AK Gençliğin Buluşma Noktası
Yerli Diziler Yerli Diziler ve yorumlarınız,eleştirileriniz.

Stil
Seçenekler

Alt 11-02-2010, 22:16   #1
Kullanıcı Adı
HazâL
Thumbs down Fatmagül’ün Suçu, Ahlaksız Oluşu !
Ahlaksızlığı sanat görenler, ilk başta söylüyorum bu yazıyı okumasın.

Tahammül göstermenin de bir sınırı var. Ahlaki dezenformasyonda, insanı hedef alan zihniyetin, gerçeği örtme fikrinin doğurganlığıdır bulunduğumuz nokta!

Bozuk bilgi çöplüğünden çıkan çok yönlü hareketler bunlar!

Ahlaki normları yeniden yazan ve toplumun dünya görüşüne egemen olmak isteyenlerin oyun kuruculuğu yaşananlar!

Yeni üretilen toplumsal bakışın ürüyebilmesi için açılan yollar!

Yaşamı çetrefilli bir hale getirmek için düzenin kurallarına herkesin uyması için yapılan çırpınışlar!

İnsanı “şartlara göre" kodlamak ve kurgulamak isteyen gizli sistemin, ayak sesleri!

Ahlaksızlığı özendiren medya= İdeolojik aygıt!

Sonuç= Bihter, Fatmagül ve türevleri!

Ahlaksızlığı normal görme, bilinçli dezenformasyon ve reyting üçlüsünün ürettiği "Fatmagül'ün Suçu Ne?" ve "Kılıç Günü" gibi dizilerde, tecavüz, eşcinsel yatak sahnesi noktasına Türkiye kolay gelmedi.

Yavaş yavaş!

Sakin sakin!

Rezillikte ilkten başlayıp sona doğru ilerleme, yıllar aldı.

Bugün geldiğimiz noktada ise karşı çıkışlar söylemden öteye gidemiyor. Toplumun büyük bir kesimi bu rezilliği izleyerek ödüllendiriyor. Çizgi filmden tutun da kadın programlarına kadar, yanlışın dibine vurulmasının etkileri başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere tüm toplumu hedef alıyor.

İnsanların çoğu bu çapsız ve hayali karakterlere özeniyor ve onları kendine örnek alıyor.

Hadi RTÜK, gizli güçler vesilesi ile bu tür yayınlara müdahale edemediğini söylüyor ya toplum!

Birileri o rezil dizileri izlemeniz için beyninize silah mı dayıyor?

RTÜK, tecavüz sahnesi için 'Türk aile yapısına aykırıdır' maddesi gereğince işlem yapılmasını istediğinde, üst kuruldan karar çıksa bile mahkeme, “Türk Aile yapısı için kimi baz aldınız?... Serbest yaşayan insanlarda var, dini inançlarını yerine getirmeye çalışan insanlarda var, dolayısıyla bu buna sığmaz” diyormuş, bunun üzerine RTÜK 'gençlerin ruhsal gelişimine olumsuz etkiliyor' maddesini devreye sokuyormuş… Mahkeme yine aynı gerekçe ile “hangi gençleri baz alıyorsunuz” diyerek red ediyormuş…

Yargının kimi baz aldığı belli de, bu dizileri hem kınadığını söyleyip hem izleyenler hangi temele giriyorlar acaba?

Ahlakın yanında insan psikolojisini de yerle bir eden bu yayınlara siz tepki koymazsanız kim koyacak?

Çocuklarınıza da mı acımıyorsunuz ey insanlar?

Ahlaksızlık yarışında ATV’in Kanal D’den ve diğerlerinin birbirinden bir farkı kalmadığını görmüyor musunuz?

Bir toplumu yok etmek için silahtan daha güçlü bir canavarla savaştığımızın da farkında değil misiniz?

Siz, Bihter mi olmak istiyorsunuz yoksa Fatmagül mü ya da Kılıç günü adlı dizide ki karakterlerden biri mi?

Önce gönlünüzü sonra televizyonunuzu kapatın bu rezilliklere şahit olmak istemiyorsanız!

