farkları sadece sakallı olmaları.

İnsanları sakallarına göre, görünüşlerine göre mi yargılayacağız şimdi de?

Bu faşist ve kaba bir davranış olmaz mı?

Uzun veya kısa... sakal onun tercihi, bize düşen o tercihe saygılı olmaktır.
dünya ne düşünür mantığı var kafasının içinde..

novek zaten kendi özgün düşüncelerine değil özenti düşüncelere sahip.
rizzelli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 7 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 7 Misafir)