AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyasi Değerlendirme Hükümet, Muhalefet, Cumhurbaşkanı, YÖK, Danıştay,Ergenekon ve gündemdeki diğer bütün siyasi değerlendirmeleri burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 07-05-2007, 11:37   #1
Kullanıcı Adı
Diriliş
Standart Acilen Yalanlanması Gereken Gerçekler
Sıcak para yoluyla oluşturulan sahte cennet bir taraftan yalancı bahar havası pompalarken; öte yandan da devleti yönetenlerin kabusu haline gelmiş durumda.Şu günlerde seksen milyar doların üzerine çıkmış bulunan sıcak paranın yaklaşık elli milyar dolarlık kısmı borsada ve diğer kısmı da hazine bonolarında bulunuyor. Borsanın yüzde yetmişlik kısmı bu sebepten dolayı yabancı fonların elinde. Yani ortada Türk borsası diye bir kavram yok.

Türkiye hala reel olarak yüzde on iki ila on üç aralığında yüksek faiz verdiği için sıcak para geliyor. Adamlar bir yandan paralarına yüksek faiz kazandırıyorlar; öte yandan da örtülü kur çıpası dolayısıyla kurdan da kazançlı çıkıyorlar. Yani tam bir kaymaklı ekmek kadayıfı...

Türkiye, gelişmekte olan ülkeler arasında en yüksek cari açığı ve en yüksek reel faizi ödeyen ülke. İşte ekonomik başarı diye yutturulmaya çalışılan da bu. İthalat cenneti olmuşuz, kime ne Ülkede ara malı üreten fabrikalar kapanmış, AKP’nin nesine Zaten ayakta kalan karlı işletmeleri adamlar başarı diye yabancılara satmakla meşguller. Değerlenen Türk Lirası, bunun, üretim ve uluslararası rekabet ortamında yarattığı sıkıntılar vs... Bunların hiç birisi hükümeti ilgilendirmiyor.

Bütün bunlar işin ekonomik soygun düzeni tarafı. Ama bir de dış politika veçhesi var. Bütün dış politika çıkarlarımız bu sıcak para karşılığında rehine edilmiş durumda. Her hangi bir konuda hak ve menfaatlerimizden söz etmeye kalksak, hemen Başbakan, AKP polit bürosu, Türkiye’nin yabancılara peşkeş çekilmesinden büyük mutluluk duyan basın ve televizyonlar hep bir ağızdan haykırmaya başlıyorlar: ‘Aman ekonomik istikrar bozulacak’

Oysa ortada istikrar falan yok. Talan ve soygun düzeninde bir istikrar olduğu doğru. Haftada sadece bütçeden faize bir milyar dolar para veriyoruz ve buna rağmen yıl sonunda borcumuzun miktarı azalmıyorsa, istikrar bunun neresinde olabilir Üstelik bir de bu sıcak para ülkenin bütün dış politikasını teslim almışsa, buna AKP polit bürosundan başka kim istikrar diyebilir?

Düşününüz ki, Irak büyüklüğündeki bir ülkeye Amerika 2003 yılında saldırdı ve ordusunu dağıtarak ülkeyi bir kaç haftada teslim aldı. Ama son dört yıldır toplamda hemen hemen bir trilyon dolar para harcamasına rağmen nüfus olarak Türkiye’nin üçte biri büyüklüğündeki bir ülkeyi bütünüyle kontrol altına alamadı. Hatta Irak savaşını kaybettiğinden söz edilebilir rahatlıkla...

Buna karşılık yetmiş milyonu aşkın bir nüfusa, büyük bir orduya, dinamik bir üretim kapasitesine sahip kocaman bir ülke bütün tarihi ve mazisiyle birlikte adeta işgal edildi. Neyin karşılığında İşte bu sıcak para operasyonları sayesinde. Adamlar hem paralarına muazzam faiz kazandırıp nemalandırıyorlar hem de Türkiye’yi tehdit edebiliyorlar.

Barzani’ye ilişme sıcak para çıkar ve kriz olur... Kıbrıs konusunda direniş gösterme sıcak para kaçar ve finans krizi patlar... Türkiye’nin hak ve menfaatlerini savunmaktan bahsetme sıcak para tedirgin olur. İşte AKP’nin yaklaşık beş yılda ülkeyi getirdiği nokta bu. Ve adamlar gayet pişkin bir şekilde bunu bize başarı diye satmaya çalışıyorlar... Yüzde yetmişi yabancı olan borsa yükselse ne olur, yükselmese ne olur

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-05-2007, 12:09   #2
Kullanıcı Adı
unlu
BENDE EKLEYEYİM İSTERSEN

