01-17-2011, 14:48 | #1 |
İşsizlik rakamları açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), işsizlik oranının Ekim döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 1,8 puan düşerek, yüzde 11,2'ye gerilediğini açıkladı. Ekim'de, Türkiye'deki işsiz sayısı 2 milyon 901 bin kişi, istihdam edilenlerin sayısı 22 milyon 972 bin kişi oldu.
İslamigundem.com
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
01-18-2011, 13:54 | #2 |
azmış.
|
|
01-25-2011, 11:08 | #3 |
Sözcü ismili gazeteye görede 6.5 milyonmuş işssiz sayısı..bu arada ben işsizliğe inanmam..iş sevemeyene beğenmeyene inanırım..adam maaşı beğenmiyor işi beğenmiyor..eee.ben işsizim..ulen başlasan bir yerlerden..asgari ücret vs..oturduğun yerden sana kim ne verecek..uğraş çabala..,yok...olmaz..hemen 1500-2000TL maaş..SSK yol parası yemek parası..eee..sen ne vereceksin iş yerine..??
|
|
01-28-2011, 12:01 | #4 | |
Alıntı:
700 tl nelerine yetmiyo nankor bunlar nankorr. ne varki gunde 12 sat çalışsalar. bide 8 saat istemezlermi nankorler. ee biz patronlar nasıl kazanıcaz 8 saate duserse. |
||
01-28-2011, 12:31 | #5 |
la xfce sende patron hazimsizligi vqr herhalde...
istiyosunuz ki herks ayni ekonomik ozgurluge sahip olsun... yok oyle is bilader... kim ne kadar calisiyorsa hakkini alsin... adamin sermeyesi varsa buyursun isletsin... size gore devlet yapsin herseyi... devlet baba karninizi doyursun cebinize haslik koysun... altiniza araba versin.. yok boyle sacma sapan bir olay... calis sende kazan... |
|
01-28-2011, 14:05 | #6 | |
Alıntı:
|
||
02-01-2011, 11:49 | #7 | |
Alıntı:
12 saat çalışsa bile 8 saat dışıdna kalan 4 saat fazla mesai olarak ödenir...ne kadar çalışırsan o kadar kazanırsın...Herkes Patron olsun olmasına ekonomiye katkısı olsun...Adamın sermayesi var bunu ekonomiye sunmak istiyor paylaşmak istiyor kazanmak ve kazandırmak istiyor....ama bu hamleler tek yanlı kalınca çokta anlam ifade etmiyor..!! |
||
02-01-2011, 12:24 | #8 |
11.2 çok gibi geldi bana, umarım kısa zamanda iyi gelişmelerle karşılaşırız.
|
|
02-01-2011, 12:30 | #9 |
Bu rakamlar önceki yıllara oranla büyük gelişmelerin olduğunu gösteriyor.
Özellikle hükümetimiz başa geldiğinden beri gerek asgari ücrette yapılan iyileştirmeler, gerekse işsizlik oranlarının düşürülmesi için yapılan çalışmalar şahsımca çok olumludur. Tabi bunları gerçekten görmek gerek. Halen kayıtdışı çalışan o kadar işçi var ki; ama bunların önüne de geçiliyor artık. İşçi, patron herkes üzerine düşenleri yapsa, inanıyorum ki bu rakamlar gerçekten çok daha aşağılarda olacaktır. |
|
02-01-2011, 13:20 | #10 | |
İşsizlikle mücadelede hem devletimiz özel sektörle iş birliği içinde istihdam oluşturmalı. Milletimizde çalışkan olmalı. Kendisini yetiştirmeli. Yapabildiği bir mesleği olmalı. Vasıfsız kalmamalı. İş ararken "her işi yaparım" dememeli. "Ben şu işi yaparım" demeli. Yeri geldiğinde ise aza kanaat etmesini bilmeli.
Amerika'da dahil dünyadaki pekçok gelişmiş ülkede işsizlik sorunları var. Türkiye'de de işsizlik vardır ve var olacaktır. Düşünün, Türkiye'nin nüfusu yaklaşık 75 milyon. 27 tane AB ülkesinin ise toplam nüfusu yaklaşık 490 milyon. Bu büyük nüfusumuzun çoğunluğu ise genç. AB ise tam aksine yaşlı bir nüfusa sahip. Buna rağmen AB'de bile özellikle son dönemde ciddi işsizlik artışları var. Hal böyleyken Türkiye'de işsizliğin olmaması mümkün mü? Alıntı:
Eskiden şirketler küçülüyordu. 2002 öncesini hatırlayın. Çünkü paradan para kazanılıyordu. Adam elindeki sermaye ile işyeri açmak yerine, parayı faize koyuyordu, dünyanın karını hiç emek harcamadan kazanıyordu. Fakat bu sistemde istihdam yoktu, faizler ise çoktu. Şimdi şirketler büyüyor. Çünkü faiz yok. Paradan para kazanma devri kapandı. Şirketlerin karlılığı da gayet iyi durumda. |
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|