AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-18-2011, 17:25   #1
Kullanıcı Adı
xfce
Standart Darwin kafa karıştırdı!
Darwin kafa karıştırdı!
18 Ocak 2011

Fen ve Teknoloji dersinde, öğrencisinin bir sorusu üzerine Darwin’den söz eden öğretmene, 43 mevcutlu sınıfta iki öğrencinin “kafasını karıştırdı” diye “uyarı” cezası verildi.

Ankara’nın Mamak ilçesindeki Ticaret Odası İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğretmeni Süleyman Biçer’in, Fen ve Teknoloji dersinde, Canlıların Sınıflandırılması konusunu anlatırken meraklı bir öğrencinin “Öğretmenim, insanlar maymundan mı geldi?” sorusuna “Hayır” yanıtını verdikten sonra Darwin’den ve Darwin’in canlıların başkalaşarak değişime uğradığından söz etmesi, bir öğrenci velisinin şikâyeti üzerine soruşturma konusu oldu.

Öğrenci velisi, 2010’un Haziran ayında gerçekleştiğini belirttiği şikâyet konusu için Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne verdiği dilekçede öğretmenin, insanların maymundan geldiğini söylediğini ve sınıfa İncil getirerek öğrencilere okuduğunu iddia etti. İlçe Müdürü ise dilekçeyi öğretmenin görev yaptığı okula havale ederek soruşturma açılmasını istedi.

Ders saatinde Darwin’den söz edilmez
Soruşturmayı yürütmekle görevlendirilen muhakkik, 43 mevcutlu sınıftan 9 öğrencinin ifadesine başvurdu. Dokuz öğrencinin altısı şikâyet konularından hiçbirini doğrulamazken biri şikâyetçi velinin çocuğu olan üç öğrenci, öğretmenlerinin Darwin’den söz ettiğini ancak sınıfa İncil getirmediğini söyledi. Buna rağmen soruşturmayı yürüten muhakkik, “Ders saatinde Darwinizmi anlattığı, çocuklara insanların maymundan geldiği iddiası sübuta ermiştir.” diyerek öğretmen Süleyman Biçer’in “kınama” ile cezalandırılmasını istedi.

Öğretmenin birinci sicil amiri olan Ticaret Odası İlköğretim Okulu Müdürü bir alt cezayı uygulayarak “uyarı” cezası verdi. Öğretmen Süleyman Biçer, şikâyet konusunun iftira olduğunu, soruşturmanın da kendisini suçlayacak delillere dayanmadığını belirterek verile cezaya itiraz etti. Ancak itirazı dikkate alınmadı. Ceza, Aralık ayında Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylanarak kesinleşti. İtiraz süreci bitmiş değil, öğretmenin üyesi olduğu Eğitim Sen davayı idare mahkemesine taşımaya hazırlanıyor.
Öğrenciye müfredat dışı bilgi vermek suç
Sınıfa İncil getirildiği ve İnsanların maymundan türediği iddialarına somut deliller bulamayan, fakat öğretmene ceza vermekte kararlı olan soruşturmacı, raporunda ilginç görüşlere de yer verdi. Raporda, cezalandırma gerekçesi olarak yer alan görüşe göre sınıfında müfredatta olmayan konulara giren her öğretmenin suç işlemiş sayılıyor. “Öğretmen Süleyman Biçer, Darwin ve Erim konuları 5. Sınıf müfredatında olmadığı halde anlatmış ve detaylara girerek öğrencilerin bu yaşlarda anlayamayacağı konulara değinilerek (burada iki öğrencinin adını veriyor) iki öğrencinin kafasını karıştırmış olup suç işlemiştir.” Bu yaklaşım dikkate alındığında (ki alınmış), programa göre 20’ye kadar olan sayıların öğretileceği belirtilen 1. Sınıfta okuyan bir öğrenciye, 21 ve üzeri sayıları öğreten her öğretmen suç işlemiş sayılmalı!

Öğrenciden bilimsel açıklama isteyemezsin
Soruşturma kapsamına alınmamış ama öğretmenin öğrencilerine Evrenin Oluşumu konusuyla ilgili olarak verdiği bir “performans ödevi” de soruşturmada kanaat oluşturmada kullanılmış. Öğretmen söz konusu üniteye uygun olarak “Evrenin oluşumunu bilimsel olarak anlatın” diye bir ödev vermiş. Sormuşlar öğretmene: “Neden bilimsel?” dedin diye…

Soruşturma raporuna yansımayan bu soru, okullarda yaratılışçı yanıtın doğru kabul edilmesini istiyor. Tabi öğretmenin de dersini bilimsel görüşler yerine dogmalardan esinlenerek anlatmasını ister. Aksi halde cezalandırır.