Ben diyorum ki, böyle sanat ve modernlik olmaz olsun!

Fatmagül ve diğerlerini topluma sürende, onu yayınlayanda, normal gören de ahlaksızdır!

Yanlış anlamayın hakaret etmiyorum. Ahlak kuralları belli!

Ahlak’ın karşısında Ahlaksızlık duruyor!

Ben bir şey söylemiyorum!

1. AHLAK
2. AHLAKSIZLIK

Seç beğen!

Sen ahlaksızlığı seçiyorsan, seçmeyenlerin suçu ne?

Fatmagül’ün suçunun ne olduğunu biliyorsun da bunu mu bilmiyorsun?

Arzu ERDOĞRAL

HazâL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-02-2010, 22:18   #2
Kullanıcı Adı
HazâL
07 Ekim 2010 Pazartesi Bir tecavüz sahnesi ki günlerce ekranlarda döndürüldü.
Ballandırıla ballandırıla anlatıldı...O gün ekran başına milleti oturtmak için tellallar çıkarıldı...Cümle alem oturdu topluca tecavüzü izledi...Tadını çıkara çıkara...Çoluk, çocuk çekirdek çitleye çitleye...

Bir tecavüz sahnesi ki...Kaçıranlar için sanal alemde milyonlarca kez tekrarı yapıldı...

Ve gerçek hayat...

Üç genç...

Tıpkı o sahnedeki gibi...

Tıpkı o yaşlarda...

Tıpkı o kız gibi evlenmeye hazırlanan...

Üstüne üstlük zihinsel engelli olan bir kızın üzerinde...

Tıpkı o tevcavüz sahnesini denedi.

Aydın'da yaşandı iliklerimize kadar ürperten olay. Adı Fatmagül değildi... Gazetelere yansıyanı ile sadece S.Ç.

16 yaşında...

Zihinsel engelli...

Evlilik hazırlıkları yapıyordu.

Annesi ile babası büyük bir kavgaya tutuştu. S.Ç. durduramayınca kavgayı, 300 metre uzaktaki karakola yardım istemeye gitmek için yola çıktı. Önünü yaşları 19, 21 ve 23 yaşında üç genç kesti. Genç kızı bir okula soktular.
Ağzını bantlayıp saatlerce tecavüz ettiler.

Yetinmediler...

Dizideki gibi bir ormanlık alana götürdüler hava kararınca...Sabaha hem dövdüler hem tecavüz ettiler...

MÜNASİP BİR YERİNİZE KINA YAKIN!

Tecavüzü meziyet gibi sunan dizi yönetimini tebrik ediyoruz.Günlerce bunun reklamını yapanları.Ve ayrıca Kanal D yönetimini kutluyoruz..Tecavüz sahneniz gördüğünüz gibi artık gerçek hayatta taklit ediliyor...

Ne büyük başarı değil mi?

Övünün!

Gururlanın!

Biz ne gösterirsek onu yapıyor bu halk diye sevinin...

Hakkınızdır...

Bu tecavüz sizin eseriniz çünkü...

Münasip bir yerinize kına yakın!

(Alıntıdır)
Alt 11-02-2010, 22:19   #3
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
Birileri Özgürlüğü Ahlaksızlıkla Karıştırıyor... Yine...
Asi_isyankar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-02-2010, 22:24   #4
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
dizi çok abartılıyor, ülkemizdeki ahlaksızlığın tümünü birkaç saniyelik tecavüz sahnesine mal etmek doğru değil.
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-02-2010, 22:25   #5
Kullanıcı Adı
İntifada
kumandada kanal değiştirme tuşu var değil mi...
yada frekans bozup kanalı silme tuşu...
kime sorsan tepkili ama herkesin dilinde fatmagül...
İzlemeyin kardeşim izlemeyin...
Bizim vatandaşta tecavüz izlemek kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın düşüncesi var ne yazık ki...
Bundan önce bu kadının bi dizisi daha vardı...
Herkes eleştiriyor...
Ama herkes günlerce finalini konuştu...
Kimse kandırmasın kendini...Karanlığa küfredeceğine bir ışık yakmayı denesin insalar...
silin kardeşim kanal d yi televizyonlarınızdan...Çokmu zor?
Alt 11-02-2010, 22:42   #6
Kullanıcı Adı
merve
İzlemeyelim ! İzlenmeyince reytingsizlikten kaldırılacak, problem kalmayacak.
merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-02-2010, 22:49   #7
Kullanıcı Adı
HazâL
Tùrkiyede bôyle bir dizi yayinlanmasi cok mu gerekliydi yani ?
Daha bilgilendirici, egitici diziler yapamazlar mi ?
Kanallarin reyting adina cevirdikleri sacma sapan diziler yùzùnden,ekranda ailece bakabilecegimiz program kalmadi.
Sadece KanalD degil bu,bir cok kanalda gereksiz,toplum icin faydali olmayan yayinlar var.

