![]() |
#1 |
![]() Altan, mevzu ne olursa olsun gazete köşesinden rahatlıkla ''mertlik/delikanlılık'' yapabiliyor. Ancak Erdoğan köşe yazmıyor, siyaset yapıyor. ( Tabii siyaset yapmanın her zaman,her konuda birbiriyle çelişen tavır almak anlamına gelmediği şerhini düşeyim, art niyetli yorum sigortası olarak.Onun başka bi adı var:
''Gandi Kemal tipi siyaset'' ). *** ''...kardeşim benim kendi iktidar hesaplarım, kişisel geleceğimle ilgili planlarım var diye açıkça da söyleyemeyeceği için her cümlesinde kendisiyle çelişiyor...'' diye giriyor lafa. İyi de güzel abim, adamın bu benim kendi iktidar hesabım demesine ne hacet? Adam siyasetçi yahu! İktidar hesabı yapmayacak da kendini Ahmet Altan'a övdürme hesabı mı yapacak? Eh, sırf kişisel geleceği için yapıyorsa da bencillik elbet ama bunu bilemeyiz.Bilsek bile adamın kişisel geleceği şu anda hepimizin geleceği, hele ki hala bir alternatif hatta ona olumlu yönde katalizör olacak bi muhalefet bile yokken, bu adamın kişisel geleceğinin önemi katlanıyor, like it or not. ''Sen bu ülkenin her meydanına dikilen Atatürk heykelini, her mahallesine yapılan camiyi estetik değerlere uygun mu buluyorsun?'' da heykel şaheseri mükemmel esere laf ediyorsun diye devam ediyor. Cami gereksiz, duygusal bi hırçınlık gibi geldi bana.Çünkü büyük bir camiden bahsetmiyorsak camide 4 duvar veya mümkünse 3 duvar bi kubbeden başka bişey aranmaz. Kullanımındaki amaç göz zevki veya etrafında oturmak veya bakıp mimarisini yorumlamak değildir zira. Atatürk heykeli mevzusuna gelince; bazı namazında niyazında insanların bile M.Kemal'i İslam'ın bu topraklardan silinmesini önleyen büyük lider olarak gördüğü, insanların körpe zihinlerine hiçbir şey öğretilmeden önce onun ne kadar yüceler yücesi biri olduğu şeklinde beyninin yıkandığı bu ülkede işi oy toplamak olan biri Atatürk heykelleri mevzusuna girmemekte haklıdır,bunu iflah olmaz bir Atatürk muhalifi olarak söylüyorum.Köşe yazarı olsa haksız olurdu, ama yaptığı iş bunu gerektiriyor.Ve o işini doğru yapıyor. Mesele Altan'ın düşündüğü gibi cesaret ve yürek meselesinden ayrı bi mesele. Umarım yazının duyguya hitap eden ve coşturucu üslubuna kendini kaptıranlar bunun farkına varır. *** Ve geldik zurnanın zırt dediği, asıl mevzunun olduğu ve bu yazıyı yazdıran kısıma. Özetin özeti: ''AKP, MHP oluyor'' ''Yahu MHP'nin alıp alabileceği oy oranı taş çatlasa %15, bu adamlar 40-45'lik siyasetten 15'lik siyasete yelken açacak kadar gerizekalı mı?'' gibi mantık problemlerine hiç girmiyorum.Sadede geliyorum: MHP'ye, abuk-sabuk milliyetçi söylemlere ben de Altan kadar antipati duyuyorum, Erdoğan'ın bazı beyanlarını duyunca ''bu ne şimdi lan'' diyorum, bazı eylemlerine çok kızıyorum vs... Ama lütfen şunu soralım kendimize; bizim için önemli olan Erdoğan'ın ''dürüst/mert/delikanlı'' olması mıdır yoksa gelecek mecliste MHP'nin olmaması, bu sayede anayasa değişikliği/yeni anayasanın daha rahat yapılması hatta belki yapılabilmesinin mümkün olması mıdır? Sizi bilmem ama Erdoğan'ın (bu tarz)kişisel 'falso'ları benim siyasi seçimimi etkilemez. Benim ilgilendiğim ülke, dolayısıyla benim için neyin iyi olacağıdır. Eh, alternatiflerinin MHP ve CHP olduğu bir ortamda ülke için neyin daha iyi olacağın, geçmiş tecrübelere ve geldiğimiz noktaya da bakarak, çıkarmak pek zor değil. Sadece önümüze,bugüne değil biraz da ileriye, yakın geleceğe -eylemlerin yakın gelecekte doğuracağı sonuçlara- bakarsak biraz daha rahat edebilir, olayları daha sağlıklı analiz edebiliriz. Siyaset halkı (tabii onla beraber binbir etken ve değişkeni) hesaba katmadan yapılmıyor malesef. En azından bu ülkede. Altan'ın bunu iyice anlaması lazım. Biz 3-5 milyonluk bir İskandinav ülkesi değiliz, bazı taklalar atmadan, kendinle çelişmeden (veya çelişir gözükmeden), oy toplayamazsın bu ülkede...En azından bugünkü durum ve mevcut şartlar içinde... Hee, seçimden sonra aynı üslup devam eder, AKP hakikaten MHPlileşmeye başlarsa ; o zaman Altan'dan daha 'ağır' konuşurum. Ama o zamana kadar az biraz 'take it easy' lütfen...
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() bu adam bıraksında Ak Partiyi hakkında açılan tazminat davasına yönelsin...
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() zaten özellikle son 10 yıldır kimin ne renkte olduğu belli değil.bukalemun gibi siyasetçiler renkten renge giriyor.dünün milliyetçisi bakıyorsun chp de veya akp de aday olmuş dünün solcusu mhp de akp de veya bir başka partide aday olmuş.artık ideolojiler devri bityor.ancak beşeri ideolojiler biterken ilhamını ve alt yapısını kuran ve sünnetten alanlar hep var olacaktır.bu dün öyle olduğu gibi bugünde böyledir.diktatörler heryerde gidecek her yere islam hakim olacak İNŞAALLAH...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |