![]() |
#1 |
![]() Milliyetçi Hareket Partisi, meclise CHPsi ile girdiği günden beri partisinin kemik oylarını oluşturduğunu iddia ettiği ülkücü tabandan giderek uzaklaşmıştır. Rahşan afları, meydanlarda ip atmalar, şehit cenazelerinin sözde ülkücülerce sabota edilmesi de toplum nezdindeki MHP imajını silip atmıştır. İş öyle bir hal almıştır ki, 'Ver oyunu MHP'ye, gitsin CHP'ye!' sloganı bu genel seçimlerde gerçekleşecek hissiyatı yaratmakta..
Yakın gündeme gelecek olursak; Milliyetçi Hareket Partisi bu referdandumda 'Hayır' propagandası yaparak ülkücü tabanına hıyanet etmektedir. 80'lerde işkence yüzü görmeyenler, kalkıyorlar bugün sonsuz işkencelere maruz kalmış ülkücüleri, oylarını satan, millet düşmanı olarak gösteriyorlar. Kendilerine küskün ülkücüler, adını takan bu zümre, rahat olsunlar ki hakiki ülkücü kendileridir. Yıllarca 'Lider, teşkilat, doktrin tartışılmaz!' düsturuyla frenledikleri, kendilerinin düşünmesini istemedikleri bu zümre, belki de ilk defa bu kadar uzun ve kendinde düşündü, hayırlara vesile olması adına 'Evet' kararını verdi.. Kendileri müsterih olsunlar ki, Reisleri Yazıcıoğlu da, Başbuğları Türkeş de yaşasa aynı kararda olurlardı. Cefa çekenlerin getirdiği bu yolda, cefa çekmeden kimse sefa sürmeye kalkmasın.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() kendi ilkelerini ayaklar altına alan bir parti, 12 Eylül'ün acısını en çok yaşayan parti, ama gel gelelim, sırf Ak Parti'ye inat referandumda hayır kampanyası yürütüyorlar. Yürütmeleri bir şey ifade etmiyor kısmen. çünkü mhp'nin tabanı evet diyecek ve ben şüpheleniyorum, bu hayır kampanyası yürüten çoğu parti ve kuruluşlar da referandum da evet diyecek.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() siz hayal görmeye devam edin .
ülkücülerin hepsi evet diyecek.avucunuzu yalayacaksınız.çıkaracağınız anayasanızı alın da gidin diyecek millet size. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() MHp nin bir gün kaynayacağı öngörüsünde bulunmuştum tıpkı chp nin kaynadığı gibi; o vakit der idim ki; artık kabuklarına sığmıyor bu muhalefet partileri bir şey dar gelmeye başladı tabanın istek ve b eklentilerine bu yönetimleri dar geliyor bir zayıf damar bulsa içleri boşalacak diyordum ki chp de bu oldu ama daha kanam devam etmekte ve çok kan kaybedecek daha...Aynı olay ı mhp için de söylerken belki bu gün referandum daalacakları tavrı bile bilmiyordum.Ama tabana bakmanız yeterli bunları anlamak için
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Mhp genel başkanı,genel başkan ifadesini özellikle kullandım çünkü kendisi asla lider olabilecek kapasitede değil.İnanıyorum ki kendisi bile sandığa gittiğinde vicdanının sesine yenik düşüp evet diyecek.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 336 oyla kabul edilmiş ve 12 Eylül 2010 tarihinde oylanacak olan Anayasa Değişiklik Paketine 'Hayır' oyu vereceğini açıklayarak; 12 Eylül 1980 Askerî Darbesine Evet demiş, 12 Eylül 1980 Askerî Darbesinden sonra kapatılmış olan MHP'nin kapatılmış olmasına Evet demiş, 12 Eylül 1980 Askerî Darbesinden sonra kapatılmış olan ülkücü derneklerin kapatılmış olmalarına Evet demiş, 12 Eylül 1980 Askerî Darbesinden sonra 4,5 yıl kadar hapis yatmış olan dönemin MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in 4,5 yıl kadar hapis yatmış olmasına Evet demiş, 12 Eylül 1980 Askerî Darbesinden sonra Mamak Askerî Cezaevinde işkenceye uğratılan ve bazıları işkenceyle öldürülmüş olan ülkücülerin işkenceye uğratılmış olmalarına ve bazı ülkücülerin işkenceyle öldürülmüş olmalarına Evet demiş olan ülkücülerin düşmanı MHP'nin peşinden hiçbir gerçek ülkücü gitmeyecektir. 12 Eylül 2010 Halk Oylamasında 'Hayır' oyu kullanmak gerçek bir ülkücü için Ülkücü Harekete ve ülkücülere ihanet etmek anlamına gelir. Gerçek ülkücülerin hiçbiri Ülkücü Harekete ve ülkücülere ihanet etmeyecek ve 12 Eylül 2010 Halk Oylamasında 'Hayır' oyu kullanmayacaklardır. 12 Eylül 2010 Halk Oylamasında 'Hayır' oyu kullanacak olanlar sahte ülkücülerdir. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 12 Eylül 2010 Halk Oylamasında 'Hayır' diyen; Türkiye Komünist Partisi (TKP), İşçi Partisi (İP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile 'Hayır ve Boykot' diyen PKK Terör Örgütü ile ve 'Boykot' diyen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile birlikte el ele aynı cephede bulunarak; komünist, laikçi ve faşist blokta yer almıştır. Hiçbir gerçek ülkücü; Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin düşmanı, Türk - İslam düşmanı; komünist, laikçi ve faşist blokta yer almayacak ve 12 Eylül 2010 Halk Oylamasında 'Hayır' oyu kullanıp Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne düşmanlık yapıp, vatanımıza ve milletimize ihanet etmeyecektir. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
Ülkü Ocakları'nın eski genel sekreteri ve 12 Eylül Darbesi mağdurlarından Haşim Akten, referandumda kullanacağı oyun rengini en güçlü vurgularla ifade edenlerden biri. Mamak Cezaevi'nden çıktıktan sonra hiçbir seçimde oy kullanmamış. Sadece 2007 yılındaki cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle ilgili referandumda sandığa gitmiş. Akten, "Referanduma ölümüne destek vermek için sandığa gideceğim ve 'Evet' diyeceğim." diyor. 12 Eylül'ün izlerini taşıyan her şeyin bu ülkeden silinmesi gerektiğini savunan Akten, darbecilerin yargılanması için zaman aşımı engeli olduğu görüşlerini ise önemsemiyor: "Olsun dava açarım ya. 'Adı filan oğlu filandan doğma Kenan Evren' diye sanık olarak yazılır ya. Bu bile yeter. 'Hayır' diyenler, darbeci zalimlerle birlikte olmanın vebalini taşıyacaklardır. Ben, 'Hayır' diyemem. Dersem, halâ her sıcak çay bardağını tutuşunda yediği copların acısını hisseden ellerime ihanet ederim." Haşim Akten'e göre Türkiye'deki sorunların bitmesi için özgürlüklerin alabildiğine genişletilmesi gerekiyor: "Benim; başörtümle, sakalımla, Kur'an kursumla uğraşılmasını ben istemem. Hür yaşamayı arzularım. Rum'u da, Ermeni'si de, Kürt'ü de herkes bu vatanda hürce yaşasın." Zaman 09.09.2010 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
![]() Erzincan'ın Kargın beldesinin Milliyetçi Hareket Partili (MHP) eski Belediye Başkanı Salih Yıldırım, referandumla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erzincan'ın Kargın beldesinin Milliyetçi Hareket Partili (MHP) eski Belediye Başkanı Salih Yıldırım (60), 12 Eylül'de oylanacak referandumda 'Evet' oyu kullanacağını, vicdanı olan herkesin de 'Evet' oyu vermesi gerektiğini söyledi. Salih Yıldırım, 1989-1999 yılları arasında Erzincan'ın Kargın beldesinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden belediye başkanlığı yaptı. Geçtiğimiz dönemde yine aday olan, ancak kazanamayan Salih Yıldırım, 12 Eylül'de yapılacak referandum oylamasında 'Evet' oyu kullanacağını belirtti. Referandumdaki anayasal düzenlemelerin hukuk ve idare bakımından olumlu olduğu için tercihinin 'Evet' olacağını belirten Yıldırım, "Referandumdan 'Evet' sonucu çıkarsa memleket için hayırlı olacağını düşünüyorum ve 'Evet' diyorum. 12 Eylül'de yapılacak referandum bir seçim değil. Bundan dolayı da benim gibi arkadaşlarımın da ellerini vicdanlarına koyup oy kullanmalarını istiyorum. 12 Eylül Referandumu sonrasında sonucun 'Evet' olacağına ve bu sonucun da memlekete ve millete hayırlı olacağına inanıyorum." diye konuştu. Yerel Posta 06.09.2010 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın, Topçu Şanlıurfa'da partilileri ile bir araya geldi. İftarını partilileri ile birlikte açan Topçu, "12 Eylül sabahı bir daha bu memlekette cuntalar, ihtilaller olmaması için 'Evet' diyelim." çağrısında bulundu. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, Şanlıurfa'daki partilileri ile bir araya geldi. Valilik, belediye, müftülük makamlarına yaptığı ziyaretten sonra Balıklıgölü de gezen Topçu, çarşı esnafını ziyaret etti. Partilileri ile birlikte iftarını açan BBP Lideri Topçu, konuşmasında sık sık muhalefeti eleştiri yağmuruna tuttu. Topçu, 24 saat kesintisiz demokrasinin yaşanması için de referandumda 'Evet' oyunun kullanılmasını istedi. Anayasa taslağını eksik gördüklerini anlatan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, partililerine neden 'Evet' demeleri gerektiğini aktardı. Referandum ile kazanılacak hakları sıralayan Başkan Topçu, 12 Eylül sabahı cuntaların, ihtilallerin bir daha olmaması için herkesin 'Evet' demesini istedi. ADALET MİLLET İÇİN OLMALI, EŞİTLİK OLMALI Anayasaların millet menfaatleri doğrultusunda değiştirilmesi gerektiğini dile getiren Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, Kemal Derviş'i kastederek o dönemde çıkarılan yasaların hiçbirinin millet menfaatine uymadığını Avrupa menfaatleri doğrultusunda değişikliklerin gerçekleştiğini iddia etti. Daha önce değiştirilen yaklaşık 30 maddeden hiçbir maddenin millet menfaatleri ile uyuşmadığını ileri süren Topçu, "Bir partinin hükümet ortağı olduğu koalisyon zamanında hatırlarsanız bir ithal bakan gelmişti. O bakan anayasanın 30 küsur maddesini değiştirdi. Buna kimsenin sesi soluğu çıkmadı. O değiştirdiği maddelerin hiçbirinde millet geleceği ile alakalı tek bir menfaat yoktu. O maddelerde Avrupa birliği menfaatleri vardı." iddiasında bulundu. Değişikliğin herkese eşitlikçi bir adalet getirmesi gerektiğini savunan Topçu, "Bu değişikliği öyle yapın ki, millet aleyhine kim suç işlediyse, bu gerek benim dağdaki çobanım, gerek köşkteki cumhurbaşkanımız herkes bu memlekette hukuk önünde eşit olsun." diye konuştu. CHP İKTİDAR OLDU CAMİLERİ AHIRA ÇEVİRDİ; BU MİLLET ONU BİR DAHA İKTİDAR YAPMAZ Konuşmasında CHP ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren BBP Lideri Topçu, CHP'nin iktidara gelmek için sürekli bir fırsat istediğini, milletin bir daha CHP'ye fırsat vermeyeceğini söyledi. CHP'nin politikasını eleştiren Topçu, CHP'yi milletin dini duygularını hiçe saymak, hortumculara sessiz kalmak ve teröristleri asmamakla suçlayarak milletten bir daha destek göremeyeceğini söyledi. Topçu konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: "Senin iktidarını bu millet gördü. Harput'ta namaz kıldığım bir camide o cami hayvanlar için barınak yapılmış, onun halâ halkaları duruyor, halkaları! Bu millet seni iktidar yaptı da ne oldu. Sen iktidar olduğun zaman statükonun yanında, millet değerlerinin karşısında yer alırsın. Millet sana bir daha bu fırsatı vermeyecek. İktidar oldunuz da ne yaptınız? Bir eşkıyanın elebaşlarından birisinin dahi kellesini bu millete hediye edemediniz. Satılan bankaların paralarının bir gece yarısı bankaların arkasına yanaşan arabalarla çuval çuval hortumlandığını gördük. Milletin kasasından 40 milyar dolar para gitti, hiçbiriniz gıkınızı bile çıkarmadı; sizin konuşmaya ne hakkınız var. Milleti kamplara bölüyorsunuz, bunun hesabını biz soracağız, Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşları soracak." Öte yandan konuşmasının sonunda bir peçeteyi kaldırarak dinleyicilere gösteren Topçu, peçeteyi referandumda karşılarına çıkacak oy pusulasına benzetti. Pusulanın 'Evet' yazılı olan kısmının beyaz olacağını bunun geleceği şekillendireceğini belirterek, herkesin 'Evet' tarafına mührünü basmasını istedi. Samanyolu Haber 01.09.2010 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
![]() Büyük Birlik Partisi (BBP) Osmaniye İl Başkanı İsmail Gümüş, 12 Eylül'de yapılacak referandumda cellatlarına yalakalık yapmayacaklarını ve 'Evet' oyu kullanacaklarını söyledi. Anayasaların bugüne kadar ya batının telkinleri ya da askerî bürokrasinin zorlaması ile yapıldığını belirten BBP İl Başkanı İsmail Gümüş, mevcut Anayasa'nın ve onun dayattığı sistemin 30 sene evvel insanların üzerinden bir buldozer hoyratlığıyla geçtiğini; gaddar, zalim ve hayasız bir cunta idaresinin eseri olduğunu kaydetti. Gümüş, "Başta merhum genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu olmak kaydıyla sebepsiz yere yıllarca hapis yatan, işkence gören, idam sehpasında sallanan dava adamlarına bir nebze olsun vefa borcumuzu ödemek için 'Evet' diyeceğiz. Kısacası, cellatlarımıza yalakalık yapmayacağız; onlar arkadaşlarımıza akla hayale gelmeyen işkenceler yaptılar. Biz de hiç olmazsa onların yaptıklarını medeni biçimde reddetme hakkımızı kullanmış olacağız. Başta 27 Mayıs olmak üzere 50 yıllık darbe süreci, 12 Eylül'den bu şekilde hesap sorulmasıyla artık kapanacaktır.13 Eylül'den itibaren Türkiye'de birçok şey yeniden şekillenmeye başlayacaktır." dedi. Haber Vaktim 31.08.2010 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|