DARBE ÇIĞIRTKANLIĞI YAPIP İSLAMA KİN VE NEFRETİNİ KUSAN KANALTÜRK SAHİBİ MALUM ŞAHIŞIN KANALINA KATILAN METE GÜNDOĞAN
TUNCAY ÖZKAN BİR KONFERANSINDA DİYOR Kİ

BENİM ALLAHIMLA ONLARIN ALLAHINI KARIŞTIRIRSAK.BENİM ALLAHIMLA ONLARIN ALLAHI BİR ARAYA GELSELER.ANLAŞAMIYORLAR.NERDE ANLAŞACAKLAR?
ALLAHIMIZI ONLARIN ALLAHLARIYLA BULUŞTURUP TANIŞTIRIP KARŞILIKLI BİR ARAYA GELEBİLMEK İÇİN ÇOK FAAALİYET GÖSTERİYORLAR
http://www.youtube.com/watch?v=2pbnU0ic7ZA

ŞİMDİ AÇIKLASIN BAKALIM BU NASIL OLACAK HANİ SİZİ KARTEL MEDYASI KAALE ALMIYORDU.HANİ SİZ AYDIN DOĞANA ETMEDİĞİNİZ LAFI BIRAKMADINIZ.NE OLDU HOCA MİLLİYETTE ÖN SAYFADAN RÖPORTAJ VERDİ

ŞİMDİ CAN ALICI SORU AK PARTİYİ KARALAYIP DURUYORLAR

ACABA HOCA KARTEL MEDYASINDAN NE KADAR PARA ALDI TUNCAY ÖZKAN VE YA AYDIN DOĞAN DAN HELE BİR ANLATIN.TAYYİP ERDOĞAN ÇIKINCA İŞBİRLİKÇİ HOCA ÇIKINCA MÜCAHİD ÇOCUKLAR BİLE GÜLER

HOCANIN DEYİMİYLE

HADİ ORDAN HADİ ORDAN
Alt 07-05-2007, 12:43   #3
Kullanıcı Adı
Diriliş
Ne söylediğinizden hiçbir şey anlamadık.

Önce Mete Gündoğan'dan söz edip sonra tuncay özkanın bir videosunu eklemişsiniz.

Aralarında ne gibi bir bağlantı kurmamızı bekliyorsunuz?

Mete Gündoğan bir siyasi partinin genel başkan yardımcısı ve partisinin reklamını yapmak, partisini anlatmak için her programa katılır, katılmak zorundadır. Aydın Doğan'a ait bir televizyonun programına katılmak SP'yi Aydın Doğan yandaşı veya destekçisi mi yapar? Ne kadar saçma..

Arkadaşım lütfen daha mesnedli şeyler bulun..

Ayrıca, AKP'nin başarısızlığını SP'ye laf atarak kapatmak mümkün değildir. Siz yukarıdaki iddialar hakkında düşünün/konuşun lütfen...
Alt 07-05-2007, 12:59   #4
Kullanıcı Adı
unlu
siz gayet iyi anladınız .erdoğan kanald ye çıkınca işbirlikçi

bak kardeş artık milli görüşün maskesi düşmüştür.Lafa gelince israil düşmanısınız.METE GÜNDOĞAN, ALLAH DÜŞMANI VE İSLAM DÜŞMANI TUNCAY ÖZKANIN KANALINA ÇIKMIŞTIR.BİZE GÖRE BİR SORUN YOK SORUN SİZİN SAVUNDUĞUNUZ KATI TUTUMA KARŞI İKİ YÜZLÜ BİR SİYASET İZLEMENİZ

SORUN SİZİN ERDOĞANI SÖZDE İSLAM DÜŞMANLARI VE İSRAİLLE İŞBİRLİĞİ İDDAALARIYLA KARALAMANIZ VE SONRA İSRAİLLE PAŞA PAŞA ANTLAŞMALAR İMZALAMANIZ
Alt 07-05-2007, 15:23   #5
Kullanıcı Adı
Diriliş
Kardeşim ne münasebet, biz Erdoğan kanal d'ye çıktığı için işbirlikçi demiyoruz.. Sadece sözgelimi maliye bakanlığı aydın doğan'ın 1 milyar dolarlık borcunu sildiği zamanki gibi durumlarda, "acaba aralarında birşey mi var" diyoruz.

İsrail'le imzalanan anlaşmanın içeriğini daha önce açıklamıştım.

Ve son olarak tekrar söylemek istiyorum, AKP'nin yanlışlarını örtbas etmenin yolu Milli Görüş'e sataşmak değildir. Lütfen yorumlarınızı yukarıdaki açıklamalar hakkında yapın. SP ile ilgili söyleyeceklerinizi başka bir başlık altında dile getirebilirsiniz, o başlık altında konuşur, tartışırız.

