AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-24-2010, 15:07   #1
Kullanıcı Adı
M.Atilla
Lightbulb 2. Vefa treni yola çıkıyor
Kimse Yok Mu Derneği, bugün (24 Eylül Cuma günü) İstanbul Haydarpaşa Garından Pakistan'a, 2. Vefa Treni’ni gönderiyor.

Trende 20 vagon ve her vagon’da 2 şer adet konteyner olmak üzere toplam 40 konteyner ve 500 ton yardım malzemesi bulunuyor. Pakistan'a gönderilen Kimse Yok Mu ‘Pakistan’a Vefa Treni-2’de 300 adet adet 24 metrekarelik soğuk ve sıcağa dayanıklı, izolasyonlu çadır, un, kuru bakliyat ve ev eşyası var.

Kimse Yok Mu Derneği, Pakistan için başlattığı yardım kampanyası çerçevesinde gelen yardımları Pakistan'a ulaştırmaya devam ediyor. Kimse Yok Mu 16 Ağustos'tan beri Pencap Eyaleti Lahor Şehrinde ve Hayber Eyaleti Peşaver Şehrinde her gün 3 bin kişiye iftar ve sahur verdi. Ramazan’dan sonra dernek bölgede her gün 3 bin kişiye yemek vermeye devam ediyor.

VEFA TRENLERİYLE YÜZLER GÜLÜYOR

Kimse Yok Mu 27 Ağustos günü Türkiye'den 43 tonluk yardım uçağı gönderdi. Uçağın ardından Türk halkından gelen toplam 500 tonluk aynî yardım malzemelerini 8 Eylül Çarşamba günüİstanbulHaydarpaşa Gar’ından yola çıkan Kimse Yok Mu ‘Pakistan’a Vefa Treni-1’ ile Pakistan'a gönderdi. Trende, gıda, temizlik malzemesi, bebek maması, giyim ve halı bulunuyordu.
‘Pakistan’a Vefa Treni-1’ ile Pakistan’a gönderilen malzemeler geçtiğimiz günlerde Pakistan’da dağıtılmaya başladı. Şimdi Türkiye’den gelen yardımlarla, kardeş ülke Pakistan’ın selzede halkının yüzü gülüyor ve Türk halkına teşekkür ediyorlar. Afetten günümüze toplam 950 adet çadır gönderen dernek, gelecek ay 700 adet çadır daha göndererek Lahor ve Peşaver’de yaklaşık 10 bin kişinin yaşayacağı 2 ayrı çadır kent kuracak.



3. TREN YOLA ÇIKMAYA HAZIR

Pakistan için Türk halkına yardım çağrısında bulunan Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara, “Kimse Yok Mu ‘Vefa Treni-2’ bugün yola çıktı. 3. Trenimizin yükü de hazır. Gelecek hafta 3. trenimiz yola çıkacak. Pakistan'a gidecek olan yardım trenleriyle bağış göndermek isteyenler derneğimizle irtibata geçebilir. Kurtuluş savaşımızda çocuklarını satarak ülkemize yardım eden kardeş ülke Pakistan için şimdi vefalı olma ve yardım etme zamanı” şeklinde konuştu. Özkara, fedakâr, vefalı Anadolu insanının Pakistan halkı için seferber olması gerektiğine dikkat çekti.

‘HAYIRDA ÖNCÜ’ OLANLARA TEŞEKKÜRLER

Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara, Kardeş Ülke Pakistan’ın yaralarını sarmanın 5 yıl alacağına dikkat çekerek; “Pakistan için bağışta bulunan işadamları tarihi bir görevi yerine getiriyor. Fedakar Anadolu insanına ve ‘İyilikte Seferber’ olan işadamlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.



3.VE 4. TRENLE GÖNDERİLECEK EŞYALAR

Yiyecek (Bebekler için bebek maması, bisküvi. Yağ, şeker, konserve, helva, reçel, çay) Ayakkabı, battaniye, halı, yatak ve nevresim, giyim, oyuncak, İlaç (Kolera ve bulaşıcı hastalıklara karşı koruyucu ilaçlar, antibiyotik, serum, bağırsak antiseptikleri) Temizlik malzemeleri (Sabun, çamaşır ve bulaşık deterjanları, su arıtma cihazları ve su temizleme tabletleri, bebek bezi, kadın pedi, el havluları, diş fırçası ve macunu...

BAĞIŞLAR GİDER GÖSTERİLEREK VERGİDEN DÜŞÜLEBİLİR

Kamu Yararı Statüsü'ne sahip olan Kimse Yok Mu Derneği'ne yapılan gıda, temizlik ürünleri ve giyim yardımlarının tamamı Maliye Bakanlığı'nın 21. 03.2004 tarihli kararıyla gider olarak gösterilip vergiden düşürülebiliyor.



Pakistan Sel Kampanyasına Nasıl Yardım Edebilirsiniz?

Online Bağış : www.kimseyokmu.org.tr adresinden kredikartınızla, sitedeki “Pakistan Sel” kampanyasına online bağış yapabilirsiniz.

Havale/EFT: Sitedeki yurtdışıbankahesaplarımıza, açıklama alanına “Pakistan Sel” yazarak EFT/Havale göndererek bağışta bulunabilirsiniz.

Tahsilat Ekranlı Bankalar; Tahsilat ekranlı bankalardan Kimse Yok Mu Derneği'nin ismini vererek Pakistan için bağış yapabilirsiniz.

Akbank, Albaraka Türk, Bankaysa, Garanti Bankası, Halkbank, Kuveyt Türk, Türkiye Finans, Ziraat Bankası

PTT: 88 5777 numaralı posta çeki hesabına Pakistan için para yatırabilirsiniz.

SMS: Turkcell, Vodafone veAveatüm hatlardan “pakistan” yazıp 5777 SMS göndererek, 5 TL bağışta bulunabilirsiniz

Telefon:
Ayrıntılı bilgi için 44 44 593 (KYD) numaralı telefonu arayabilirsiniz.
Kamu Yararı Statüsü'ne sahip olan Kimse Yok Mu Derneği'ne yapılan gıda, temizlik ürünleri ve giyim yardımlarının tamamı Maliye Bakanlığı'nın 21. 03.2004 tarihli kararıyla gider olarak gösterilip vergiden düşürülebiliyor.

 


Konu M.Atilla tarafından (09-24-2010 Saat 15:09 ) değiştirilmiştir..
M.Atilla isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi