AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 09-11-2010, 03:20   #1
Kullanıcı Adı
burak5
Standart özelleştirme
Ben ve arkadaşlarım biraraya geldiğimizde tartıştığımız konulardan biri özelleştirmelerdir özelleştirmeler ülkeyi satmak anlamına geliyor mu? gelmiyorsa neden ve yararları nelerdir bana yardımcı olursanız sevinirim ve bide şu ana kadar özellleştirilen yerlerin isimlerini yazarsanız sevinirim.Sizlerinde değerli yorumlarına müracaat etmek istedim teşekkürler.

burak5 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-11-2010, 03:37   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
Hükümetler yıllarca istihdam yükünü azaltmak ve işsizliğe çözüm bulduğunu zannederek kamu iktisadi teşebbüslerine yani kamu kuruluşlarına insanları doldurmuşta doldurmuştur...
Bu düşüncesiz istihdam sosyalist görüşlü hükümetlerin dönemlerinde dahada artmıştır ve bunun sonucunda kamu kuruluşlarımız çökmüştür...
Bunların ülkeye zararları bir çoktu...
-bu kuruluşlardan vergi geliri alamıyorduk vergi alamadığımız gibi devlete bağlı kuruluş olduğundan her yıl zararlarını sübvanse etmek için devlet kasasından milyarlarca lira aktarılıyordu kitlere...
-Türkiyenin üretim faktörlerini kullanmasını engelliyordu...Çünkü devlet elinde olduğundan dolayı nasılsa zararların karşılacağını bilen yöneticiler emeği ve hammaddeyi baştan savma kullanıyordu...
-Sonuçta aramalı olarak kullanılacak kaliteli madde üretilemediğinden ülkenin ihracatçısı karından azalmaya yol açmasına rağmen yurtdışından aramalı ithal edip onları nihai mal olarak geri ihrac ediyordu buda cari fazlamızı engelliyordu...Döviz gelirimizin döviz giderimizi daha fazla aşmasını engelliyordu...
-Sektöre girip kaliteli mal üretmek isteyen özel sektör devletle mücadele edemezdi ve sektörden çekilirdi...Buda ek istihdam ve vergi gelirinden bizleri mahrum bırakırdı...

Öncelikle şunu söylemek gerekir özelleştirme yararlı bir politikadır...Özelleştirmeyi verimli kullanan ülkeler gelişmiştir...Burada en önemli örnek polonyadır...Türkiye Cumhuriyetinin ekonomi akademisyenleri yılllarca polonya üniversitelerinde özelleştirme dersleri vermişlerdir...Sonunda polonya başarılı bir özelleştirme politikasıyla ab ye girmeyi başarmıştır...

Yerinde ve zamanında yapılacak özelleştirmeden elde edilecek verim çoktur...
-Özelleştirme sonucu vergi alınamayan kuruluşlardan vergi geliri sağlanır...
-Özelleştirme sonucunda eskiden milyarlarca dolar harcadığımız kuruluşlar özel sektöreün disiplinine girer ve devlet kasasında kalan milyarlar eğitim sağlık gibi temel altyapı giderlerine gider buda kalkınmamıza olumlu etki yapar
-Verimlilik ve rekabet artar özel sektörle rekabet devletler rekabetten iyidir bunu göze alan firmalar sektöre dahil olurar.Bu rekabet kısa ve uzun dönemde istihdam artışı olarak döner
-Rekabet kaliteli aramalı üretimine neden olur ihracatçılarımız aramalarını yurtiçindeki pazarlardan alır bu hem piyasada parayı arttırır hemde dövizlerimizi çarçur etmemiş oluruz...

Türkiyede özelleştirmeyi çıkaran AK Parti değildir...
Atatürk dönemine inersek atatürkün bile özelleştirme yaptığını göreceksiniz zira italyan bir firmaya yap işlet devret modeliyle kibrit firması bırakmıştır...

Ülkemizde özelleştirme adına 4 kanun 12 kararname çıkarılmıştır...
Hiç birşeyi layıki ile başaramayan hükümetler özelleştirmeyide başaramışlar ve ellerine yüzlerine bulaştırmışlardır.Dönemler arası özelleştirmeden gelen döviz gelirlerini görünce bu anlaşılıyor...

Şunu söylemeliyiz.Yerinde özelleştirme hükümete ilaçtır..Mesela bu durumda ilk akla gelen 1994 yılıdır.Çiller o dönemde ptt ye bağlı t lerden biri olan telekominikasyonu özelleştirme kararı almıştı...
20 milyar dolara bir firmayla anlaşılmıştı.Bakın vahim olan nokta burası türkiyenin o dönemde ki iç borcu 16 milayr tl idi...Yani bu özelleştirme başarılsa türkiyenin iç borcu silinecekti...Ama anayasa mahkemesi tiryakisi sosyalist kafalı chp o dönemde bunu anayasa mahkemesine götürmüş ve bu özelleştirmeyi iptal etmiştir.Bu devlete ihanettir...

Buyur bak buda hükümetlerin geçmişten günümüze yaptığı özelleştirmeler...
Hani ak parti yapınca devleti satmak oluyorda bunlar yapınca neydi acaba...

ayrıca şu konudada hangi hükümetin ne kadar özelleştirme yaptığı var...
http://www.akpartiforum.com/hangi-hu...is-t94985.html
Alt 09-11-2010, 03:49   #3
Kullanıcı Adı
burak5
Çok teşekkür ediyorum bana çok ama çok yardımcı oldunuz.
Alt 09-11-2010, 03:53   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
önemli değil kardeşim...

Alt 09-11-2010, 03:55   #5
Kullanıcı Adı
burak5
işsizliklerinde her hükümetteki sayısal değerlerini bulabilirmisiniz bana.
Alt 09-11-2010, 03:57   #6
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
burak5 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
işsizliklerinde her hükümetteki sayısal değerlerini bulabilirmisiniz bana.
nasıl yani ?
hükümetler dönemindeki işzizlik verilerimi?
Alt 09-11-2010, 03:58   #7
Kullanıcı Adı
burak5
evet hükümetler dönemindeki işsizlik verileri
Alt 09-11-2010, 03:59   #8
Kullanıcı Adı
İntifada
tamam kardeşim...
bir bakınayım ama bu gece bulamazsam yarın kesinlikle bulur koyarız inşAllah...
Alt 09-11-2010, 04:00   #9
Kullanıcı Adı
burak5
kusura bakmayın zahmet verdim.
Alt 09-11-2010, 04:02   #10
Kullanıcı Adı
İntifada
yok kardeşim ne önemi var...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)