İki öğrencin kafası karıştı. Peki, kaç öğrenci aydınlandı?
İlköğretim 5. sınıf Fen ve Teknoloji öğretim programı, Canlıların Sınıflandırılması ve Üreme Şekilleri konularına yer veriyor. Öğretmen bu konuyu işlerken bir öğrencisinin “Öğretmenim, insanlar maymundan mı geldi?” sorusuna muhatap oluyor. Hiçbir öğretmen bir öğrencisinden gelen böyle bir sorudan kaçamaz: Öğrencisine “Bu konular senin aklını karıştırır” demez; öğrencinin düzeyine göre bir yanıt geliştirir. Kendisiyle görüştüğüm Süleyman öğretmen de öyle yapmış. Öğrencinin sorusu, öğretmende heyecan da yaratmış: Yeni öğretim programları kamuoyuna sunulurken çokça dillendirilen “merak eden”, “soran-sorgulayan”, “araştıran”, “edindiği bilgi ve deneyimlerle kendi görüşünü oluşturan” bireyler yetiştirme hedefine ulaştığını düşünerek…

Tabi pratik bu değil; hayatı dinselleştirmek isteyen AKP, yaptığı değişiklikleri her ne kadar yeni ve moda kavramlarla sunsa da icracılarını ve denetim elemanlarını bilim karşıtlarından seçiyor. Ve bu, iki öğrencinin kafasının karıştığını tespit eden soruşturmacının, aydınlanan öğrencileri görmesini engelliyor. Ve hatta 370 yıl önce Kilisenin Galileo’ya sorduğu soruyu bugün sordurabiliyor.
ÜNAL ÖZMEN
http://WWW.birgun.com

 


Konu xfce tarafından (01-18-2011 Saat 17:29 ) değiştirilmiştir..
xfce isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-18-2011, 17:31   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
çökmüş bir teori neden okutulur anlamam
adam kendi hatıra defterinde teorisinin bir halt olmadığını itiraf ediyor yav
 
Alt 01-18-2011, 17:38   #3
Kullanıcı Adı
xfce
Standart
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
çökmüş bir teori neden okutulur anlamam
adam kendi hatıra defterinde teorisinin bir halt olmadığını itiraf ediyor yav
darwinin insan maymundan gelmiştir diye bir sozu-yazısı bulunmamaktadır.
insan maymundan gelmişir idaası tarihte bir muslumana aittir.
xfce isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 01-18-2011, 17:44   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
Alıntı:
xfce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
darwinin insan maymundan gelmiştir diye bir sozu-yazısı bulunmamaktadır.

harbimi la
 
Alt 01-18-2011, 17:47   #5
Kullanıcı Adı
xfce
Standart
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

harbimi la
ne zannetinya. yıllardır yanlıs biliyor herkes.
bu ispanakta demir var sanılması gibi bişey.
mesela ıspanakta demir hiç yok.
1900 lü yıllarda basılmış bir kitaptaki hatadan kaynaklanıyor.
xfce isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 01-18-2011, 18:21   #6
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart
Vay bilmiyordum hangi müslümana ait xfce ?
 
Alt 01-18-2011, 18:21   #7
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
bide süleyman ateş de iyice güleyim
 
Alt 01-18-2011, 18:23   #8
Kullanıcı Adı
TYH
Standart
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bide süleyman ateş de iyice güleyim
 
Alt 01-18-2011, 18:34   #9
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
Alıntı:
xfce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ne zannetinya. yıllardır yanlıs biliyor herkes.
bu ispanakta demir var sanılması gibi bişey.
mesela ıspanakta demir hiç yok.
1900 lü yıllarda basılmış bir kitaptaki hatadan kaynaklanıyor.
Belki de yüzyıllar kadar sürmeyecek yakın bir gelecekte medeni insan ırkları, vahşi ırkları tamamen yeryüzünden silecekler ve onların yerine geçecekler. Öte yandan insansı maymunlar da… kuşkusuz elimine edilecekler. Böylece insan ile en yakın akrabaları arasındaki boşluk daha da genişleyecek. Bu sayede ortada şu anki Avrupalı ırklardan bile daha medeni olan ırklar ve şu anki zencilerden, Avustralya yerlilerinden ve gorillerden bile daha geride olan babun türü maymunlar kalacaktır.

Charles Darwin, The Descent of Man, 2nd Edition, New York: A L. Burt Co., 1874, s.178

Evrimciler, insanların sözde ilk maymunsu atalarına "güney maymunu" anlamına gelen Australopithecus ismini verirler. Bu canlılar gerçekte soyu tükenmiş eski bir maymun türünden başka bir şey değildir. Australopithecuslar'ın çeşitli türleri bulunur; bunların bazıları iri yapılı, bazıları ise daha küçük ve narin yapılı maymunlardır


Alıntı:
Darwin, insanlarla maymunların ortak bir atadan geldikleri iddiasını, 1871 yılında yayınlanan İnsanın Türeyişi (Descent of Man) adlı kitabında öne sürmüştü.
 
Alt 01-18-2011, 18:53   #10
Kullanıcı Adı
unnamed
Standart
bu darwin denilen şahsın kendi kafası karışmış...
bizimkinin karışmasına daaha çok var..
ancak senin gibi maholar inanır buna...
 
Konu Kapatılmıştır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi