AK Gençliğin Buluşma Noktası
Ramazan-ı Şerif Ramazan-ı Şerif ile ilgili tüm paylaşımlar bu bölümledir.

Stil
Seçenekler

Alt 08-08-2010, 03:27   #1
Kullanıcı Adı
akgurbetci
Thumbs up Necip Fazıl dan bir Ramazan hatırası...
Necip Fazıl dan bir Ramazan hatırası... Çocuktum. 6-7 yaslarinda var yoktum. Bir Ramazan günüydü. Çemberlitasta oturdugumuz büyük Konaktan sokaga çiktim. Ileride, bir sehpaya oturttugu tablasindan çoluk çocuga seker meker satan birini gördüm.

10 para mi, 20 para mi, ne verdigimi hatirlayamadigim bir horoz sekeri satin aldim. Sekeri eme eme Konaga dönmek üzereydim ki, üzerime hamal kilikli bir adam çullandi. Yari ciddi, yari sakaci bir edâ ile haykirdi:

-Su bacaksiza da bak! Sokakta, elâlemin karsisinda yiyor!

Ödüm patlamisti sanki… Sekeri yere attim ve evime dogru kosmaya basladim.

Adam beni kapiya kadar kovaladi. Konagin açik kapisini bu herifin suratina çarparcasina kapatincaya kadar adeta bayginlik geçirdim.

Simdi, masum çocuklara degil, Ramazan günü açikça ve iftihar edercesine sigaralarini tüttüren her vasif disi insanlara o hamal kiligi içindeki saffet ve hassasiyetle hitap etmek istiyorum:

-Günahinizi niçin Allahla aranizda birakmiyor ve sanki onun reklâmini yaparcasina, zedelediginiz Allah hakkina kul hakkini da ekliyorsunuz? Eskiden Ermenisi, Rumu, Yahudisi bu kul hakkina tecavüz etmemek için Ramazanlarda müslümanlarin karsisinda oruca aykiri bir harekette bulunmazlardi. Düsünün, sizin derekeniz ne olmali!

Hamalin kovaladigi çocuk bugün 75 yasinda ama, kovalayanin soyundan kimse kalmadi.

akgurbetci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-08-2010, 03:32   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
Hamalin kovaladigi çocuk bugün 75 yasinda ama, kovalayanin soyundan kimse kalmadi.
Allahım bir insan bir cümlede nasıl bu kadar büyük bir anlatım yapabilir...

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
fazil, kisakürek, necip, ramazan

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)