AK Gençliğin Buluşma Noktası
Kitaplar ve Dergiler Kitaplar ve Dergi içerikleri, değerlendirme ve tavsiyeler.

Stil
Seçenekler

Alt 11-05-2010, 05:09   #1
Kullanıcı Adı
EZEL
Standart Bir Liderin Doğuşu R. Tayyip Erdoğan

"Bir Liderin Doğuşu: Recep Tayyip Erdoğan" kitabında, Başbakan'ın siyasi hayatı yer alıyor. Kadim dostu Mustafa Gündoğan'ın, "Artık sizi göremeyiz" sözlerini hiç unutmayan Erdoğan, Başbakanlık'taki ilk gününde herkesi dışarı çıkardı ve onunla bir saat baş başa görüştü.

3 Kasım'da iktidardaki 8. yılını dolduracak olan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın siyasi yaşamının önemli bir kesiti "Bir Liderin Doğuşu: Recep Tayyip Erdoğan" adıyla kitaplaştırıldı.

Meydan Yayınevi'nden piyasaya çıkacak olan kitap, Erdoğan'ın siyasi yaşamındaki yol arkadaşlarından AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli ile Şair-Yazar Ömer Özbay tarafından kaleme alındı. Kitapta, Erdoğan'ın gençlik yıllarından başlayarak Başbakanlık koltuğuna oturduğu güne kadar geçen siyasi yaşamı ele alınırken, Pınarhisar Cezaevi'nde yattığı 4 aylık mahpusluk günlerinin bilinmeyen yönleri de anlatılıyor.

Kitapta, Erdoğan'ı, Pınarhisar Cezaevi'nde susturacaklarını söyleyen MİT görevlisi kimdi? İsviçre'nin Türkiye Büyükelçiliği'nde görevli MİT'çiden bu kararı duyan ve soluğu İstanbul'da alan Hasan Yeşildağ, "Reis'i korumak için kendini zorla cezaevine nasıl attırdı?" sorularına yanıt veriliyor. Roman tarzında kaleme alınan, Erdoğan'ın dünden bugüne siyasi yolculuğunu yansıtan kitaptan kesitler şöyle:

AK Parti’nin tek başına iktidara gelmesi dış dünyada da yankılandı. Bunun üzerine parti kurmayları, Erdoğan’ı dönemin ABD Başkanı Bush’la buluşturmak için yoğun çaba sarf etti. Ama ilk girişimler, bürokratik zihni engellere takıldı. Kitapta, Erdoğan’ı Beyaz Saray’daki tarihi Bush görüşmesine taşıyan süreç Cüneyt Zapsu’nun ağzından şöyle yansıtıldı:

“... Gördük ki, dış dünyada ve ABD’de AK Parti’yi ve özellikle de Tayyip Erdoğan’ı merak ediyorlar. Ben, bunu fırsata çevirebileceğimizi düşünerek, o zamanki Büyükelçi Faruk Loloğlu’na durumu açtım ve ‘Bush’tan randevu alabilir miyiz?’ diye sordum. Keşke sormaz olaydım; adamın beni bir dövmediği kaldı.

‘Şu anda, en az 100 devlet başkanı randevu bekliyor, kaldı ki Tayyip Erdoğan ne devlet başkanı ne de başbakan, Cüneyt Bey, bu işler işadamlığına benzemez’ diyerek, teklifime hiç yüz vermedi. Canım sıkılmıştı. O sırada, Tayyip Bey İsveç’teydi. Telefonla arayıp kendisine bilgi verdim. Sonra bazı temaslarda bulunduk ve sonuçta ABD’den davetiye geldi. Loloğlu’na kalsa, böyle bir görüşme önümüzdeki yüz yıl içinde bile çok uzak bir ihtimaldi.”

Beyaz Saray’da yapılan görüşmede George W. Bush, Tayyip Erdoğan’ı “Ben, bir tek Tanrı’ya inanıyorum; sizin de öyle olduğunuzu duydum. Tanrı’ya inanan iki insan olarak, birlikte çok iyi çalışabileceğimizi umuyorum!” sözleriyle karşılamış ve konuğunu en üst düzeyde ağırlamıştı.

Beyaz Saray’da yapılan görüşmede George W. Bush, Tayyip Erdoğan’ı “Ben, bir tek Tanrı’ya inanıyorum; sizin de öyle olduğunuzu duydum. Tanrı’ya inanan iki insan olarak, birlikte çok iyi çalışabileceğimizi umuyorum!” sözleriyle karşılamış ve konuğunu en üst düzeyde ağırlamıştı.

PAŞAM SÖZ VERDİK
Devlet Bakanı Egemen Bağış, eski Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç ile yaşanan diyaloğu şöyle anlatıyor: “Tayyip Bey’le konuştuk, başka arkadaşlarla tanıştık ve yapılacak bir törenle partiye katılmayı karalaştırdık. Bir kaç gün sonra Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanlığım sırasında tanıştığım Tuncer Kılıç beni aradı. Hal hatır sorduktan sonra Erkan Mumcu’yu ve beni pazar günü kahvaltıya beklediğini söyledi.

‘Peki, Paşam!’ dedim. Cuma akşamı Erkan Mumcu, Hasan Özer ve Miraç Akdoğan’la beraber yola çıktık. Cumartesi günü il teşkilatında yapılacak tören için İstanbul’a gidiyoruz. Biz yoldayken Tuncer Kılıç yeniden aradı: ‘Benim kulağıma bir şeyler geldi’ dedi, ‘Siz bir yaramazlık mı yapacaksınız?’, ‘Yarın, Erkan Bey’le AK Parti’ye katılacağız, onu mu kastediyorsunuz? ‘Öyle bir şey yaparsanız pazar günü bize gelemezsiniz!’ dedi. ‘Takdir sizin, komutanım’ deyip kapadım telefonu.

Devamı : http://www.sabah.com.tr/fotohaber/gundem/bir_liderin_dogusu_recep_tayyip_erdogan?tc=39&page =11&albumId=24538
12 sayfadan devam ediniz .

Liste Fiyatı: 20,00 TL.Kitapyurdu Fiyatı: 15,60 TL.
Yayın Yılı: 2010
380 sayfa
Kitap Kağıdı
13,5x23 cm
Karton Kapak
Dili: TÜRKÇE

EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-05-2010, 09:00   #2
Kullanıcı Adı
M.Atilla
Lightbulb
en yakın zamanda kitabı alacağım inşAllah..paylaşımınız için teşekkürler..
M.Atilla isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-05-2010, 09:01   #3
Kullanıcı Adı
Hakan Özkan
Bende temin etmeyi düşünüyorum.
Hakan Özkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)