Zorla degil ya izlemeyiverin diyeceksiniz,ben zararli buldugum programlari izlemiyorum cocuklarima da izletmiyorum...peki ne izleyelim ? bu toplumun neye ihtiyaci var bilmez mi bu Kanallar ?

Alt 11-02-2010, 22:59   #8
Kullanıcı Adı
İntifada
gerekmezdi...
türkiyede şu an yayınlanan dizilerin çoğunun olmaması gerekir...
ama adam kolay yolu bulmuş...
her evin içine ajanını sokmuş...
aile duygusunu büyüğe saygı duygusunu değerlerimizi herşeyimizi törpülüyorlar...
bizde ağzımızı kapatmadan izliyoruz onları...
şu an tvde izlediğim tek dizi kurtlar vadisi...
bide belli bazı tartışma programları...
bide futbol maçları...
başka hiç bir şey izlemiyorum açmıyorum televizyonu...
ama şunu gönül rahatlığıyla söyliyeyim televizyonun en temiz kanalı bence hilal tv...
hee onuda kaçımız sabredip izler orası ayrı konu...
nede olsa diğer kanalda artistler var...
Alt 11-03-2010, 20:54   #9
Kullanıcı Adı
ak sevda
gerek bu dizi gerekse buna benzer diziler nasıl ki yavaş yavaş tv lere çıkmaya başladı
maalesef okul öncesi çocukları dadısı olan tv onlarada yavaş yavaşbunu çok normal bir şeymiş gibi gösterdi.
ve anne babalar çocukları kuzenleri ile hoşgeldin amaçlı olarak dudakları öperken gülerek bilmem hangi lanet diziyi örnek aldığını söyleyerek onu tebrik etti.

ve ailece o dizinin tek bir saniyesini bile kaçırmamaya özen gösterdiler ve bir gün geldi artık o dizi veya tv kanalı yatak sahnesini onlara gösterdi
o zaman yapmacık olarak belkide sadece başkalrına ben de tepki verdim demek için rtük arayıp bir kaç kelime ile eleştirdi ve yine akşam diziyi kaçırmamaya özen gösterdi.
tv yi evden atmayı veya o ahlaksız kanalı silmeyi hiç düşünmedi çünkü onun için tv nin hiç bir suçu yoktu hatta izlediği halde onun bile tüm suç bu diziyi yayımlayan kişilerdeydi.
ve bir gün geldi aynı sahne onun kızının veya kardeşinin başına geldi belkide ben de tv lere çıkarım diye kendi istekleri ile belki de aynı amaçlı başka kişilerin zoruyla ne olursa olsun sebeb 5% 99 o sahnin ekranda izlenmesiydi belki de

işte o zaman pişmalkla söyledikleri tek kelime kızımın suçu neydi yada benim suçum neydi

belkide dizinin etkisiyle dilindeki tel cümle Fatmagülün suçu ne
ak sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-04-2010, 22:05   #10
Kullanıcı Adı
Iceshield
Fatmagül tevbe ederse dizinin adı ''Allah'ım neydi günahım'' olur herhalde. (suçunu pek öğreceneceğe benzemiyor)
Iceshield isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
dizi gundemi, fatmagulun sucu ne

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)