AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 11-24-2007, 10:38   #1
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart "Gülen Hareketi, Temsil Yoluyla Türkiye'yi Dünyaya Tanıtıyor"
Leiden Üniversitesi'nden Tineke Peppinck, Fethullah Gülen'in başlattığı eğitim ve diyalog hareketinin temsil yoluyla Türkiye'yi dünyaya tanıttığını söyledi. Aynı zamanda Gülen hareketi hakkında doktora tezi yazdığını dile getiren Peppinck, Gülen'in çalışmalarının Türkiye'yi dünyaya bağladığını söyledi. Hollandalı Gülen uzmanına göre

bu harekete mensup kişiler "İnsan-ı kamil" olma hedefiyle hareket ediyor.

Şahsi olarak Fethullah Gülen hareketinden çok etkilendiğini ve bu harekete en çok dikkatini çeken unsurların ise fedakarlık, insanlara hizmet ve kamil bir şahsiyetlilik olarak ortaya çıktığına dikkat çeken Tineke Peppinck, şu değerlendirmede bulundu: "Ben Fethullah Gülen hareketini bir yenileme hareketi olarak ele alıyorum. Gülen hareketi, temsil yolu ile Türkiye'yi dünyaya tanıtmayı amaçlıyor. Gülen'in tanıttığı İslam, bence kurallar etrafında oluşan bir İslam değil, daha çok insanların gelişimi ile ilgili bir İslam. Hareket, insan-ı kamil olma hedefiyle hareket ediyor."

Fethullah Gülen'in geliştirdiği vizyonun Hollanda toplumunda da karşılık bulduğunu sözlerine ekleyen Peppinck, özellikle eğitim alanında yapılan çalışmaların dikkate değer olduğunu ifade etti. Bu alanda yapılan çalışmalarla gençlerin daha yüksek hedeflere ulaşılmasının hedeflendiğini de dile getiren Tineke Peppinck, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gençler, bu düzenli ve kaliteli rol modellerine bakarak onları kendilerine örnek alıyorlar. Hareket de bu gençleri daha yüksek bir seviyeye ulaştırmayı sağlıyor. Buralarda yetişen gençler bulundukları Hollanda toplumunda örnek bir model olmalılar bence. Kısacası ben bir Hıristiyan olarak bu konuları çok önemli buluyorum. Benim Fethullah Gülen ile ilgili tezden öğrendiğim ders ise şudur: İnsanları etkilemek güçle olmuyor, tepeden inme ile olmuyor. Sadece insanlara iyilik yapmak, fedakarlık yapmak ve insanlara hizmet ederek gerçek bir etki kazanabiliyorsun. Ben bu hareketten bunu öğrendim." (Cihan Haber Ajansı)

selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-24-2007, 13:49   #2
Kullanıcı Adı
akrebin kıskacı
EYVALLAH AZİZİM...ALLAH,BAŞTA MUHTEREM HOCAEFENDİ FETHULLAH GÜLEN OLMAK ÜZERE BU DAVAYA GÖNÜL VEREREK HİÇ BİR FEDAKARLIKTAN KAÇINMAYAN BÜTÜN İNSANLARDAN RAZI OLSUN...BU MÜBAREK İNSANLARI MİNNETLE ANMAMA VESİLE OLDUĞUN İÇİN TEŞEKKÜRLER AZİZİM...
YARIN ELBET BİZİM ELBET BİZİMDİR!!!
akrebin kıskacı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-24-2007, 15:06   #3
Kullanıcı Adı
romakudüs
Allah Hoca efendiden razı olsun onun önderliğindeki bu eğitim,barış ve kardeşlik hareketi tüm dünyaya ve insanlarımıza örnek oluyor
romakudüs isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-25-2007, 01:07   #4
Kullanıcı Adı
mehmetal
bugun vakıtte okudum. bu konu hakkında kartel medyası yıne yussuzlugunu ortaya koymuş ve turk hava yollarının boyle bır harekete neden sponsor oldugnu yazmıs
mehmetal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-25-2007, 06:17   #5
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
degerli yorumlariniz icin tesekkurler arkadaslar
selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)