AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-10-2011, 14:43   #1
Kullanıcı Adı
depare
Unhappy Kahramanmaraş'ta santral'de göçük 2 ölü 7 işçi göçük altın da..!
Kahrmanmaraş'ta göçük 2 ölü 7 işçiden haber yok






Kahramanmaraş'ta Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan sahada meydana gelen göçük sonrası iki kişinin cesedine ulaşıldı.

Kahramanmaraş'ta açık kömür üretim sahasında yaşanan göçük sonrasında jandarmanın yürüttüğü çalışma sonucunda, 9 kişinin kayıp olduğu açıklanmıştı.

AA muhabirinin yetkililerden edindiği bilgiye göre, jandarma, sahada kömür üretimi yapan Park Teknik firması yöneticileriyle yaptığı görüşmeler ve arama çalışmaları sonucunda, kömür üretim sahasında olmaları gerektiği bildirilen 9 kişiye ulaşamadı.
Kayıp kişilerin makine operatörleri Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Kemal Elmas, makine mühendisi Cuma Yıldırım, jeoloji mühendisi Halil Tatlı, elektrikçi Rüşen Demir ve drenaj işçisi Aydoğan Polat olduğu belirlendi.
Ulaşılamayan diğer 2 kişinin ise adının ''Adnan'' olduğu öğrenilen bir dozer operatörü ile mesleği öğrenilemeyen Turhan Gökhan olduğu tespit edildi.
Bu arada, göçük yaşanan Çöllolar açık kömür üretim sahasında, askerler ve Park Teknik Şirketi işçileri tarafından arama çalışmalarına devam ediliyor. Çalışmalara işçi yakınları da katılıyor.
Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan sahada meydana gelen göçük sonrası cesedine ulaşılan kişinin 25 yaşındaki dozer operatörü Ruşen Demir olduğu bildirildi.

CİHAN-AA

 


Konu depare tarafından (02-10-2011 Saat 17:37 ) değiştirilmiştir..
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-10-2011, 17:36   #2
Kullanıcı Adı
depare
Standart
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-10-2011, 17:38   #3
Kullanıcı Adı
Sevban
Standart
Rabbim yardımcıları olsun inşALLAH sağsalim kurtulurlar...
Sevban isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2011, 11:40   #4
Kullanıcı Adı
depare
Standart
ASKER ARIYOR
Genelkurmay Başkanlığı Afşin-Elbistan/Kahramanmaraş Termik Santrali “Çöllolar” kömür havzasında meydana gelen göçük sonrası başlatılan arama kurtarma çalışmalarına askeri helikopterlerle katıldı ve göçükte vefat eden bir vatandaşı havza dışına çıkararak yetkililere teslim etti. Askeri helikopterler kurtarma ekiplerinin nakledilmesini de sağladı.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Afşin-Elbistan/Kahramanmaraş Termik Santrali “Çöllolar” kömür havzasında, 10 Şubat günü meydana gelen göçük nedeniyle, havadan keşif ve arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere, 2’nci Kara Havacılık Alay Komutanlığı/Malatya’dan iki adet S-70 Skorsky helikopteri görevlendirildi. Helikopterlerden birisiyle kömür havzasında vefat eden bir vatandaşın cesedi bulundu ve ceset helikopterle havza dışına çıkarılarak yetkililere teslim edildi. Kahramanmaraş Valiliği Kriz Merkezi ve İl Jandarma Komutanlığı ile yapılan koordinasyon sonucunda helikopterlerin faaliyeti 10 Şubat 2011 günü saat 17.30 itibariyle sona erdirilmiştir.
Yer yer kaymaların devam ettiği kömür havzasına yetkisiz kişilerin girmesini engellemek maksadıyla Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığınca kömür havzasının çevre emniyeti sağlandı.
Kahramanmaraş ve çevre illerden kömür havzasına gelen arama kurtarma ekipleri gece arama kurtarma faaliyetlerine devam etti. Bu kapsamda, gece görüş imkân ve kabiliyeti olan helikopterler bölgede meydana gelebilecek ihtiyaçlara gecikmeden reaksiyon gösterebilmek maksadıyla 10-11 Şubat 2011 gecesi kömür havzasına yakın bir bölgede bekletildi.
Arama kurtarma helikopterleri bu sabah saat 06.30'dan itibaren bölgeye gelen arama kurtarma ekiplerini arama yapılacak bölgelere dağıttı. Helikopterler halen bölgedeki faaliyetlerine devam ediyor.

