08-08-2010, 16:10 | #1 |
Antalya CHP'de ŞOK: 'Evet' diyerek AK Parti'ye geçtiler
'Evet' diyerek AK Parti'ye geçtiler CHP ve DP'den istifa edip AK Parti'ye geçtiler. Antalya'da dünAK PartiGenel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rozet takmasıyla AK Parti saflarına geçen Antalyalı belediye başkanların parti değiştirme nedenleri de ortaya çıktı. Partilerinin referandumda 'hayır' diyeceği için partilerine tepki göstermek amacıyla AK Parti'ye geçtiklerini belirten başkanlar, iyi bir gelecek için sivil anayasanın şart olduğunu ifade etti. DP'den istifa ederek AK Parti'ye geçmesinde partisinin referandum sürecindeki tutumunun büyük bir etken olduğunu dile getiren Manavgat Taşağıl Belde Belediye Başkanı Ahmet Alp, kendisinin de 'evet' oyu kullanacağını açıkladı. "DP'nin 'demokrasi için, inadına demokrasi için evet' diyeceği yerde 'hayır' demesi ve parti içindeki genel başkanlık yapmış Süleyman Soylu'ya ihraç kararı için disiplin kuruluna verdi. Bunlar toplumun gözünden kaçmıyor." diyen Alp, bu tarz davranışların yanlış olduğunu belirtti. Referandum sürecinin, AK Parti,CHPveMHPolarak değil de Türkiye demokrasinin gelişmesi için sivil anayasanın şart olduğuna dikkat çeken Alp, "AK Parti'ye geçişinde bu durumun büyük etkisi oldu." dedi. AK Parti'ye geçmesinde ikinci bir neden olarak da, hizmet olduğunu söyleyen AK, önce vatandaşa karşı sorumlu olduğunu ifade etti. DünBaşbakan Erdoğantarafından rozeti takılan Alp, mitinge 120 otobüsle geldiklerini kaydetti. Kendiyle beraber DP'den 6 belediye meclis üyesinin de AK Parti'ye geçtiğini hatırlatan Alp, mutlu olduğunu söyledi. Parti değiştirdikten sonra kendisine karşı çevresindekilerin yüzde 95'inin olumlu tepkiler verdiğini belirten Alp, bazı kesimden de olumsuz tepki geldiğini söyledi. CHP'den istifa ederek AK Parti saflarına geçen Döşemaltı Belediye Başkanı Nurettin Tursun da, "Milletin iradesini yok sayanlar, 12 Eylül'de milletin varlığını hissedecektir." diyerek geçiş sürecini özetliyor. Referandum sürecinde demokrasiye katkıda bulunmak için CHP'den istifa ettiğini belirten Tursun, kendisinin de 'evet' dediğini söyledi. İlçesini de düşündüğü için AK Parti'ye geçtiğini söyleyen Tursun, "Bölgemizin gelişmesi ve kalkınması için, hiçbir ayrım ve ayrıcalıklı tutum içerisinde bulunmadım. Bu çerçevede belirlediğimiz hizmet kriterlerinin içerisine siyaseti asla koymadım. Seçimler bittiği gün, ilçemizde yaşayan her vatandaşımıza eşit uzaklıkta ve yakınlıkta bulundum. Ancak içerisinde bulunduğumuz koşullar bir siyasi değişimin gerçekleşmesi ile birlikte önümüzü açacaktır. Elbette bu değişim sonrasında, kısmi kırgınlıklar yaşanabilir." diye konuştu. Tursun, değişimin siyasi gelecek planlarından kaynaklanmadığını da hatırlattı. Geçiş sürecinde, 'ilk göz ağrım' diye nitelendirdiği AK Parti içerisinde kendisine gelen davetlerin de etkili olduğunu ifade eden Tursun, eski partisi CHP'de teşekkür etti. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Antalya'ya düzenlediği referanduma 'evet' mitinginde, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, Taşağıl Belediye Başkanı Ahmet Alp ve Çolaklı Bağımsız Belediye Başkanı Hasan Coşkun'u AK Parti'ye bağlayan rozetleri takmıştı. Başkanlarla birlikte 13 belediye meclis üyesi de AK Parti'ye geçmişti. CİHAN 08.08.2010
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
08-08-2010, 16:12 | #2 |
Dün gördüm muhteşem bir kalabalık vardı...
|
|
08-08-2010, 16:17 | #3 |
Hayırlı olsun.