Şu anda gördüğünüz gibi konu AKP'nin ekonomi politikası, bununla ilgili söyleyeceğiniz birşey varsa buyrun lütfen..
Alt 07-05-2007, 16:45   #6
Kullanıcı Adı
unlu
http://www.akicraatlar.com
Alt 07-05-2007, 16:57   #7
Kullanıcı Adı
Abdullah KAÇ
Arkadaşlar millet tartıyor biçiyor.

17 gün sonra herşeyi göreceğiz..
Abdullah KAÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-05-2007, 21:51   #8
Kullanıcı Adı
mutluya
HERKESİN AK PARTİYE SATAŞMASINA BİR ŞEY DEMİYORUMDA MİLLİ GÖRÜŞÜN BUNU YAPMASI BENİ VE BENİM GİBİ YÜZBİNLERİ YARALIYOR.

VE GEÇMİŞ DE MİLLİ GÖRÜŞE VEDİĞİM OYLARI SORGULAR OLDUM

NE ACI Kİ BUNU SP NİN DIŞINDAKİ TÜM PARTİLER YAPSA HİÇ DİYORUM BUNLARIN AMACI BU AMA SP Yİ ANLAMIYORUM BAKIN BEN MİLLİ GÖRÜŞÜM İKTİDAR OLDUĞU DÖNEMDEKİ HATALARINDAN SÖZ BİLE ETMEYECEĞİM SANMAYINKİ MİLLİ GÖRÜŞÜN HİÇ HATASI YANLIŞI OLMADI

ARKADAŞLAR YAPILAN LARI TARTALIM

İYİLER BİR TARAFA KÖTÜLER BİRTARAFA
DOĞRULAR BİR TARAFA YANLIŞLAR BİRTARAFA
GÜZELLER BİR TARAFA ÇİRKİNLER BİRTARAFA

EĞER İYİLER GR FARKIYLA DAHİ AĞIR GELMİŞSE .....

DÜŞÜNMEK LAZIM BU SEÇİMLER ÇOK ÖNEMLİ

BARAJ ALTINDA KALMASIN OYLAR
BARAJ ALTINA GİDEN HER OY CHP VE ZİHNİYETİNDE OLANLARA YARAR

GEÇEN SEÇİMLERDE 10 OY FARKLA CHP SANDALYE SAYISINI ARTIRDI EĞER O YALAR AKP YE GELSEYDİ
ŞİMDİ BUNLAR YAŞANMAZDI BELKİ..

İİİİ DÜŞÜNELİM OYLARI HEBA ETMEYELİM
mutluya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-05-2007, 21:56   #9
Kullanıcı Adı
mutluya
BU SP NİN HİZMET ANLAYIŞINDAN BİRŞEY ANLAMADIM

MAHALLE MUHTARIMIZ SP Lİ BİZ OY VERDİK VERMEZ OLAYDIK DİĞER MAHALLE MUHTARLARI BELEDİYEDEN ONLARCA HİZMETİ ALIRKEN BİZİM MAHALLE MUHTARI YAN GELİP YATIYOR

NEYMİŞ EĞER ÇALIŞIRSA HİZMETLER AK PARTLİ BELEDİYENİN GÖZÜKECEK ONUN İÇİN

BU KAFAYLA HİZMET OLMAZ
BU KAFALAR DEĞİŞMELİ

BUMU MİLLİ GÖRÜŞ
BUMU ADİL DÜZEN

YANLIŞ TANIMIŞIM MİLLİ GÖRÜŞÜ
VERDİĞİM OYLARA YAZIK OLDU
mutluya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-06-2007, 20:25   #10
Kullanıcı Adı
unlu
Alıntı:
mutluya Nickli Üyeden Alıntı
BU SP NİN HİZMET ANLAYIŞINDAN BİRŞEY ANLAMADIM

MAHALLE MUHTARIMIZ SP Lİ BİZ OY VERDİK VERMEZ OLAYDIK DİĞER MAHALLE MUHTARLARI BELEDİYEDEN ONLARCA HİZMETİ ALIRKEN BİZİM MAHALLE MUHTARI YAN GELİP YATIYOR

NEYMİŞ EĞER ÇALIŞIRSA HİZMETLER AK PARTLİ BELEDİYENİN GÖZÜKECEK ONUN İÇİN

BU KAFAYLA HİZMET OLMAZ
BU KAFALAR DEĞİŞMELİ

BUMU MİLLİ GÖRÜŞ
BUMU ADİL DÜZEN

YANLIŞ TANIMIŞIM MİLLİ GÖRÜŞÜ
VERDİĞİM OYLARA YAZIK OLDU
SAADET E VERİLEN HER OY=KANALTÜRK VE TUNCAY ÖZKAN=DOLAYLI YÖNDEN CHP

CUMHURİYET HALK PARTİSİ=SAADETE GİDEN HER OY=AK PARTİDEN EKSİLEN BİR MİLLETVEKİLİ

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)