![]() |
#1 |
![]() Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Başbakan Erdoğan'ın eskilere döndüğünü belirterek, eski yapılanların gerekçeleri olduğunu ancak ölülerle canlıların karşılaştırmasının doğru olmadığını savundu.
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, ''Bu anayasa değişiklikleri kabul görürse Anayasa Mahkemesi ve HSYK, Abdullah Gül-Tayyip Erdoğan ikilisinin eline geçecektir'' iddiasında bulundu. Cindoruk, DP Turgut Özal Kampüsü'nde düzenlediği basın toplantısında halk oylamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Anayasa paketi ile ilgili siyasi mücadelenin giderek sertleştiğini ve rayından uzaklaştığını belirten Cindoruk, ''Bir havuz muhabbetidir gidiyor, sanki anayasa paketi havuza düştü. Biz o paketi, o havuzdan çıkarıp yoğunluğu, gerekliliği ve meselelerin önemi ölçüsünde soğukkanlı irdelemek istiyoruz'' dedi. Referandumda ''Evet'' ya da ''Hayır'' diyeceklerin dahi değişikliğin içeriğini tam olarak bilemediğini ifade eden Cindoruk, referandumda ''Evet'' yerine ''Tercih'' yazan mühür kullanılması konusunda YSK'ya başvurduklarını, YSK'nın istemlerini kabul ettiğini ancak zorunlu kılmadığını bu sebeple zorunlu kullanılması için yarın başvuruda bulunacaklarını bildirdi. Türkiye'de referandum sonuçlarının seçim sonuçları ile uyuşmadığını belirten Cindoruk, ''hükümetin referandumdan seçim başarısı beklemesini'' yadırgadığını kaydetti. ''Tek partinin anayasa değiştirmesini garipsiyorum, ayıplıyorum ve anayasa teamüllerimize aykırı olduğunu söylüyorum'' diyen Cindoruk, ''tek partinin dayatmasının, TBMM içerisinde de halk arasında bölünmeye neden olacağını'' ileri sürdü. -''İKTİDAR PARTİSİ YARGIYI YÜRÜTMEK İSTİYOR''- Cindoruk, şöyle devam etti: ''Bu iktidar partisi, kendisi için tehlike saydığı, kendisine itaat etmeyen ve kendisi ile siyasi anlamda değil hukuki anlamda bir muhalefet kurulu oluşturmuş olan Anayasa Mahkemesinin ve HSYK'yı durdurmak ve susturmak istiyor. Kendisine bağlamak istiyor. Yargıyı yürütmek istiyor. Bu nedenle yargıyı hapsedecek anayasa değişikliği getiriyor. Bu anayasa değişiklikleri kabul görürse Anayasa Mahkemesi ve HSYK, Abdullah Gül-Tayyip Erdoğan ikilisinin eline geçecektir. Öyle bir eline geçecektir ki bundan sonra bunlar iktidardan düşseler, bu iktidar değişse bile en az 10 sene, HSYK ile maalesef Anayasa Mahkemesinin demokratik yapısı değiştirilecek, bir parti yapısı haline dönüştürülecektir, gizli amaç budur. Bir amaçları daha vardı, parti kapatmayı imkansızlaştırma. O, TBMM'de bir iki oyla düştü. Üçünü bir araya getirirseniz buradan kalın çizgilerle söylüyorum demokratikleşme sürecinde bugüne kadar gördüğümüz en mühim darbe ile karşı karşıyayız.'' Anayasa Mahkemesinin şekil yönünden inceleme yapabileceğini ve bu sebeple derinliğine inemediğini belirten Cindoruk, ''Anayasa Mahkemesi şekil yönünden incelemiştir, esas yönünden inceleme görevi de Türk halkınındır, onlar da referandumda 'Hayır' oyu vererek bu meseleyi bitirmelidir'' dedi. ''BAŞBAKAN NEDEN ASABİ?'' Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren Cindoruk, ''Başbakan neden asabi?'' diye sordu. Erdoğan'ın ''Sinirlerine hakim olamadığını, bu sebeple diline hakim olamadığını, sesini ayarlayamadığını, bağırdığını ve yüksek sesle konuştuğunu'' öne süren Cindoruk, ''Bu Başbakan'ın konuşmalarını aileler yaramaz çocuklara dinletseler onları korkuturlar, ben bile korkuyorum. Ne söylüyor, niye bağırıyor, ne demek istedi, dilinin altında ne bakla var? Herkese hakaret eden, herkesi küçümseyen, hiddetli, kibirli ve maalesef içi boş konuşmalarla ne yapmak istediğini anlamakta zorluğum var'' şeklinde konuştu. ''ÖLÜLERİ BU İŞE (SİYASETE) KARIŞTIRMAK YANLIŞTIR'' Halkın sağduyulu olarak referandumda ''Hayır'' oyu vereceğini savunan Cindoruk, Erdoğan'ın da bundan çekindiğini ileri sürdü. Cindoruk, ''Eskilere dönüyor, cumhuriyetimizin ilk dönemlerinden son dönemlerinden örnekler veriyor. Onları da doğru bilmiyor yahut doğru söylemiyor. Bir yanlışın üzerine yanlış hükümler koyuyor. Siyaset günceldir, canlılar arasında yapılır, ölüleri bu işe karıştırmak yanlıştır. Türkiye'nin milli tarihinde yer almış vakaların o güne göre gerekçeleri vardır, onları örnek alarak bugün başka partileri, başka kişileri kimlikleri rahatsız etmek, ölülerimizi rahatsız etmek bence doğru bir şey değildir'' dedi. Cindoruk, ''Türk tarihini bilmeyen, bilmediği tarihi siyasete alet eden, bilmediği insanları, bilmediği başbakanları kendisi ile mukayese eden Başbakan'a Türk halkının 'Dur' deme görevi vardır'' şeklinde konuştu. DP lideri, ''Bugün vereceğimiz karar, Türk halkının yarın pişman olacağı bir karar haline gelebilir. Bugün vereceğiniz bir 'Evet' kararı, seçim ile düzeltilemez. 'Buna evet diyelim seçimde düşünürüz' diyenlere sesleniyorum. Bugün bu anayasa değişikliği yürürlüğe girerse siz seçimde o buyurduğunuz, düşündüğünüz sonuçları alamazsınız, size aldırmazlar. Bu iktidar her şeyi hesaplayarak bu işe girmiştir'' dedi. Hükümetin ''tek adam'' peşinde olduğunu savunan Cindoruk, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) ile TSK'nın, referandum ile Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nın ''engel olmaktan çıkarıldığını''öne sürdü. ''27 Mayıs ile 'Ben hesaplaşıyorum' diyor. O hesaplaşmayı biz yaptık. 27 Mayıs'ta o çocuktu'' diyen Cindoruk, şöyle devam etti: ''Bilmiyorum yaşını ama biz o hesaplaşmayı yaptık. Partiler kurduk, iktidarlar değiştirdik. Sonra 12 Eylül'de de yaptık. Biz hapse girdik, bizim siyasi haklarımız alındı. Bizimle ilgili kararlar verildi. Ben onu, o zor günlerimde ne hapishanelerde ne sürgün yerlerinde görmedim. Onlardan birini de görmedim. Bize yardımcı da olmadılar. Demokrasi için bir tek kalem oynatmadılar. Şimdi demokrasi havarisi oldular.'' ''YANDAŞ BASININ AKLI İLE İŞ YAPMAYIZ''- Konuşmasının ardından bir basın mensubunun, ''Bazı DP'lilerin de 'Evet' oyu vereceği'' yönündeki açıklamaları anımsatması üzerine Cindoruk, parti kararına aykırı hareket edenlerle ilgili parti içi işlem başlatılabileceğini belirtti. Cindoruk, ''Bizim büyük çoğunluğumuz, hatta yüzde 99'umuz 'Hayır' oyu verecektir çünkü DP kalitesi onu gerektirir. İdam edilen biziz, hapse sokulan biziz, dayak yiyen biziz, işkence gören biziz. Biz demokrasi haklarımızı savunuruz ve yandaş basının aklı ile de iş yapmayız'' dedi. Cindoruk, ''Referandumda 'Hayır' oyu vereceklerle terör örgütü bir tutuluyor. Siz de 'Hayır' oyu vereceksiniz, bundan rahatsızlık duyuyor muzunuz?'' şeklindeki soruyu yanıtlarken şöyle konuştu: ''Terör örgütü ile temas kuran, Habur'da onlara imkanlar tanıyan, adaleti Habur'da rezil eden biri varsa bu hükümettir. İçişleri Bakanı'nın ne işi var? Habur'a hakim ve savcı götüren, pazarlık eden, halklarla temaslar kuran, işbirlikçi olan onlar, biz değiliz. Biz terörle mücadelenin demokratik koşullar içerisinde en şiddetli biçimde yapılmasını istiyoruz. Terörle mücadele eden generali tutuklamak isteyen onlar, o siperde dik durmak önemli değil, önemli olan siyasette dik durmaktır. Biz siyasette 50 yıldır dik durduk, geliyoruz.'' DP lideri, Başbakan Erdoğan'a çağrıda bulunarak anayasa değişikliğini tartışmaya davet etti. Cindoruk, ''Ben meydan okuyorum. Sayın Tayyip Erdoğan, tanımıyorum kendisini görmüşlüğüm de yok ama söylediklerini dinledikten sonra bilmediğini düşünüyorum, bence yanıltıyorlar onu. Alsın yanına Kuzu var bir tane, Kuzu'yu da getirsin koyunu da getirsin, kimi getirirse tartışalım'' dedi. AA
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() cindoruka ne dersen de ne yaparsan yap...
hep yağmur yağıyor der... . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Bu adamı televizyonda gördükce cinler tepeme çıkıyor. Ne utanmaz insan bunlar yahu?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Demirel in çantacısı ne olacak.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Oyunu oynayanların elindeki bir piyon sayın Cindoruk...darbeleri yaptıranların can dostu olandan darbe anayasasını değiştirmesini beklemiyorduk zaten...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|