Miting gerçektende güzeldi, chp nin kalesi yıkılıyor artık,başbakanımız ne güzel dile getirmiş :=) İzleyelim: http://www.nazarblog.com/akp-tayyip-...zle-7-agustos/ |
|
08-08-2010, 17:04 | #4 |
Evet, evet, evet. Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin yararına olan, Türkiye'yi daha demokratikleştirecek ve daha özgürleştirecek olan, Türk Milleti'ne daha çok; hak, hukuk, demokrasi ve özgürlük getirecek olan 12 Eylül 2010 Referandumundaki Anayasa Değişiklik Paketine Evet. Demokrasiye Evet. Hukuka Evet. Hukukun Üstünlüğüne Evet. İnsan Haklarına Evet. Özgürlüğe Evet. Sevdamız Millet Kararımız Evet. Her Şey Türkiye İçin.
|
|
08-08-2010, 19:03 | #5 |
Dürüst olmak gerekirse referandumdan dolayı diğer partilerden bu kadar yoğun bir destek beklemiyordum.
Bütün muhalefet adeta darmadağın oldu... |
|
08-08-2010, 19:04 | #6 |
Dahada Darmaduman olacaklar...
Hele referandum bir bitsin... Muhalefetin Muhalifleri diş biliyorlar... Muhalefete... |
|
08-09-2010, 03:55 | #7 |
'Darbeciliğe ve Cuntacılığa Hayır!', 'Darbelere ve Cuntalara Hayır!', '27 Mayıs 1960 Askerî Darbesine Hayır!', '12 Mart 1971 Askerî Darbesine Hayır!', '12 Eylül 1980 Askerî Darbesine Hayır!', '28 Şubat 1997 Postmodern Askerî Darbesine Hayır!' '27 Nisan 2007 E-Muhtırasına Hayır!', 'Askerî Vesayete Hayır', '12 Eylül 1980 Faşist Askerî Darbesinin Faşist Anayasasına Hayır!', '12 Eylül 1980 İşkenceci Askerî Darbesinin İşkencelerine Hayır!', 'Faşizme Hayır!', 'Gericiliğe Hayır!', 'Statükoculuğa Hayır!', 'Hak Düşmanlığına Hayır!', 'Hukuk Düşmanlığına Hayır!', 'Demokrasi Düşmanlığına Hayır!', 'Özgürlük Düşmanlığına Hayır!', 'Türkiye'nin Yararına Olduğu Apaçık ve Kesin Belli Olan Anayasa Değişikliklerine Hayır Oyu Kullanarak Türkiye'ye İhanet Etmeye Hayır!', 'Türk Milleti'nin Yararına Olduğu Apaçık ve Kesin Belli Olan Anayasa Değişikliklerine Hayır Oyu Kullanarak Türk Milleti'ne İhanet Etmeye Hayır!', 'Türkiye'yi Daha Demokratikleştireceği ve Daha Özgürleştireceği Apaçık ve Kesin Belli Olan Anayasa Değişikliklerine Hayır Oyu Kullanarak Türkiye Düşmanı Olmaya Hayır!', 'Türk Milleti'ne Daha Çok; Hak, Hukuk, Demokrasi ve Özgürlük Getireceği Apaçık ve Kesin Belli Olan Anayasa Değişikliklerine Hayır Oyu Kullanarak Türk Milleti Düşmanı Olmaya ve Hak, Hukuk, Demokrasi ve Özgürlük Düşmanı Olmaya Hayır!', 'Darbecilikle ve Darbecilerle Hesaplaşan Anayasa Değişikliğine Hayır Diyerek Darbeci Olmaya Hayır!', '12 Eylül 1980 Askerî Darbesiyle Hesaplaşan Anayasa Değişikliğine Hayır Diyerek 12 Eylül 1980 Askerî Darbesini Savunan 12 Eylülcü Olmaya Hayır!', 12 Eylül 1980 Faşist Askerî Darbesiyle Hesaplaşan Anayasa Değişikliğine Hayır Diyerek Faşist Olmaya Hayır!', '12 Eylül 1980 İşkenceci Askerî Darbesiyle Hesaplaşan Anayasa Değişikliğine Hayır Diyerek 12 Eylül 1980 Askerî Darbesinin İşkencelerini Savunan İşkenceci Olmaya Hayır!', '12 Eylül 1980 İşkenceci Askerî Darbesiyle Hesaplaşan Anayasa Değişikliğine Hayır Diyerek 12 Eylül 1980 Faşist Askerî Darbesinin Anayasası Olan Faşist 1982 Anayasasını Savunmaya Hayır!', 'Türkiye'yi ve Türk Milleti'ni Daha İlerletecek ve Daha Geliştirecek Olan Anayasa Değişikliklerine Hayır Diyerek Gerici ve Statükocu Olmaya Hayır!', 'Hak, Hukuk, Demokrasi ve Özgürlük Düşmanı, Gerici, Statükocu, Darbeci ve Faşist CHP'ye Hayır!', 'Hak, Hukuk, Demokrasi ve Özgürlük Düşmanı, Gerici, Statükocu, Darbeci ve Faşist CHP Zihniyeti'ne Hayır!', 'Hak, Hukuk, Demokrasi ve Özgürlük Düşmanı, Gerici, Statükocu, Darbeci ve Faşist Azgın Azınlığa Hayır!'.
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|