![]() |
#1 |
![]() Mecliste ilk kürtçe konuşma yapıldı yasal olmayarak. Hani kanunlarda türkiyenin resmi dili türkçe idi? Kanunu kanun yapanlar yasayı deldi.Avrupada meclislerde farklı diller olsada sadece almanyada almanca konuşuluyor. almanlarda almaya almalarındır diyorlar. Biz de deriz ya türkiye türklerindir diye. Zaten evlerde dünyanın her yerinde farklı diller kunuşuyorlar, bizdede konuşuluyor.
Ya bu bdp lilere gebeliği niye TBMM nin. İstedikleri gibi kullanıyorlar? Bdp türkiye cumhuriyetinden kuvvetli mi? Bana göre kuvvetli. İstediklerini yapıyorlar. Bu kadarına göz yummaya pes doğrusu.
![]() Konu Hüdaverdi tarafından (03-11-2011 Saat 17:55 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |
![]() Alıntı:
![]() Türkiye Türklerindir cümlesi tahrik edici yalan bir cümledir. İnsanlarda milliyetçi hisler uyandırır ayrıca ülkemizin geleceğini karartır. Türkiye ülkemizde yaşayan tüm halklarındır ... |
||
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
Evinde konuşana kimse karışmıyor istediğin kadar konuş. Mecliste sadece kürtçe ile kalınmıyor törör savunuluyor, türkiye kötüleniyor böyle kişi kürt , tük olabilirmi? He kökenli kendini savunuyor azınlık dediğiniz toplulukların tanımıyla türkiyede orijinal türk yok denecek kadar az size göre. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
Türkler Türktür Kürtler Kürttür. Bunun lamı cimi yok. Kimsenin etnisitesi kanunlarla belirlenemez. Doğuştan gelen bir özelliktir. İnsanlar eğer inkar ve asimilasyonla karşı karşıya kalırsa kendi halkını ve hakkını savunma hakkına sahiptirler. Kimse bu memlekette kürtlere git diyemez git diyen beraber yaşamak istemiyorsa kendisi defolsun gitsin ... |
||
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Deli Saçması...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Furkan kardeşim.Bir de kürt kimliğiverilsın de rahat edin?
Konu münih tarafından (02-22-2011 Saat 22:45 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() kendi adima bir sakinci görmüyorum.. Türkiye nin bir dilini, bilinmeyen dil diyerek görmezden gelmeninde anlami yoktur..
Evet resmi dilimiz türkcedir ama kürtcede ülkemizin bir gercegidir! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Gerekli yaptırım uygulanır elbet.
Daha önce de dediğim gibi,izlediğim kişinin ne konuştğunu bilmek hakkımız. Madem benim meclisimde konuşuyor ve halka hitap ediyor,o vakit herkesin anladığı dilden konuşmasında fayda var. 'Ha yok banane' diyorsa,tbmm tv yayını keser,trt şeş ten verilir. Kendi parti binalaında konuşabilirler.Herkesin ortak dili türkçe olduğuna göre türkçe konuşmaları gerekirdi. Ve daha önce dediğim gibi,yiyorsa tv kameraların karşısında konuşsunlar.Neden konuşmuyorlar ? Bir çıkar var,çıkar olmasa kameraların karşısıdna da aynı davranışı yaparlar. Seçimler yaklaştıkça milliyetçi davranışlara devam edecekler,tansiyonu yükseltecekler. tv haberlerine düşen görev de bunu ekrana taşımamak,sessizliğe gömmek. Hep yanı trane sıkıyor la ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
Forumda sizin gibi düşünen çok az kişi var. Teşekkür ederim. Herkes bir düşünmesede sizin gibi düşünmeli. Her türk vatandaşı. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Aslında bunu daha önce de söylemiştim. Fakat tekrar ifade etmek istiyorum. İnsanların benliğinde her zaman "ben" vardır. İnsan hep kendine ulaşmak ister. Bunun mücadelesini verir.
Eğer Mars'ta hayat olsa ve sizde Mars'ta Marslılarla yaşamaya başlasanız, Dünyalıları ararsınız. Bir dünyalı gördüğünüzde, kendi grubunuzu oluşturmaya çalışırsınız. Bu durumda dünyalıların dünyanın neresinden olduğu önemli değildir. Amerika'da yaşasanız, Türkiye'den gelmiş insanları ararsınız. Onun Türk olması, Kürt olması çok da önemli değildir. İstanbul'da yaşıyorsanız ve memleketiniz Mardin ise Mardinlileri ararsınız. Karşınızdaki kişinin Mardin'in neresinden olduğu çok önemli değildir. Mardin'de ise karşınızdaki kişinin artık Mardinli olmasının bir önemi kalmaz. Kendi ilçenizden, kendi mahallenizden olan insanları ararsınız. Kendi mahallenizde ise akrabalarınızı ararsınız. Bu arayış kendinize ulaşıncaya kadar devam eder. Düşünün ki Osman Bey kendi adını taşıyan bir Osmanlı Devleti kuruyor. Devlet zaten Osmanoğulları'nın elinde. Ama bir kardeş padişah olunca diğer kardeş isyan ediyor. "Devletin başında zaten kendi öz kardeşim var" demiyor. "Ben olayım" diyor. Bugün Kürt devleti yok. Türkiye coğrafyasında Kürt kardeşlerimiz şimdi kendilerini farklı görebilirler. Ama emin olun ki yarın bir Kürt Devleti kurulsa, o devlet içinde de yeni arayışlar ve ayrışmalar olacaktır. Olmayacak diyenler sadece kendilerini kandırır. Bu durum bir kangren gibidir. Bizler bilinçli olup bu kangreni durduramazsak, egoların peşinden sürüklenirsek sonunda hepimiz zarar görürüz. Tek devlet tek millet daha güçlü bir Türkiye demektir. Sabancı'da çalışan bir personel nasıl ki Sabancı isminden çekinmiyorsa, bu ismi kendi soyuna bir leke olarak görmüyorsa Türklük denen kavramı da sadece bir millet ismi olarak benimseyip bunun Kürtlüğe Çerkezliğe bir zarar vermeyeceğini iyi kavramamız gerek. Yoksa mitoz bölünme gibi ayrışma süreci hiç bir zaman bitmeyecek ve sonunda kendi kendimizi güçsüz bırakıp yok etmiş olacağız. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 8 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 8 Misafir) | |
|
|