AKUT EKİBİ GECE GÖRÜŞ ÖZELLİĞİNE SAHİP HELİKOPTERLE ÇALIŞMALARA BAŞLADI
TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Afşin Elbistan (B) Termik Santrali için kömür üretilen Çöllolar kömür üretim sahasında meydana gelen göçükte ilgili olarak arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, "Şu anda 2’inci Ordu’dan gelen helikopterlerimizden gece görüş kabiliyetine sahip biri çalışmalarını AKUT ekibi eşliğinde sürdürüyor" dedi.
Pakdil, Afşin Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğünde kurulan kriz masasına gelerek Vali Şükrü Kocatepe ve diğer yetkilerden bilgi alarak olay yerinde incelemeler yaptı. Daha sonra açıklama yapan Pakdil, şu an itibariyle 1 işçi’nin hayatını kaybettiğini keşif ekibinde olan 9 kişiden haber alınamadığını hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Şu anda 2. Ordu’dan gelen helikopterlerimizden gece görüş kabiliyetine sahip biri AKUT ekibi eşliğinde sürdürüyor. GSM operatörleriyle gerekli temaslar sağlandı ve onlar da çalışmalarını sürdürüyor. Aranmasına devam edilen 9 arkadaşımız inşallah hayattadır. Umudumuz onlara ulaşmaktır. Ciddi bir göçük ve toprak kayması var. Şu an itibariyle 120 metrelik bir derinlikten bahsediliyor. Bunun yaklaşık 60 metresi toprak kayması nedeniyle dolmuş ve milyonlarca metreküp toprağın kayması söz konusudur. Bu arada EÜAŞ, Kandilli Rasathanesi ile görüşüyor.

Onların verilerini elde etmiş durumda. Buradaki bilim adamlarıyla da görüşüldü. Depremin tetiklemesiyle bir şey ortaya çıkmış mıdır diye araştırma yapılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EÜAŞ, ile MTA’dan görevli personellerden oluşan bir soruşturma heyeti de bölgeye geldi. Onlara da gerekli talimatlar verildi. Bunların incelenmesi neticesinde ortaya bir sonuç çıkacak. Kusur, eksik, hata var mıdır? Tabii bir afet midir? Niye bu kadar bir kayma olmuştur? Bunların hepsi araştırıldıktan sonra cevaplandırılacak sorulardır. Bir kriz masası oluşturulmuş vaziyette. Kamu bütün imkanlarıyla elinden gelen çalışmaları yaparak göçük altında kalanları kurtarmak için uğraşıyor. En kısa zaman da olumlu olarak bir neticeye ulaşırız."
Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam ise devletin bütün imkanlarıyla burada olduğunu söyleyerek, "Vatandaşlarımızın dedikodulara değil ilgili ve yetkili kişilerin itibar etmeleri gerek. Vatandaşlarımızın kışkırtmalara inanmamaları gerek. Söylentilere inanmasınlar. Herkes üzgün, herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Bu bir afet. Maalesef bugün bizim şehrimizde oluşmuş durumda. İnşallah yapılan çalışmalarla yüz güldürücü sonuçlar ortaya çıkar" dedi.
Arama kurtarma ekipleri 8 işçiyi kurtarırken, 9 kayıp işçiyi arama çalışmaları devam ediyor.

KAYIPLARIN KİMLİĞİ
Şirket yetkililerinin yaptığı çalışma sonunda göçükte kaybolanların Hacı Mehmet İpek, Muhsin Kaçak, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Aydoğan Polat, Halil Tatlı, Turhan Gökhan ile soyadı öğrenilemeyen Adnan ve Naif adlı kişiler olduğunu belirledi.

Kaynak: AA
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2011, 11:54   #5
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart
Alanın görüntüsü çok fena inşallah can kaybı fazlalaşmaz.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-12-2011, 14:26   #6
Kullanıcı Adı
depare
Standart
Göçükte ki 9 işçi için umutlar azalıyor


Elbistan Afşin Termik santraline kömür üretimi yapan Çöllolar kömür havzasında dün meydana toprak kaymasında milyonlarca metreküp toprağın altında kalan 9 kişiyi arama ve kurtarma çalışmalarına sabah erken saatlerde havadan başlandı.Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait 4 skorsky helikopter, sivil savunma arama kurtarma ekipleriyle AKUT ekiplerini uzman köpeklerle birlikte alarak kömür havzasında milyonlarca metreküp toprağın yığıldığı ve kişilerin muhtemelen oduğu bölgelere havadan indirdi.

Diyarbakır Kahramanmaraş ve Adana dan gelen diğer sivil savunma ekipleri ise karadan toprak kaymasının yaşandığı bölgeye girerek çalışmalara başladı.

Kömür havzasının girişinde bulunan nizamiyeden arama kurtarma ekipleri dışında hiç kimse içeri alınmazken çok sayıda ambulans ve sağlık ekibi ise nizamiyede bekletiliyor.Bölge riskli olduğundan dolayı basın mensuplarıda kömür havzası alanına alınmıyor. Kayıp işçilerin yakınları ise nizamiyede bekleyişlerini sürdürüyor.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam ise devletin bütün imkanlarıyla burada olduğunu söyleyerek, "Vatandaşlarımızın dedikodulara değil ilgili ve yetkili kişilerin itibar etmeleri gerek. Vatandaşlarımızın kışkırtmalara inanmamaları gerek. Söylentilere inanmasınlar. Herkes üzgün, herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Bu bir afet. Maalesef bugün bizim şehrimizde oluşmuş durumda. İnşallah yapılan çalışmalarla yüz güldürücü sonuçlar ortaya çıkar" dedi.


Kaynak: AA
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi