AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 08-27-2010, 22:50   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart TÜSİAD'ın Başındakileri Bilmem; Ama Memleketin Hayrına 'Evet' Diyeceğim
TÜSİAD'ın başındakileri bilmem; ama memleketin hayrına 'Evet' diyeceğim

TÜSİAD üyesi ve Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, 12 Eylül'de halkoyuna sunulacak değişiklikleri 'Memleketin hayrına' diye yorumladı ve 'Evet' oyu vereceğini açıkladı. Bitlis, "TÜSİAD'ın başındakiler ne düşünüyor bilmem; ama 'Evet' çıktığı takdirde Türkiye daha ileri gidecek." diye konuştu.

TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği) üyesi ve Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, 12 Eylül günü yapılacak halk oylamasında 'Evet' oyu vereceğini söyledi. Bitlis, 'Hayır' oylarının fazla çıkması durumunda ülkede kaos meydana geleceğini düşündüğünü açıkladı. Polisan Boya'nın patronu Necmettin Bitlis, Zaman'a yaptığı açıklamada, "TÜSİAD'ın başındakiler ne düşünüyor bilmem. Ama biz, memleketin hayrına 'Evet' diyoruz. Referandumda benim oyum 'Evet' olacak." dedi.

1950 yılından beri Türkiye gündeminin nabzını tuttuğunu belirten iş adamı Necmettin Bitlis, son sekiz senede Türkiye'nin ekonomik olarak ilerlediğini ve bu durumun bozulmasını istemediklerini ifade etti. Bitlis, "Ben, 'Evet' oylarının fazla çıkmasını bekliyorum. 'Evet' çıkarsa ekonomik olarak daha iyi olur. 'Evet' çıktığı takdirde Türkiye daha ileri gidecek. 'Hayır' çıkarsa biraz kaos olacağı düşüncesindeyim. Benim iş adamı olarak görüşüm bu." diye konuştu. Anayasa değişikliğinin halk oylamasında kabul edilmesinin memleketin hayrına olduğuna inanan Necmettin Bitlis, çevresine de 'Evet'i tavsiye etmekten geri durmuyor. Polisan Boya'nın bayileri ve çalışanlarından oluşan yüzlerce kişiye önceki akşam bir iftar veren Necmettin Bitlis, yemek sonrası holding CEO'su Erol Mizrahi ile birlikte şirketi ve sektörün durumu hakkında bilgi verdi. Erol Mizhari'nin açıklamasına göre Türkiye'de yüzde 22 pazar payına sahip Polisan, 2010 yılının ilk 7 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38 oranında büyüdü. Şirket, sektörün yüzde 5 küçüldüğü 2009 yılında da büyümüştü. 450 bin tonluk Türkiye dekoratif boya pazarının 80-90 bin tonluk kısmı Polisan'ın elinde. Mizrahi, ısı yalıtımı için bina dış cephelerindeki mantolamanın boya tüketimini de büyük oranda artırdığını anlattı. Geçen yıl 250 milyon dolar olarak gerçekleşen Polisan Grubu cirosu, bu sene beklenenden fazla artacak. Dünyada ilk defa boyayı 'ev kozmetiği' olarak adlandıran Polisan, açtığı dükkanlar ile boyayı nalburlardaki tozlu raflardan çıkardı. Mizrahi, sayısı 40'a ulaşan Polisan Shop'larla birlikte boya seçimini buralara gelen kadınların yapmaya başladığını söyledi.

Yurt dışına boya ihraç ettikleri Türk Cumhuriyetleri, Rusya, Doğu Afrika ülkelerinde üretim yapmak için araştırma yaptıklarını belirten Mizrahi, "Sekiz ülkede fabrika kurmak için araştırmalarımız sürüyor." dedi. Yurt içinde en ücra noktaya ulaştıklarını hatırlatan Mizrahi, bundan sonraki hedeflerinin ihracat yaptıkları ülkelerde üretim yaparak yurt dışında büyümek olduğunu söyledi.

Boyanın dekoratif olmaktan öte koruyucu özelliği olduğunu anlatan Necmettin Bitlis, 35 yıl önce İzmit Dilovası'ndaki Polisan Boya Fabrikası'nı kurarken inşaat tahtalarından yaptığı şantiyenin boyalar sayesinde bugün halâ ilk günkü gibi sağlam durduğunu söyledi. Kendisinin de 35 senedir bu şantiye binasında oturduğunu belirten Bitlis, "Orada diktiğim ağaçlar büyüdü ve fabrikada vaha gibi oldu. Gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler 35 yıldır kar, yağmur altındaki inşaat tahtalarından yapılan bu yerin güzelliğine hayran kalıyorlar. Boyanın koruyucu özelliğine burası güzel bir örnek." dedi.

Zaman 27.08.2010

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)